На "батката" бащата: Е, няма златна книжка!

Не е възможно да вдигне 250 км/ч, твърди Радичев за сина си
3 авг 2016 16:00,
227
На "батката" бащата: Е, няма златна книжка!
Снимка: "24 часа"

Бащата на Ангел Радичев, който заплаши "да убие от бой" шофьор на автобус заради изпреварване, призна, че синът му не е "светец" на пътя, но го защити.

Според него големият проблем бил не че Ангел е направил скандал, а че шофьорът на рейса е изпреварвал без да погледне, че зад него идва автомобил.

Случката се разигра вчера на магистрала "Тракия" малко преди Бургас. На видео, направено от пътник в автобуса, се чува как "батката", както вече наричат подигравателно Радичев, заплашва и псува шофьора и рита ламарината на рейса. "Аз си карам с 250 км/ч, а ти ме засичаш", казал "батката" на шофьора.

"Според мен големият проблем не е, че е станал скандал, а че шофьорът на рейса е тръгнал да изпреварва без да погледне в огледалото си. Можело е да стане голяма беля", каза Радостин Радичев пред "24 часа".

Той обясни, че не оправдава сина си, но за изпуснатите му нерви си имало причина. Бащата разказа, че Ангел му се обадил след инцидента и казал, че се е скарал с шофьор на автобус, който го е засякъл.

При разпита си пред полицаите обаче Ружди Велиев, който е бил зад волана на автобуса по линията София – Китен, обяснил, че е видял кола в лявата лента, но тя е била далече. Той едва ли е предполагал, че "батката" кара толкова бързо.

"Синът ми в яда си е казал 250 км/ч, не е възможно да вдигне толкова", обясни пък бащата.

"На въпроса дали Ангел е наказван за нарушения на пътя , той отговори: "Е, няма златна книжка".

По неофициални данни Радичев-младши е санкциониран често за превишаване на скоростта.

Бащата призна, че се притеснява всеки път, когато синът му излезе с колата и го предупруждавал да не кара бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
16
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Това ако беше в Италия (в северната и част,защото в южната е по зле о от тука) "баткото" нямаше да има време да стигне до морето ако ще и да караше с 300 в час.Щеше да е без книжка и малко арестуван.
57
1
 
18
 
! Отговори
Scenic преди 7 години
Защо в Германия по магистралата никой не присвятква с фарове, независимо с каква скорост се движи? И по важното - не излага живота на толкова много хора на опасност. Затова този Гал.фон да понесе максимална отговорност за действията си. Призовавам и шофьора да потърси правата си в съда
56
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батката добре, че нема малък самолет, че току виж свалил някой Боинг щото му пречел във въздуха.
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле такива кифлета само бой, докато свали килограмите.
54
4
 
7
 
! Отговори
Деян преди 7 години
До Пълни смшенициУспокой се малко. Как си взел теорията на шофьорският изпит. кръглите табели с бял фон и червен кант с цифри вътре са от типа "забранителни" и казват каква е максималната допустима скорост. Никъде не пише, че не може да караш с 60. ако имаш под него син знак, с число то тогава имаш минимална и максимална разрешени скорости. Трябва да се съобразяваш с всички участници в движението. Не си прав. Изобщо!
53
1
 
13
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Не бе хора!Младия юнак се е прибирал от тежка международна бизнес среща по договаряне на условията между две световни корпорации.Той в едната е Директор от там е колата.А този шебек с рейса само се дондурка напред-назад.Само искам да попитам за една от многото комисии,в тая *** наречена България,онази която се занимаваше с такива хора на бизнеса като този.Как и беше името-комисия Кушлев?Ама то и там има наши и ваши,нали...
52
1
 
14
 
! Отговори
До 64 преди 7 години
Бъркаш - няма минимална скорост на магистрала. Има забрана за МПС-та, които конструктивно не могат да вдигнат над 50 км/час. като има задръстване на магистралата с колко караш?
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз е за такива батки съм си приготвил топчета от лагери, и като ги видя в огледалото да ми свиткат къси/дълги и да ми мааат ръце, като минат покрай мене топчето през прозореца на предния джам, и го гелдаш ............. стопове аварийики олеле малелеле
50
2
 
