Хепатит, тиф и холера дебнели по чешмите у нас

Английско издание набеди водата ни за отровна
12 юли 2016 08:37,
32
Хепатит, тиф и холера дебнели по чешмите у нас
Снимка: Reuters, архив

"Дейли мейл" публикува карта за страните с негодна за пиене чешмяна вода. Изданието посочва, че опасна за здравето е дори една глътка чешмяна вода в България.

Британският таблоид посочва, че английските граждани, които пътуват, трябва да избягват употребата на водата у нас и други държави, защото била опасна и хората можело да се разболеят от всичко - от диария и хепатит "А", до коремен тиф и холера. Според авторите на гида, дори една глътка може да застраши здравето на хората.

Изданието съветва англичаните да си купуват само бутилирана вода и цитира графика на Сitybase, на която са обозначени местата с годна за пиене живителната течност.

Заедно с България в негативната класация се нареждат и Албания, Азербайджан, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Естония, Грузия, Казахстан, Кипър, Косово, Литва, Молдова, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Хърватия и Черна гора.

Водата от чешмите в Австрия, Андора, Белгия, Ватикана, Великобритания, Гибралтар, Гърция, Дания, Исландия, Испания, Латвия, Лихтенщайн, Люксембург, Македония, Малта, Монако, Норвегия, Полша, Португалия, Сан Марино, Словения, Холандия, Финландия, Франция, Чехия, Швейцария и Швеция от своя страна е годна за пряка консумация, пише "Дейли мейл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това го казват хора, които живеят в страна, в която няма смесетелни кранове и не ползват бидета!България ще е от последните страни, които ще закъсат за питейна вода. А с минералните води сме отличници. Гледам в списъка са такива богати на минерални води страни като Грузия, Армения, Унгария и на чиста планинска водичка като Словакия, Черна Гора, Хърватия.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доколкото знам и римляни и гърци са идвали заради водите които има България в миналото когато Англия още е била племе а тези води ги има и сега и то текат от много ДОКАЗАНИ извори Дейли мейл малко да ограмоти писар ушите си
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно в Англия водата не е годна за пиене и го пише на повечето чешми
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не направят изследване за техните води? В България може да нямаме много неща, но поне природата ни е дарила с прекрасна земя, вода и климат! В Страсбург (Франция) например водата идва от Рейн. Реката минава до града. Блъскат я с толкова много препарати за да я докарат годна за пиене, че като си варя чай с чешмяна вода, в канчето има 1см хлор... Да не говоря че дрехите ми изтъняват след няколко месеца пране в пералнята от тая вода... Така, че да не ни разправят колко ни е "кофти" водата!!!
19
1
 
4
 
! Отговори
До Бобчо преди 7 години
Щот' не си ходил скоро на Асеновец, да видиш и там какъв е жабурняк. Най-вече заради така и непремахнатите кошари във водосбора, почти до язовира. Поне през 2012-та още ги имаше. На Йовковци съм бил, но не познавам планината нагоре. Софийската вода е наистина хубава, въпреки че, образно казано цял Самоков пикае в Искъра.Чистата вода няма вкус, а когато тя е с подходящата температура и твърдост, бива по-малко или повече пивка. Лошият дъх и вкус идват от старите сградна инсталация и отклонение.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gerb i vojda boiko kakvo pravat
17
3
 
4
 
! Отговори
Бобчо преди 7 години
И относно хейтъра със хубавата софийска вода ще отбележа поне два града с по-хубава вода от София - това са Велико Търново и Сливен, директно от балкана от водосбори без почти никаква стопанска дейност в тях.
16
1
 
17
 
! Отговори
Бобчо преди 7 години
Ей, ти са по зле от Путинските хибриди... Бях в Англия до преди месец и мога да потвърдя, че водата в чешмата не става!!! За разлика от водата в повечето Бг градове, както някой шопец пише по-долу или друго - в Бг имаме чешмичка почти на всеки ъгъл за разлика от Англия, където в град със 400хил. жители за половин година открих само 1 (една) чешма на улицата!!! Да не говорим за плавателните канали, където има всичко друго, но не и вода...
15
0
 
14
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Точно така си е. Това е в разликата в тръбите, кога са строени, от къде идва водата и още много неща. Като цяло, обаче - водата си ни е хубава. Кой ги знае тия какво пият там. Тяхната от чешмата не се пие - отделно си купуват. Ами да си бяха купили минерална. Скръндзи скапани. За едно шише вода цяла статия. Ама дреме ни на нас. Някакъв жълтурковски вестник писал там нещо си. Те англичаните не могат и да четат. Толкова за затъпели.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Производителите на бутилирана вода добре са си платили.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Муахахахахаха...България е една от малкото европейски държави, в които ЧЕШМЯНАТА ВОДА (АКО Е ОТ ВОДОПРОВОД) става за пиене. Може да е гадна на вкус, но става.В Кипър например в хотела стои надпис над чешмата, че водата е само за миене. Диария и хепатит може да хванеш от басейна на морето, но не и от чешмяната вода.Без коментар.....
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност англичаните не са далеч от истината. Е, преувеличават с тия тиф, холера и хепатит, но пък си имаме ентеровируси и ешерихия коли в изобилие. В София водата е добра за пиене, ама в останалите градове...особено някои от по-малките, където има остарели помпени и пречиствателни станции, си е опасно.
11
1
 
4
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Ами да........Целото Самоковско се изхожда в Искъро. То си личи и по кмета .....
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Английския Блиц ве
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мене не ме е страх от холера, тиф, и т.н. Ама като завъртя кранчето на чешмата да не излезе Борисов пак да ми разправя тъпотии. И водата в тоалетната ме е страх да пусна, че да не се появи Плевнята да ме поздрави за добре свършената работа.
8
0
 
54
 
! Отговори
ХА ХА преди 7 години
Те щото англичаните в Англия захапали чешмите и пият ли пият! Нещастници!
7
0
 
33
 
! Отговори
Vall преди 7 години
пффф аз съм в Малта. Тука водата от чесмата даже и местните я прескачат:) Тия не са добре!
6
0
 
43
 
! Отговори
Е, преди 7 години
това с коремния тиф изби рибата!Щом журналистите им са толкова феноменално прости,какво ли остава за другите!
5
0
 
42
 
! Отговори
ана преди 7 години
Винаги са били проклета и вевъзпитана нация-* на Европа и лъжци. Да се въведе специален режим за англичани след напускането им на ЕС в България. От тях, освен негагиви ивисокомерие, друго не произлиза.
4
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи всички сме заразени с хепатит, тиф и холера, съчетано с честа диария? Нека си видят Темза. Каква приятна миризма се носи, и какъв цвят е реката. Чисто бунище.