Плащаме до 8 лв. за чадър на плажа, но на час!

Разходите на концесионерите се били увеличили
2 юни 2016 08:37,
174
Плащаме до 8 лв. за чадър на плажа, но на час!
Снимка: архив, Bulphoto

Почасово заплащане за чадър на плажа, обмислят в Несебър и Свети Влас. Това означава, че туристите ще броят от 6 до 8 лева, но не за престоя си, а за всеки час прекаран на пясъка под сянката, пише "Стандарт".

Все още не е ясно дали новото тарифиране ще влезе в сила. С два лева повече пък ще плащат туристите за сянка в  Слънчев бряг. До миналото лято те даваха по 8 лева за чадър и шезлонг, сега екстрите на пясъка скачат на 10 лева всяка.

Концесионерите обясняват поскъпването с високите концесионни такси и повишените разходи за поддръжка на плажните ивици.

Вчера бе дадено начало на туристическия сезон в Слънчев бряг, пише "Монитор".

За първи път от пет години насам плажните екстри в Слънчев бряг ще са с нови, по-високи цени. Сянката на пясъка скача от 8 на 10 лева. Същото е увеличението и за шезлонгите. Останалите атракции край морето остават на старите цени.

Повечето кръчми в курорта вече работят, а цените на манджите са различни. В западната зона на Слънчев бряг заведенията предлагат вкусни гозби на народни цени - супа за 2 лева, кебапче за 1.20 лв и пържола за 3.50 лв.

Непретенциозните заведения, които са далеч от морето предлагат халба голяма бира за левче, а порция пържени картофки струва 2.50 лв. В ресторантите, които са на крачка от морето или направо на пясъка обаче цените са надути двойно и тройно. Тарелка картофки с изглед към вълните се харчи по 4-5 лева, а чаша кафе е поне 2.50 лв. Най-евтината чорба там е 4 лева, а свежите салати тръгват от 7 лева нагоре. 

Прилична вечеря в крайбрежен за двама с аперитив, салати предястия и основно излиза минимум стотачка. Повечето заведения обаче предлагат и промоции, но само в определени часове. Хитът в началото на сезона е голяма английска закуска, която струва 7 лв., но се предлага само до 9.30 сутринта.

Обедно меню на промоция предлага бяла риба или мусака за по 5 лв порцията, пилешка пържола и свински стек струват по 7 лв. Към промоцията върви безплатно и чаша бира или вино безплатно, но само в часовете за обяд.

Най-привлекателната оферта за вечеря е Ростбийф от телешко месо алангле с гарнитура и бира, което струва 20 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
55
 
! Отговори
45537 преди 7 години
Мноо мразя да легна на плажа и некъв тъмнозелен марсианец да почне да крещи от километър:царевица-а-а-а-а... гевреци-и-и-и-и... зърната на памела андерсън.....ида се лепне до главата ти с казана и да крещи 20 мин....направо ми иде да
6
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото което мога да направя е да се изсмея :) Това сигурно е някаква шега или има някаква грешка. Не зная кой и с какъв акъл би предложил нещо подобно. Като се замисля какъв ни е манталитета напълно възможно е. Нека вдигат, та и по 80лв да ги направят. Нашето черномоерие от много дълго време не е гостоприемно за обикновения българин. На всякъде гледат с презрение като разберат че си българин и няма да оставиш голям бакшиш. Развивайте туризма, това е "правилният" път!
5
0
 
21
 
! Отговори
маке преди 7 години
язе си спием под орехова сенкя безплатно хи хи хи
4
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миналата година направиме грешката да пробваме БГ плаж /Слънчев бряг/ - беше ни за първи и последен път. Цифромания - паркинг, плаж, храна и т.н. В една гърция е в пъти по евтино, както и условията. За условията които ни предлагат в БГ мисля, че няма нужда да споменавам. Навсякъде те гледат накриво - едва ли не защо си им дошъл, ама сега какво искате и какво ли не. Незнам защо управляващите се чудят, как не ходим на нащо си море - има защо. И дълго време ще е така.
3
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно алчността по морето е много, много голяма.
2
54
 
4
 
! Отговори
Дрико яхатана преди 7 години
Колкото толкова. И без това цените не бяха актуализирани няколко години време е и за това. А и тази година се чака силен сезон, редно това да се отрази и на цената. По същия начин по който цените не помръднаха миналата година заради по-слабия сезон, сега е редно да компенсираме. Хайде да идва отпуската, после по магистралата и на моренце у нас.
1
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малий, че ефффффтинко.....Къде са сега клакьорите да заподскачат как у нас било хем хубаво, хем евтино.....И да обяснят как само антипатриотите и глупаците ходят да почиват извън България....