Доказано: Морето край Лозенец е кристално чисто

Няма бактерии ешерихия коли и чревни ентерококи
49
Доказано: Морето край Лозенец е кристално чисто
Снимка: Община Царево

След като през миналото лято, в разгара на сезона през август, къпането на Централния плаж на Лозенец беше забранено заради замърсени води, това лято туристите могат да са напълно спокойно и да се радват на кристално чисто море.

Още по темата

Това стана след като местната власт и екоминистерството предприеха незабавни действия за отстраняване на проблема, припомня Община Царево.

За да бъде чиста водата на лозенския плаж първо бяха направени проучвания и изчисления на всички обеми на отпадните води, които отиват към Пречиствателната станция.

В активния летен сезон се оказа, че Пречиствателната станция на Лозенец не може да пречисти едновременно цялата вода, която отива към нея. Решението на проблема бе изграждане на задържателен резервоар.

Съоръжението задържа отпадъчните води, които идват през най-натоварените часове на денонощието и ги пуска за пречистване през мъртвите часове, между 1 и 6 ч. сутринта.

Така че Лозенец категорично ще предложи чиста морска вода на туристите през активния летен сезон, както беше обещано и това е доказано с резултатите от проверката на РЗИ- Бургас.

Резултатите от взетите на 25 юли проби от морската вода на Централен плаж Лозенец са категорични -  водата е чиста, няма наличие на бактерии ешерихия коли и чревни ентерококи, няма отклонения от допустимите норми, съобщиха от екоминистерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ Е ВЯРНО!!! МОРСКАТА ВОДА В БУРГАС Е ПО ЧИСТАПО НИСКОКАЛОРИЧНА И С ПО ГОЛЯМО СЪДЪРЖАНИЕ НА МИНЕРАЛИ И ВИТАМИНИ😄:
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А засто не ви харесват горестите гръцки камънаци, адската зега и гръцката цалга?
38
0
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
турситие са ги изяли вече ... глад ви казвааааам
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо мрънкате. Хората ви го казаха - изливат лай..та между 1ч. и 6ч. през нощта. През останалото време може да се къпете.
36
7
 
10
 
! Отговори
Фалитите са близо преди 7 години
Черноморието е за тотални мазохисти. Да си ходят на Лозенец, да си повръщат, да си хващат диария, да си слушкат мазна чалгия... не ми пука. Ако нямате пари за чужбина, по-добре отидете на планина, но никога на Черно море. Там е тотална ***.
35
4
 
11
 
! Отговори
caramba преди 7 години
Ха ха ха хаЯжте *** и пълнейте :) мутри.....Пиша мутри тъй като според мен нормален човек не би отишъл на такова място :) Хайде проятно гълтане.....
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакайте сега, аз доколкото чух миналата година НАТО били хвърлили фекалии в морето, защото там имало много руски туристи...
33
0
 
10
 
! Отговори
shady преди 7 години
Там е работата, че не им вярвам. Сигурен съм, че фекални води пак отиват в морето край Лозенец, просто защото нищо не е направено за пречиствателната станция - нито е разширена съществуващата, нито има допълнителна.И кога най-сетне ще се забрани заустването в морето - такова чудо в Гърция няма.
32
4
 
10
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 7 години
Ахъ чисто е, затова почне ли летния сезон се почва с рекламата "не гледай морето през прозореца"....толкова е, чисто че лекарите по морето не смогват да преглеждат туристи с диария.
31
0
 
14
 
! Отговори
Ванко преди 7 години
До АнонименЕ ти не четеш ли - събират в резервоар всичко и после между 1 и 6 когато се предполага че никой не гледа го изливат пак в морето и на това му викат пречиствателна станция....
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от личен опит зная напишат ли нещо -истината е точно обратното ,чудя се какви са тези хора та да отразяват неща на които съм свидетел точно на обратно
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня ден се върнах от Закинтос. Много е гадно, не ходете! Идете на Лозенец!
28
3
 
7
 
! Отговори
Тато преди 7 години
Глупости ,а къде отидоха *** на Лозенец и Царево, кога лъжем, лъжем но да лъжем себе си е *** работа. Това го можем.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27и ти не си съвсем прав, Гърция стана толкова достъпна, че вече И плебса се метка там. От тарикатите никой вече не гледа към плажовете в Европа. Сега е модерно да имаш тен посред зима, ако ме разбираш. Докато виж, кой ходи по нашето море вече наистина нямам никаква идея, още по-малко мога да ги категоризирам тия хора.
26
4
 
8
 
! Отговори
Урко преди 7 години
Не мога да разбера какво не му харесвате на *eмopиeтo?!!
25
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Само да те светна, че точно плебса се метка на Гърция!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На това село Лозенец, колко туристи им се извътряха за тези години, още не могат да си оправят 2 пътя разбити, мизерия голяма, комари и простотия. Миналата година дойде един с шкембе и диагоналка, на празен плаж (1 юни) ими вика (доста агресивно и проташки) да съм се махал, че е забранено за кучета. Ами ОК пичове, в Гърция никой никога не ми е правил проблем, даже се радват, идват разпитват. Култура ми Янко.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
истината е че миналта година и в Гърция имаше стомашно разстроени нашенци, ама там от групата ни удари точно 50%, докато тук успеваемостта на "летния грип" е почти 100%
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кога видя кмета на Лозенец да влезе в морето, да поплува малко между шамандурите, да изжабури 2-3 пъти устата, а след това да изпие жадно един айрян на плажа и после 24 часа да няма проблем ... ще повярвам
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ми се пият течни *** иначе щях да дойда на лозенец