Нищо не се е променило в БСП с Нинова, отсече Борисов

Премиерът се ядосва: "Същите лъжи говорят"
Обновена: 27 май 2016 14:07 | 27 май 2016 13:52, Камелия Цветанова
139
Нищо не се е променило в БСП с Нинова, отсече Борисов
Снимка: БТА

Нищо не се е променило в БСП след като Корнелия Нинова оглави партията, смята премиерът Бойко Борисов.

"Същите глупости, същите лъжи говорят, за общини говорят, а нямат един кмет, говорят за магистрали, които бяха абсолютно провалени, провалена "Люлин", "Марица", Дунав мост II, Северната тангента, с години ги бяха забалтали, не ги строяха, изпускахме парите и кое е по- правилното - когато са в гаранция фирмата да си дооправи нещата, една фуга правят, или да изчакам няколко години и тогава държавата да поправя“, отговори с обвинения на упреците на социалистите за провал в усвояването на еврофондовете Борисов.

"До вчера заради БСП и БКП хората караха по пътеки. Забравихте ли как ходихте до Харманли, до Бургас, Благоевград", риторично попита той и добави: "Не ми отива да им отговарям".

Според него обвинението на соцлидера Корнелия Нинова, че нарочно бави внасянето в парламента на доклада за националната сигурност, както и за всичко останало, са дребни заяждания.

"Не виждам никакъв смисъл, но това е БСП", обобщи министър – председателят.

На въпрос дали критиките на БСП вече не са част от играта за президент, той отговори: "Нека си играят игрите, ние имаме да довършим нещата, които трябва да се направят и които не са направени десетилетия".

"Разбирам да бяха построили нещо, магистрала или ж.п. линия или нещо друго и да кажат: "Вижте нашето какво е!", а те не са турили камък върху камък, дойдат ли те, винаги ни спират еврофондовете", възмути се Борисов.

"Нека БСП да си покажат мускулите мъжки", призова ги той. Според него в ГЕРБ има достатъчно хора, които могат да са обединяващи и да вършат работа.

"Ако съм бил за кариера щях да съм бил президент преди десет години, никога това не ме е влякло и мисля, че мога да съм полезен с друго", отсече той и така за пореден път потвърди намерението си да не се впуска в битка за "Дондуков" 2.

Премиерът смята, че септември не е късно ГЕРБ да обяви кандидати си за държавен глава. "Омръзна ми вече вместо да работи държавата, да сме в кампания", мотивира решението си той.

Борисов каза още, че газовият хъб, който ще бъде построен в България, ще стане факт много бързо, след като се намери политическото решение между Европа и Русия.

"За ужас на всички България е лидер в своята дейност и това е с много труд и го каза еврокомисарят по енергетиката Мигел Ариас Канете. За разлика от миналото правителство обаче аз искам проектът да бъде одобрен от Европа", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
6
 
! Отговори
Ким Боко преди 7 години
Няма различна диктатура и Ким Чен строи пътища хвърля бомби във Японско море , а матряла иска или не иска ходи да ръкопляска.
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, къде е докладът? Стига си отклонявал вниманието с магистрали и БКП, просто кажи къде е доклада. Отправено ти е обвинение, а ти не коментираш, да разбираме ли, че обвинението не лъже?
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все още недоволните от ГЕРБ са по-малко от фалшифицираните гласове, но това рано или късно ще се промени
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Докога комунистите?Ами питай боко до кога! Защото комунистите от основния ешалон на Партията се наядоха, а сега е ред на втория, третия и т.н. ешалони - герберасти, деформатори и т.н. За тях почти нищо не остана и затова наблягат на "усвояване" на еврофондовете! Обърнете внимание - не влагане, инвестиране или нещо подобно, а всеки си говори и прави усвояване!
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата май се е ядосала, значи Нинова е права за доклада за националната сигурност
17
3
 
5
 
! Отговори
Търбух преди 7 години
Върнете цената на билетчетата както си беше хем сте много успешни, хем трябва да си плащаме двойно сега, трябва ли ми на мен такъв ''успех'' ?
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Външния дълг на България до момента - 21,212,819,984 лв Годишната лихва е - 858,109,098 лв на човек от населението - 2,945лв . Да не поствам други сайтове,напишете в търсчката debp clock Bulgaria всичко излиза
15
4
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
Защо вместо да се занимава с други партии и какви половинчати некачествени пътни отсечки е построил, ББ не вземе да направи минимилния доход 600 евро, каквато директива има в ЕС и това удобно не се коментира от родните политици, да пребори корупцията и престъпността, построи качествени пътища и инфраструктура и .... ще управлява още 20 г. Да, ама това явно не са му приоритетите!
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И при Боцко явно нищо не се е променило- обвиняват го, че крие доклад, а той вместо да говори по темата си върти старата плоча за магистралите и мостовете...
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доклада от кой се приготвя туй кажете нека си го крие.
12
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крахът на Борисов ще е грандиозен! Няма как без икономика да я караш , и само дългове, дългове.......тива един ден ще има край!И най-вероятно пак ще обвини Орешарски:)))))
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце, от цялата тирада не разбрахме къде е докладът, за който те обвиняват, че не си представил? Разбрахме за тенгентите и мариците ти, покажи доклада.
10
2
 
17
 
! Отговори
ББ преди 7 години
Много говори, а така и не отговори КРИЕ ЛИ ИЛИ НЕ КРЕ доклада?
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв Ципрас може да е тоя. Ципрас си махна вратовръзката за да бърше с нея евроатлантическите ***.
8
4
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 години
Ще му видя "стабилноста" на Тиквата след като се разпадне ЕС ! Тогава не знам къде ще се крие! Няма никаква идея за икономика а само заеми и помощи !Така не се управлява държава !
7
6
 
17
 
! Отговори
До Борисов преди 7 години
Борисов , БСП не продаваха национални интереси , затова бяха трън в очите на Брюксел! Ти затвори всичко , направи ни зависими от тези еврогейци , уби всякакъв бизнес и вкара чужди монополи!Борисов , след като вкара България в дългова спирала очаквам да си махнеш вратовръзката , защото си следващия Ципрас!
6
7
 
18
 
! Отговори
жалко е преди 7 години
Борисов е човек на Брюкселската олигархия ,която опозори представителната демокрация прибягвайки за първи път до открита фалшификация.ЕС вече не струва и пет пари морално . Трябва да се молим ЕС да го няма поне в тоя Брюкселски вид иначе горко на всички . Не Сталинизъм ами незнам какво иде.
5
1
 
6
 
! Отговори
Bial biz преди 7 години
* v rbg suveren e bg narod... eu i nato sa gosti...iztarpiavame gi oste malko do referenduma...* planirane, izpalnenie, otchetnost, informirane bez stres ....kolichestvo, kachestvo po vreme...koi...kak...koga...kade...kolko...zasto...solidarna radost...* nervite da si gi zakachi na stangite...
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП не усвояваха евросредства добре. По времето на Орешарски външния дълг намалява със 187 млн. Сега бухаме асвалт теглим заеми, а как ще връщаме парите ? Дори да допуснем, че евросредствата се усвояват на 97% то държавата и бюджета са на червено сега на кой да вярваме на фактите или на тоя буламач.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лидер сме, ама без икономика, а гъзовият пъб ще стане факт след споразумение Русия-ЕС и когато ЕС се разпадне ще ни лъсне червения ***.