Джихадистът от Ансбах: BG полицаи ме биеха!

Имал нужда от лекар, но не сме му предоставили такъв
Обновена: 27 юли 2016 08:44 | 27 юли 2016 08:42,
203
Джихадистът от Ансбах: BG полицаи ме биеха!
Снимка: архив, Ройтерс

Атентаторът от Ансбах се е оплакал в писмо от полицейско насилие в България.

27-годишният сириец е описал в писмо защо се страхува да бъде върнат в нашата страна, съобщават германските медии. Те обаче отбелязват, че истинността на твърденията не може да бъде доказана.

Писмото е предоставено от неправителствена организация на германски политик от партията на Левите.

Още по темата

Мохамед твърди, че през Турция е влязъл в България през юли 2013 година и е продължил към Сърбия, но на границата е заловен. Твърди, че е бил пребит от български полицаи, защото отказал да даде отпечатъци. Два месеца е държан в единична килия. След ареста е преместен в бежански лагер.

Сириецът пише още, че не е получил медицинска помощ, а е имал нужда от такава. При въздушно нападение в родния му град Алепо е ранен и имал метални частици в ръцете и краката. Затова със самолет успява да стигне до Австрия, където е опериран.

След възстановяване му австрийсиките власти подготвяли връщането му в България, но мъжът успява да избяга и да стигне в Германия, където отново подава молба за статут на бежанец, съобщи bTV.

Кога 27-годишният Мохамед се е радикализирал, все още не е ясно. При обиска в жилището му в Ансбах бяха откриха големи количества материали и вещества, използвани за направата на взривове, които според експерти по антитероризъм няма как да останат скрити.

Това доведе до критики управлението и контрола в центровете за бежанци във федералната република, но и отношенията между бежанците в тези центрове.

Преди месец подобен казус с контрола в местата за настаняване на мигранти имаше и при предотвратения атентат в Дюселдорф. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
16
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Кос,Ти идея си немаш какви са германците. Еле па австрийците как бият! Можеш ли да кажеш, че ТЕЗИ държави също не са в Европа?! Хубаво обаче би било да си набиеш в простата мюслимска кратуна, че такъв "рай Европа", в която живееш на гърба на ***, насилваш жените им и даваш алъл какво да ядат и как да се обличат съществува само във фантазията ти и в представите на варварите от Близкия Изток.
72
1
 
4
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Само си представете като какво е в представата на тия нещастници България ! Щом пред перспективата да го върнат тук е предпочел да се взриви ! Както върми комаи и нашите емигранти ще почнат да се взривяват, ако някои ги заплаши да ги върне обратно в България !
71
1
 
10
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Ако го бяха били повече, щеше да стане човек. Отишъл в Германия, станало му широко около врата и ей го - джихадист. Старите хора са го казали - боят изгражда.
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко съ го биле наште полицай. Требвало е да го потрошат.
69
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са Господари на Ефира, къде е Бъчварова, отново полициейско насилие и полицейска бруталност! До кога?!А реват за 20-тяхто заплати!
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами супер, това е доказателство, че в Германия, като не са го били той ги е гръмнал. Бий, за да те уважават. Мразя полицайте в нашата държава, защото са 90% хрантутняци, които не спазват законите. Но шапка свалям на тези момчета по границата и по-твърдо дори трябва да се отнасят с тази ***. Аз ако отида в Афганистан, Иран, Сирия или Алжир, дали някой ще ми спазва човешките права и дали ще ми дават помощи и ще мога да си проповядвам свободно моята религия? НЕЗатова същото и за тях!
67
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отказал да даде отпечатъци?Да не очаква да го пудрят, в такъв случай?
66
0
 
16
 
! Отговори
Плювналиев преди 7 години
Абе момче(ако четеш от оня свят), това че не си искал да дадеш отпечатъци е основателна причина за един хубав пердах, не мислиш ли? Влизаш тук незаконно и на всичко отгоре се дървиш? Дори на мен бореца за братсвр равенство и свобода ми е трудно да те защитя в този случай.
65
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко му е. Явно е имало защо.
64
0
 
10
 
! Отговори
ченгето преди 7 години
Не са го биели, а са го съветвали да стане човек. Виждате като са го либили във Франция как е тръгнал по грешния път!
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мохамедчо, имаш късмет и се благодари на Аллах, че наши ченгета са те били, защото ако беше попаднал на братушките с униформи, нямаше да чуем за теб.
62
14
 
0
 
! Отговори
Кос преди 7 години
Коментарите ми показват, че тази държава (бг ) е по-близо до Турция, отколкото до ЕС. Все едно Ердоган коментира. Неговата философия е такава -"бой му е майката ".
61
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво сега, да го съжаляваме ли?!?!? Според мен малко са го били!
60
1
 
24
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Кос : Всеки нормален човек, когато го нападат в страната, в която е роден взима оръжието и се бори с нападателите. А не да хленчи и се оплаква в цяла Европа. Никой не е длъжен да храни всекакви откаченяци само защото в страната им не е леко да се живее. Ми оправете си страната , бе !
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да ще го бият естествено. Да се радва и че и друго не са му направили тука и да каже и на другите да не минават от тук.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бой на *** в тъмна нощ !!!Дали това е подбудил този терорист дали боят го е подтикнал не мисля просто целта му е била германски граждани то бива простолудие ама то няма граници вярвам наистина че има хора с плитки мозъци .. да си го бяха върнали от там където е
57
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След всичко случило се и разкрито за този бежанец, както и "адекватните" реакции на властите стигам до извида, че нашите оплювани полицаи са хиляди пъти по-кадърни от европейските.
56
1
 
7
 
! Отговори
Дуранди преди 7 години
Дадим отпор душителям,Всех пламенньiх идей, Насильникам, грабителям, Мучителям людей. Пусть ярость благородная, вскипает как волна....
55
0
 
14
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Кос, ти много не се надявай. Тази държава България е реконституирана през 1878 НЕСЛУЧАЙНО. Тази държава е в ЕС НЕСЛУЧАЙНО. Това е СЪЗНАТЕЛНО решение на великите. Никой нема да разреши на откачения диктатор Ердоган да стъпи тука. Така че ако имаш мерак да живееш под диктатурата на Ердоган, заминавай, тука нема да го дочакаш.
54
0
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Всяка сутрин като се събудя, отварям онлайн вестниците за да видя дали няма нов атентат от последовател на мирната религия. Тази сутрин имаше само новини за бит такъв от вчерашен атентат. Май ще е хубав ден. Ако се задържи така де...