Попова: Бъдещият президент да гледа и на изток!

Вицепрезидентът се надява и на "социален" държавен глава
Обновена: 14 юли 2016 20:42 | 14 юли 2016 20:42, Веселина Йорданова
84
Попова: Бъдещият президент да гледа и на изток!
Снимка: БТА

Бъдещите президент и вицепрезидент, и най-вече държавният глава, трябва да водят балансирана външна политика. Това каза днес във Варна вицепрезидентът Маргарита Попова.

Тя обясни, че за нея въпросът с балансираната външна политика е изключително важен. Попова допълни, че освен да гледаме на запад, там, където ние сме и бездруго като обществено устройство, като стремление, като политика, на която сме се обрекли, трябва да гледаме и на изток. Според нея е политически примитивно да се води външна политика, като се гледа само в една посока, предаде БТА.

Според вицепрезидента страната има нужда от държавен глава, "който да бъде истински родолюбец, човек, който да мисли за хала на хората, т.е. - да има силна социална чувствителност". Тя обясни, че ако не сме социална държава, няма как да сме демократична и правова държава.

В отговор на въпрос, че името й се посочва като кандидат за президентските избори, желан от различни кръгове, Маргарита Попова каза, че има още много важни месеци за този мандат. Вицепрезидентът коментира, че в момента текат много и различни процеси във всички партийни структури в цялото ни политическо пространство.

Според нея политическите партии трябва да се разберат коя формула ще бъде предпочетена за тази президентска кампания, на какво ще се заложи, ще може ли да се даде възможност обществото да покаже, че политически е пораснало още.

Вицепрезидентът Маргарита Попова бе във Варна, където откри във Военноморския музей в града многожанровата изложба "ArtExtreme 15" на Анатолий Радев и Дария Василева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
15
 
! Отговори
Smeshen si преди 7 години
А при Бате Бойко тиквата хладилника как ти се напълни..Мале Мале...освен ако не си от партията.....
8
20
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Президентът Плевнелиев ни избави от руското влияние... - след години на мястото на кобилата пред Народното събрание ще има нов паметник... - Президент - Освободител...
7
15
 
15
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Мразещите толкова много Русия бързо да се изнасят в любимата им Турция, клала и бесила дедите ви.Родоотстъпници долни...калашник ви е майката.
6
8
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Какво има предвид под "изток"... - ислямска държава ли...
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За хала на народа вече и Господ не мисли , а без заобикалки казва - Ако нямаш две , а само една риза , разкъсай я на две и дай едната половина на ближния .
4
13
 
15
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
ако не ползвате думата руска .ще се давите вие .си гледайте гладуващата си страна без да бъркате русия .русия без вас бг може да живей но бг без русия е гладна и негодна да п си издигне икономиката.нека ви помогнат ваще братя американци и леля ви меркел да си вдигнете икономикате русия не я бъркайте русия е за руснаците не е за бг предатели
3
10
 
15
 
! Отговори
Огледало преди 7 години
Вместо да дава акъли, тая да вземе да се поддържа малко, като вещица е с тази прошарена коса. И тази жена ми била вицепрезидент Бг. Да даде малко пари на фризьор поне.
2
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ооо не в никакъв случай, ще гласувам за тоя дето гледам най-малко на изток. заминавай ти на изток *** руска.
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички руски агенти за влияние узпълзяха да За мамаша Раша.