Таксата за "паяка" в Пловдив скача на 40 лева

Причината: Паркират по булевардите "без да се притесняват"
11 юли 2016 14:44, Анисия Иванова
17
Таксата за "паяка" в Пловдив скача на 40 лева
Архив: Булфото

Община Пловдив обмисля вариант за вдигане на таксата на "паяка" за неправилно паркираните леки автомобили от 30 на 40 лева, съобщи кметът Иван Тотев.

Причината за това, по думите му, е, че все повече пловдивчани паркират в централната градска част и по възлови улици и булеварди "без да се притесняват, че колата им може да бъде вдигната от "паяк".

От днес отпада "синя зона" на ул. "Кап. Райчо", но ще има постоянно дежурен "паяк", каза Тотев. Той уточни, че улицата трябва да остане свободна, тъй като през нея ще минават автомобилите на градския транспорт по линиите 9 и 93, след като се затвори изцяло за движение улицата, която свързва ул. "Княгиня Мария-Луиза" и бул. "Цар Борис III Обединител".

Тя ще бъде премахната изцяло, тъй като ще се разкриват намиращите се под нея останки на Голямата християнска базилика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
0
 
! Отговори
българин преди 7 години
До Shark 14Това не е отнемане на имущество - тия ги разправяй на баба си ! Колата ти е паркирана в нарушение, и просто се премества на узаконено и безопасно място. Ако всеки можеше да спира където си иска, не знам на какво би заприличало !
8
1
 
0
 
! Отговори
българин преди 7 години
Допълнение към 13И това е само за паяка, без да броим глобата, която ако се плати на момента, е около 50 евро, а иначе двойно.
7
2
 
1
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Законен рекет. Принципно погледнато вдигането с паяк е незаконно, защото е отнемане на имущество, т.е кражба. Сега като вдигнат таксата може повече хора да решат да си търсят правата в съда. Мдаа
6
2
 
0
 
! Отговори
българин преди 7 години
Такса от 40лв е напълно нормална и възпитатела. В някои западни страни е 150 евро, което си е направо пладнешка кражба, дори ако заплатите са 2-3 пъти по-високи от нашите !
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вдигнете данъка за таралясници над 10години в пъти."По-скоро да вдигнат данъка за джиБ-овете. Писна ми всеки втори да кара джиБ, който заема с 50% повече място - и на паркинг, и на пътя. Да му вдигнат данъците с 50%. Ако е черен джиБ - със 100%. А ако каращият го е с гола глава - с 200%.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паркират където видят щото хората трябва да си свършат работата а няма къде. Защо никой не мисли за хората и за фирмите да им е удобно и да си вършат работата. Държавен рекет. Масово ограничават паркирането да няма къде а пък след това глобяват. Направете барем глобата 400лв.
3
7
 
6
 
! Отговори
Men преди 7 години
Купете повече паяци и започнете масово да вдигате бракмите паркирани и по тротоари и зелени площи. Вдигнете данъка за таралясници над 10години в пъти. Оправете градския транспорт. Това е начина да живеем в чист и красив град, а не да дишаме отровите на бараките по пътищата.
2
1
 
17
 
! Отговори
Коцето преди 7 години
Таксата на паяка в Софето е 60 кинта за да ти върнат колата ако тъкмо я вдигат, обаче касов бон не ти издават. Тримцата убавци от паяка си делкат по 20-ка, а може пък и *** да взема 30-ка, а другите двама ушаци по 15 кинта.
1
4
 
2
 
! Отговори
A plus преди 7 години
250 evro moje da gi otkaje v polza na publikata...:-):-):-):-)