12
 
! Отговори
до Смешници преди 7 години
Бе ти вярно си ***!Мощните автомобили са конструирани и при висока скорост да спират!Не пиши глупости,че натискаш спирачката,пък нищо не се случвало!Ти лъжеш,че имаш такъв автомобил иначе нямаше да сипеш глупости!Хайде,кажи марката и модела та да ти обясня,че или си измисляш или спирачната система не ти е в ред!
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е "батка"?!
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пълни смшенициПълен *** си ТИ! В закона за движение по пътищата ясно е написана каква е минималната скорост на магистралатаи и тя е 50км/ч, така че ДА ще се появи някой който кара с 60 и ТИ ще трябва да се съобразяваш с това.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батка ти си номер 1
46
2
 
23
 
! Отговори
до 50 преди 7 години
За къде бързаш ти бе ***? Да отидеш на слънчака при себеподобните си *** ли? Преценил бил че ще кара с 200. Ами аз съм преценил,че ще изпреваря със 140. Айде удари ме или айде свали ме мен да ме биеш. Смотаняка със *** бил преценил. Само да те предупредя,че такива като теб и тоя от клиа често удряте греда и попадате на неправилния човек. Тога той преценя,че трябва да те дисциплинира и ти се прибираш като *** при тати. Страхотни доводи имаш за карането с 200 щото с 60 било същото
45
1
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 7 години
Много си глупав. Всеки предизвикал в катастрофа е бил с твойте умствени възможност.
44
1
 
10
 
! Отговори
пенко преди 7 години
До Пълни смшенициБрат, ти как пазиш равновесие, направо не мога па повярвам, че има такива главочи като теб....
43
1
 
22
 
! Отговори
до Смешници преди 7 години
Ти си *** драги. На магистралата имаш ограничение на скоростта. Ти лети ако искаш и с 300, никой не е длъжен да те мисли. Такива неграмотници като теб се размазват като мухи по пътищата. Който иска да се състезава да ходи по пистите, а не по пътищата. Смешници сте защото си въобръзявате, че някой трябва да се съобръзява с вашето малоумие, а забравяте че има закони и тези дето карат с 200 трябва да ги приберат зад решетките. В нормалните страни ще ти скъсат шортите заради превишаване на огран
42
2
 
14
 
! Отговори
Жо преди 7 години
До Анонимен до друго мнениеРАЗРЕШЕНАТА СКОРОСТ за автобуси на магистрала е 100 км/ч.За да се предприеме с автобус безопасно изпреварване трябва изпреварваното МПС да се движи с 80 км/ч., а такива по магистралите са много рядко. Повечето от "бавните" карат със 100-120.Това означава, че водачът на автобуса е започнал едно безкрайно дълго изпреварване със 120 на някой, който кара със 110. Това е изнервило мутрата, който счита, че всички трябва да му правят път.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе каква вина на шофьора на автобуса? Ти виждал ли си автобус как изпреварва камион. Минава поне една минута докато го изпревари и прибере в дясно. Безмозъчната( п/б)атка е бил много далече и е имал достатъчно време да си намали до разрешената скорост и да изчака ако е внимавал в пътната обстановка, но той най-вероятно е блял и е видял в последния момент автобуса.
40
2
 
6
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Понеже сме алогична държава, предлагам да няма максимално ограничение на скоростта, а минимално такова, което да започва от 180км/ч. Превозните средства да са с предимство, като най-малкото предимство е за колоездачите. Пешеходци, те не са участници в движението, а цели, застанали на пътя на GPS траекторията на колата на тоз момък с очилата.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сладури. Невинни са и двамата! Автобуса трябваше да спре и да изчака всички "батки" да минат и тогава да минава. Вземете му книжката завинаги и да се свършва.