Плащаме до 8 лв. за чадър на плажа, но на час!

Разходите на концесионерите се били увеличили
2 юни 2016 08:37,
174
Плащаме до 8 лв. за чадър на плажа, но на час!
Снимка: архив, Bulphoto

Почасово заплащане за чадър на плажа, обмислят в Несебър и Свети Влас. Това означава, че туристите ще броят от 6 до 8 лева, но не за престоя си, а за всеки час прекаран на пясъка под сянката, пише "Стандарт".

Все още не е ясно дали новото тарифиране ще влезе в сила. С два лева повече пък ще плащат туристите за сянка в  Слънчев бряг. До миналото лято те даваха по 8 лева за чадър и шезлонг, сега екстрите на пясъка скачат на 10 лева всяка.

Концесионерите обясняват поскъпването с високите концесионни такси и повишените разходи за поддръжка на плажните ивици.

Вчера бе дадено начало на туристическия сезон в Слънчев бряг, пише "Монитор".

За първи път от пет години насам плажните екстри в Слънчев бряг ще са с нови, по-високи цени. Сянката на пясъка скача от 8 на 10 лева. Същото е увеличението и за шезлонгите. Останалите атракции край морето остават на старите цени.

Повечето кръчми в курорта вече работят, а цените на манджите са различни. В западната зона на Слънчев бряг заведенията предлагат вкусни гозби на народни цени - супа за 2 лева, кебапче за 1.20 лв и пържола за 3.50 лв.

Непретенциозните заведения, които са далеч от морето предлагат халба голяма бира за левче, а порция пържени картофки струва 2.50 лв. В ресторантите, които са на крачка от морето или направо на пясъка обаче цените са надути двойно и тройно. Тарелка картофки с изглед към вълните се харчи по 4-5 лева, а чаша кафе е поне 2.50 лв. Най-евтината чорба там е 4 лева, а свежите салати тръгват от 7 лева нагоре. 

Прилична вечеря в крайбрежен за двама с аперитив, салати предястия и основно излиза минимум стотачка. Повечето заведения обаче предлагат и промоции, но само в определени часове. Хитът в началото на сезона е голяма английска закуска, която струва 7 лв., но се предлага само до 9.30 сутринта.

Обедно меню на промоция предлага бяла риба или мусака за по 5 лв порцията, пилешка пържола и свински стек струват по 7 лв. Към промоцията върви безплатно и чаша бира или вино безплатно, но само в часовете за обяд.

Най-привлекателната оферта за вечеря е Ростбийф от телешко месо алангле с гарнитура и бира, което струва 20 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
14
 
2
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Трябва да има повече реклама на туристическия ни продукт. И тук е работата на държавата, да направи рекламата и да не пести средства, за да може да рекламираме на повече пазари по света нашия продукт. Така ще има и повече приходи в конвертируема валута, отделно и данъци ще се събират повече, и икономиката ни ще расте. Затова държавата трябва да увеличи разходите за реклама поне 2-3 пъти.
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Адриатика е истината. Цените са тънкана обслужване на световно ниво гаджета от цял свят няма мутри няма педелвайси нямаш ядове и грижи. За втора година съм резервирал 15 дневна почивка на Адриатическо море в Дубровник.
25
1
 
20
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Много ясно че чужденците няма да харчат и да оставят бакшиш , ако се сещате първите години по Черноморието смятаха ,че са много богати и толкова глупави че не виждат лудото надписване на сметки ,кражби , лошото обслужване и т.н. Сега чакайте да ви оставят парите си.
24
36
 
8
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Стига с глупостите, бирата в гърция е 5 евро на плажа.Като се скрънците да дадете 10 лева за чадър, как ще датете 50 лева за 5 бири?Който му е скъпо да си стои дома, хем селаните по морето ще намалеят драстично.Колкото по-високи са цените, толкова по-добре, няма да ви гледам мръсните потни физьономии като се чучна на хубавото.
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безумието по българското черноморие не само продължава, но и се засилва. Такава държава няма бъдеще!
22
0
 
