Данъчните погват сивия сектор по морето

По време на сезона проверки по Северното Черноморие ще има всеки ден
15
Данъчните погват сивия сектор по морето
Снимка: Пламен Гутинов

Масови проверки срещу сивия сектор в туризма по Северното Черноморие започват данъчните, предава Информационна Агенция "Черно море". Това съобщи на среща с бранша Милена Колева – директор на ТД на НАП – Варна. Участват около 500 служители на приходната агенция, чиято цел е да се увеличи фискалната дисциплина в бизнеса. Освен от НАП, са ангажирани инспектори от КЗК, БАБХ, Агенция “Митници” и МВР.
 
“Насърчаваме бранша сам да се бори с данъчните измами. В полза на всички е сивият сектор в туризма да намалее. Възможно е дори в местата за настаняване да бъдат установени незаконно пребиваващи лица”, добави Милена Колева.

Зам.-директорът на ТД на НАП – Варна, Ивелин Станчев добави, че ще бъдат прилагани всякакви форми на контрол за запазване на трудовото и данъчното законодателство. Данъчните ще проверяват по време на сезона нон-стоп без почивен ден.
 
От НАП изтъкват, че събират данъци. Инспекциите ще включват съпоставяне на декларираните приходи и действителните. Ще бъдат ангажирани и тайни клиенти. При откриване на разминаване, законът ще се прилага с цялата си строгост, вкл. и налагане на ревизионни производства. Възможно е да се стигне до проверка на собствеността и съпоставянето на доходите и придобитото имущество. В случай на нарушения ще се стига и до запор на каси, запечатване на обекти.
 
Стриктно ще се следи спазването на Кодекса на труда и най-вече спазването на 8-часов работен ден.
 
С такива проверки за 2015 г. в хазната са влезли 1,8 млрд. лв. като допълнителен приход към бюджета.
 
На КПП-ата на курортните комплекси агенти ще спират автомобилите, които снабдяват със стоки с висок фискален риск (алкохол, тютюневи изделия), за да сравняват документите. На границата ще се автобусите на туроператорите ще се засичат за нередовности в документацията.

Още новини от региона четете в "Черно море"!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
дребна риба преди 7 години
Таранки със заплата от 600 лева ще гонят хищните акули по черноморието. Ще ги купят и ще ги продадат местните мутри. Поне да изкарат курорта и това лято.
12
0
 
8
 
! Отговори
.... преди 7 години
Айде айде, знаем ние как ги погват... ядене и пиене на корем, и изкарват цялото лято на море без да изхарчат един лев.
11
0
 
4
 
! Отговори
Байо преди 7 години
И ко ся , кат ги погнат - ша ги стигнат ли тоз път ? Или - пак кат миналия път.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всяка година говорят едно и също, аз резултат не съм осетил. От 5 години работя на една заплата, а разходите стават все по големи как да намериш смисъл в развитието в БГ? За какво да се образоваш като насърчават хората с контакти?
9
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 7 години
Ба ми кои с големи заплати те ко минат из някои институции тия институции ще бият кепенците в малкия град *** дали се интересуват ко се поинтересуват ще избият дълга за два часа
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно какъв е шансът на тези от снимката срещу средностатистическа дори лековъоръжена мутра - управител на някакво заведение в морски комплекс.
7
0
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 7 години
Рунд ... пореден - СС (сивия сектор) срещу НАП. Резултатът е известен на всички, обаче е важно да се вдига врява. Тоя мач е многократно игран и вече е напълно безинтересен.
6
0
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Господа бирници, аз съм безсмъртен, а вие сте ... преходни. Аз винаги ще си бъда на каруцата, а вие един по един ще бъдете ... в блатото. Приятно потъване в блатата на Слънчака!
5
0
 
6
 
! Отговори
Сектор Сивушков преди 7 години
И като настана един страх ... също като миналата година ... и като по-миналата ... и вече не си спомням кога за последно брах все същия страх.
4
0
 
7
 
! Отговори
бута дето не бута преди 7 години
Намериха ли начин да идат на море без пари?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
nihil sub sole novum - нищо ново под слънцето. И преди 9 септември е същата грозна картина. Например захарните заводи в Горна Оряховица не плащали данъци от 1919 г. до 1935 г. независимо от водени дела и едва след военния преврат 1934 почват да дават нещо. "Гранатоид" пък спестява от данъци 400 млн. лева, независимо от съдебно дело, вп което чиновник признава за двойното счетоводство/изкарване производството на загуба/. В същото време малоимотни земеделци и занаятчии биват разорявани от съди-изп
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАП ще ви каже ясно - СЕГА СТЕ МИ НА ТЯСНО!!!
1
1
 
2
 
! Отговори
Re преди 7 години
Religioznite hramove v bg - danachen offshoren rai za cherna targovia i service...:-)