12 бона на сезон и продаваш "топъл, сладък кукуруз"

Толкова броят търговците в Бургас, но пък и излизали на печалба
2 авг 2016 08:16,
16
12 бона на сезон и продаваш "топъл, сладък кукуруз"
Снимка: Reuters, архив

Продавачите на царевица по бургаския плаж плащат чудовищни наеми, за да практикуват бизнеса си. Сумата е 12 хиляди лева на сезон. Парите прибират наемателите на плажа.

За това разказва един от най-старите царевичари, Сашо Боксьора, пред "Монитор".

Сашо бил състезател по бокс, в момента все още работи и като треньор в бургаски клуб, но парите те му стигали и той от години продавал на плажа царевица. Той разказва, че наемателят на плажа му искал по 12 бона на сезон, за да продава царевица на плажа, но той успявал да избие парите, защото плажуващите били много и стоката му вървяла.

Северният плаж на Бургас е дълъг около 1,5 км, през силните дни на него минавали около 30 000 души – колкото един град като Самоков. "Парите, които трябва да плащам, са много, но успявам да избия разходите и да извадя някой лев отгоре", твърди Сашо Боксьора.

Освен него, този бизнес практикували още десетина души. Те са си разделили районите и всеки работи на своя територия. Продавачите споделят, че на ден вадели по 200 лева, а на сезон печалбите им са от 5-6 до 10 хиляди лева.

Лошо е, когато има дъждовни дни, тъй като стоката не може да трае много. Тогава търговците търпят загуби. Това лято обаче се очертава да е сухо и горещо и бизнесът да процъфти.

В момента продуктът се предлага на едро по 45-50 стотинки на кочан. По плажовете вече върви по 2 лева на парче. Това прави над 300 процента печалба. Всяка продадена царевица носи по 1,50 лева на парче.

Директорът на Областната дирекция на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев се оплака наскоро, че при една от проверките баба, продавачка на царевица по плажа, харизала внучето си на инспекторите. Бабата нямала разрешително да предлага варения продукт на туристи. Веднага й и поискали лична карта, за да съставят акт.

Възрастната жена обещала да я донесе, но избягала в неизвестна посока и не се върнала, като оставила детето на проверяващите, които се видели в чудо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Наем на шезлонг = от 6 до 10лвНаем на чадър = от 6 до 10лвКочан царевица 2лв.Само тоалетната е безплатна, защото морето вече не било черно, а кафяво.Това да си концесионер било голяма работа. Само далаверки и измами. Хвала на такава държава!
10
0
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Няма да ни стигне времето да разберем какво направи с хората управлението на държавата през последните около седемдесет години,всичко се корени в миналото,през това време света мина и замина,шепа нации не успяхме да скъсаме ,а даже напротив целенасочено и на инат не искаме да премахнем остатъците от комунизма.
9
0
 
4
 
! Отговори
По Иван Костов преди 7 години
Той правеше така , дай си първо парите за патентен данък без още да си започнал пък после си троши главата ако щеш и не работи ! Плащай и се махай ! Но най-напред плащай !
8
0
 
18
 
! Отговори
Баце преди 7 години
Казаните за варене на царевица да се свържат с НАП
7
1
 
9
 
! Отговори
НАП преди 7 години
...А данъци и касов бон-нанайсе.
6
2
 
22
 
! Отговори
Ох майкоооо преди 7 години
Те тва е Българската икономика, царевици и ларж-вериж.Купи па продай с 500% печалба.
5
1
 
17
 
! Отговори
Не купувам храна от преди 7 години
Яжте ки мамули, от нечистоплътната гмеж, придружени от цинични коментари и после се чудете защо хващате ротавируси от морето!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм добиче тъ дъ ям кукуруз..
3
0
 
7
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Докато има кой да купува ,въпреки че всички знаем че в голямата си част е от чужди ниви. Аз лично никога не съм купувал варена царевица - като малък гледаше баба ,а сега всяка година си сея в двора на село. То и за това ако взема да плащам - отнапиши я.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ся като им турнат по един касов апарат, ще видят дали е за хвалене.
1
2
 
18
 
! Отговори
Gost преди 7 години
Иде на една нива обере мамулите и готово наи лесната печалба