Не купувайте царевица от казани на плажа!

Това съветват от Агенцията по безопасност на храните
13 юли 2016 10:37,
10
Не купувайте царевица от казани на плажа!
Снимка: flickr

Да не се купува царевица, която търговци носят в казани и тенджери по плажа. Има специални колички за варена царевица, да се пазарува от тях. Това съветва Райна Иванова, началник на Дирекция "Контрол на храните" към Българската агенция по безопасност на храните. Тя подчерта, че именно тези колички се проверяват от агенцията.

Без драматични нарушения преминава летният сезон по Черноморието, отчетоха от Българската агенция по безопасност на храните пред "Дарик".

През целия летен сезон инспектори ще проверяват за качеството на храните в хотелите, ресторантите и търговците на плажа.

"Проверките ще продължат до 9 септември с опция да бъдат удължени, докато има туристи по летните ни курорти", каза Иванова.

Тази година има нарушения, но те не са фрапиращи и от такова естество, че да влияят директно на безопасността на храните и здравето на потребителите. Райна Иванова препоръча на летуващите да пазаруват само от регистрирани обекти, а не от хора, които разнасят храни.

Експертът препоръча на туристите по морето и да не купуват сладолед и други храни, които се разнасят по плажа с хладилни чанти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
защо преди да издавате нови заповеди или закони не мислие за последиците обмислете предсавете си на техно място и ще ви питам дали ви е харесало на някои си заповедта или закон.ама всички сте един дол дренки колко ви платиха зада задушите този бизнес
7
0
 
0
 
! Отговори
Киро Масуря преди 7 години
Да, бе , да!... На Китен или подобен мизерен плаж, наврян на безплатно място у скалите, ако и един малул не мушнеш, за кво си одил на море!?
6
2
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Защо пък да не купувам? Пак се опитват да задушат малкия бизнес! В Гърция например никой не закача плажните търговци. Продават хорицата банички, пирожки и какво ли не.. Някой са досадни, но какво от това - ако искаш купуваш ако искаш не купуваш.
5
1
 
16
 
! Отговори
internetlumpen преди 7 години
"Лафка" няма ли да почват да продават мамули!?Тази агенция е нанесла една от най-големите вреди на малкия и семеен бизнес. Около нея съществуват още безброй чантаджии, схеми за рекет и корупция. Само фактът, че ядем фалшиви храни закупени свободно от веригите и че кренвиршите станаха по-вредни от цигарите са достатъчно показателни, колко е корумпирана.
4
0
 
35
 
! Отговори
Нинджа преди 7 години
Брех ....как съм преживял 80-те години се чудя.... то царевица от казани, то глутен, захар, ваксини ....как съм жив?
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купувайте само от хипермаркети и молове.
2
1
 
11
 
! Отговори
Интересно, преди 7 години
тази година за първи път видях и в Гърция да продават царевица на плажа.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щото тия с казаните царевицата не им е обложена с ДДС, 2-3 други държавни такси и данъци. Тая *** в парламента не спря да смуче кръвчица, дeйба техната мaма!