България пета в сърцата на руските туристи

Страната ни е една от най-желаните дестинации за "братушките"
11 юни 2016 20:40, Красимир Ангелов
140
България пета в сърцата на руските туристи
Снимка: Булфото

България е в топ 5 на най-желаните туристически дестинации в Русия, съобщиха руски туроператори на конференцията "Перспективи в развитието на руския туризъм в България", която се провежда в черноморския комплекс "Албена". В срещата под мотото "Здравей, България" участват повече от 30 туристически агенции.

Още по темата
След отлива от Турция и Египет най-предпочитаното място за почивка за руския турист е Кипър, като основната причина са минималните визови формалности. Второ и трето място заемат съответно Гърция и Тунис. На четвърто място са дестинации в самата Русия, а България се нарежда на почетното пето място в предпочитанията, съобщи Валерия Романенкова, директор по маркетинг и продажби в една от най-големите туроператорски компании в Русия.

Според генералния консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук през това лято се очаква ръст на руските туристи в България и то с около 25 на сто.

Министерството на туризма в България се отнася с голямо внимание към руските туристи и максимално се старае да им осигури безопасност и комфорт, заяви дипломатът. Той сподели идеята за съвместни полицейски патрули - подобно на българско-румънските и българско-гръцките, които да оказват съдействие на руските летовници.

Руският турист в България е от деца в бебешка количка до 90-годишна възраст, който изисква да получи виза при максимално облекчена процедура, да бъде настанен в хотел на брега на морето, да има осигурена храна по формулата "Всичко в цената" 24 часа в денонощието, да разполага с детски клубове, анимация, безплатно оборудване на плажа и други, описаха профила на летовника от туристическите агенции.

Туроператорите коментираха, че едно от малкото неща, които руските туристи не харесват у нас, е че се налага да плащат за шезлонг и чадър на плажа.

До края на годината ще бъде приета нова методология за отдаване на плажовете за стопанисване, което ще снижи цените на услугите, посочи Живко Табаков, съветник на министъра на туризма, и посочи като добър пример курорта "Албена", където и сега гостите на хотелите не заплащат допълнително за чадърите и шезлонгите на плажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
1
 
! Отговори
66666 преди 7 години
Отивам в Турция, евтино и качествено обслужване. Идеално място за евтин отдих с цялото семейство.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поради загубените традиционни дестинации в Турция и Египет и съображения за националната си сигурност руснаците ще влеят малко мангизи в България това лято, слава Богу.Но бъдете сигурни, тези туристи догодина няма да се върнат, това не са английски заварчици на запой в Слънчев бряг.Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2016/06/12/broim-do-2-bona-za-more-u-nas-nai-evtin-diviiat-kymping.305423
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз отивам на Гърция !
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Джедай МастърС ислямски мотиви, новите "европейци" .........................
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който и да дойде в комунизомилиционерочалгароджагалския клозет, повече не повтаря. Тук хотилиер с храна ще те отрови,ром ще те окраде, милиционер ще те муфти за пари като просяк, освен ако не снася на бандитите,или пък продава дрога, и осигурява ***. Нацепини батки с татуси, незаконни такси ще ви вземат. На памела зърното ще ядете на плажа. Вкиснат и крадлив обслужващ персонал ще те обслужва. Направо страхотна почивка за мазохисти.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тролгеносенхохолите - отново истерия?
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 93не мога да ви разбера що за *** сте се навъдили , до вчера плакахте че без турски плажовете ще опустеят а тур операторите ще фалират а сега пишеш глупости в момента , стой си на село ти и без това като утидеш на море ползваш квартира за 5-10 лв и си носиш храна от село да не похарчиш някой лев в повече , такива като теб само замърсяват плажовете и няма полза от вас
61
0
 
1
 
! Отговори
хохолите преди 7 години
До Цециотново украинската тема,нали
60
6
 
9
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Ще ви разкажа една случка. Лято 2013, Св.Влас, к-с Триумф. Комплекса е изцяло за руски туристи и случайно се отзовахме там защото в детския кът имаше батут и детето искаше да "поскача". Седнахме да пием по питие в ресторанта да го изчакаме. На съседната маса седнаха три рускини и си поръчаха на сервитьора бутилка вода и........ЧЕТИРИ ЧИНИИ !!! След 10 мин дойде и четвъртата рускиня. С..........тенджера горещи макарони в ръцете!! И...си разсипаха да хапнат.......в ресторанта.........
59
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще им гледаме пак простотиите на колхозниците цяло лято. Отврат.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има хора със сърца , има хора и без сърца . Кои са повече - сърдечните или стомашни те ?
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Rusnazite vsimat bulgarite Sa stado mursha.
56
7
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Съвсем скоро ще изритаме диваците обратно във пустинята със меркел във чувал като ръчен багаж. Рашките да си стоят.
55
16
 
14
 
! Отговори
Цеци преди 7 години
Няма такива *** като руските туристи. Отсядат в жилища на свои приятели или роднини, пазаруват евтинко от хипермаркетите и си ядат по стаите. Всяка вечер ги гледам как трайат чинии по балконите. Един път няма да идат на ресторан ***. Какво ли печели месния бизнес от тия пинтии. Че и нафукано претенциозни.
54
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук има индивиди с които са достойни за ИДИЛ. Например драскачите от сорта на Джедай - някой си. Та, такива варвари не могат да дават оценка за поведението на други хора. Руските туристи - добре дошли, и нека да са с безвизов режим.
53
19
 
19
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Руските *** са диваците на християнството. Малка е разликата между тях и ИДИЛ - те искат да мачкат, да бият и да доминират. За тъпите русофили във форума ще препоръчам да прегледат резултатите от Евровизия: Поли Генова е получила от публиката в Кипър и Испания (12 т.) и Македония (10 т.) Руската публика е дала 0 точки. Точно толкова е дало и руското жури. А българската публика е дала на руския представител 12 точки и 6 точки му е дало българското жури. И после били "братя", сиктир говнари
52
14
 
14
 
! Отговори
йоли преди 7 години
да наричате това арогантно и варварско племе братушки, ае нема нужда. да си ходят в крим и на другите си морета, имат бол. колхозници не ни трябват.
51
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скора Болгарии будет наша руска.Пренавишем историю и никто не будет назаватся болгарам.Въйхадит из НАТО прашу,
50
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви братушки.4% от руснаците ни имат за приятелса държава.за съжаление предателте русофили в БГ са доста.Братуши.На деда ти фърчилото
49
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали Русия е бедна, гладна и неуредена. Вие тролещите в дворци ли живеете? Нещастни пpocтитутки, живеещи в кeнeфи, продали душите си на дявола за 10 сребърника ще тролите свирепо до края на жалките си дни, но презряни ще свършите жалкия си живот. Моята съвест е чиста, защото казвам това, което мисля.