26
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Хъхъ, да коментирам ли изобщо? Що пък не... Общинари, кметове, областни управители, мутри, банки и разбира се чичковците с офшорки са се оплели като свински черва, правят каквото си искат и нищо няма да ги спре. Ден година храни, това е девизът на нашето море. Има достатъчно клиенти, които са предоволни от чалгата, изцепките, татуирани бръснати момчета с дебели вратове и анорексични перхидролки с устни "кокошо дупе". Никой няма да загуби ако не отида там.
21
0
 
40
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Ако ви дадат чужденците може но не мисля че някой нормален българин ще ви даде 8лв за час ако не му направите нещо друго когато си лежи на шезлонга -свирчок
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя обеща още, че плажовете, на които няма 50% свободна зона, ще бъдат санкционирани.Ще работи и 24-часов горещ телефон, на който туристите ще могат да сигнализират за нередности на плажа.Прочети още на: dnes.bg/stranata/2016/06/01/shezlongite-i-chadyrite-shte-poevtineiat-ama-drug-pyt.304227
19
1
 
34
 
! Отговори
краси преди 7 години
Лично аз мисля да се ориентирам към Хърватия, който е ходил, всеки хвали, тука чадърите да си ги наврат дето ...., абе знаете къде. Проблемите по нашето Черноморие са много, но няма да се решат, по една основна причина - КОРУПЦИЯ!
18
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две салати, калмари, октопод, 200 грама ципуро и бутилка винце 30Е директно на плажа, с перфектно обслужване и приятна атмосфера, ресторанта черппи детето фрешче, накрая му подарява подарък, а десерта естествено е бонус. Тия от слънчака със вечеря 100 кинта могат да си го заврат където им е най-удобно. Това за чадърите изобщо не ми се коментира - мъка.
17
1
 
33
 
! Отговори
Сд преди 7 години
Пари на вятъра не давам.
16
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм защитатавал нашето Черноморие, но... това е прекалено. Разочароващо е. Не може черноморската зона да се превръща в Клондайк и държавата да е пасивна в това отношение и да се прави на сляпа и глуха.
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7На всякъде гледат с презрение като разберат че си българин и няма да оставиш голям бакшиш.Не знам къде е това навсякъде понеже аз чужденец не съм виждал да оставя бакшиш.В Sunny Beach още по-миналото лято чужденците плюнчеха една бира по 3 часа докато с компанията се наливахме с уиски.
14
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно се формират тия цени... по 8 лева на час. Тоя чадър евентуално ще изкарва по 80 лева на ден, следователно по 2400 лева на месец. Сега се замислете - вие изкарвате ли по 2500 на месец? Ако да - браво, вие сте равен на един чадър и шезлонг! :)))
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой някога да е виждал специализирана машина за ПОЧИСТВАНЕ на пясък? (която да е различна от трактор с бг-приспособление за заравяне на фасове и бъркалки на 1 см под повърхността)
12
53
 
3
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
Профани, всеки има право да прави каквото си иска и да ходи където си иска. Кои сте вие, че да давате наклон на хората ве?! Ходете по Гърция и Турция, нали сте гъзари, събирали сте ги тия пари 5 месеца, е*авайте си майките там и не ни занимавайте с комплексарщината ви!
11
0
 
38
 
! Отговори
31006 преди 7 години
Кви са тия глупости - да се стимулира бранша? Бранша ще иска по 60 лв на чадър за започнат час, той не трябва да се стимулира, той трябва да се контролира !!!щото само с реклама не може, просто тоя *** по черноморието трябва да се изчисти - от големите хотели до последното такси - копърка... има много за чистене... не може в новините да казват че цuганu с брадвви обикалят из слънчев бряг и ти да правиш реклама на това място....
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До евроатланстистВие БГ мутрохотелиерите по Бетономорието откога станахте евроатлантисти???
9
35
 
2
 
! Отговори
евроатланстист преди 7 години
Няма лошо в актуализацията на цените по морето ни, дори е необходимо за да сме в крак с конюнктурата. Обаче, нека държавата да отдели повече средства за реклама и привличане на повече туристи, за да се стимулира бранша и хората да искат повече да почиват в България. Я една Гърция също рекламира, ние трябва дори повече да го правим. Не 100млн.лв. за реклама, а поне 500млн.лв. на година следва да се отделят.
8
0
 
55
 
! Отговори
rosho преди 7 години
от гръцкият плаж ще си го преместя от левия в десния за българският туризъм.