Мълния остави болно дете без дом

13-годишното дете от Карабунар страда от церебрална парализа
18 юли 2016 14:44,
3
Мълния остави болно дете без дом
Снимка: bTV

Мълния изпепели покрива на къща в пазарджишкото село Карабунар в края на миналата седмица и остави под открито небе семейство с дете, болно от церебрална парализа.

Когато мълнията се стоварва върху покрива на сем. Джалеви, майката и болното дете са в болница, а бащата е на работа. Единствен свидетел на бедствието е техен съсед.

Едноетажната къща била пригодена според потребностите на болното от церебрална парализа 13-годишно дете, което в момента е в болница.

Родителите се притесняват, че ще бъде изключително трудно дъщеря им да посреща най-елементарните си хигиенни нужди, тъй като другата постройка е със стълби и външна баня и тоалетна.

"Защото тя е постоянно на ръце. Трябва да се изнася по стълбите, да се вкарва горе, да се качва - как трябва да я изкъпя?! Няма такъв начин", категорична е Андриана Джалева пред bTV.

Семейство Джалеви не разполагат с финансови средства и сумата от 3 хиляди лева за първоначално възстановяване на покрива е непосилна за тях.

"Сега ще опитаме по всички начини да помогнем за това голямо нещастие, което се случи на семейството", каза кметът Иван Каменарски.

Всеки, който желае да помогне, може да се обърне към кметството в село Карабунар на телефон 03561/7301.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 7 години
Мисля, че кметът на община Септември ще поеме ремонтът на къщата.
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гръмоотвод се казва за коментиралия по-долу. Станалото, станало. Да обявят някаква сметка за да могат хора да помогнат. Лято е все още и ако има достатъчно средства може да се направи ремонта.