Слънчев бряг – пълен, места има за септември

На българския туризъм му липсва усмивката, смятат хотелиери
Обновена: 3 авг 2016 15:03 | 3 авг 2016 14:37, Анисия Иванова
33
Слънчев бряг – пълен, места има за септември
Снимка: "Слънчев бряг" АД

Свободни места в Слънчев бряг през август трудно могат да се намерят. Най-големият български курорт вече е пълен с туристи. До края на август цялата хотелска база на комплекса е заета почти 100%.

Местата за т.нар "висок сезон" в хотелите на "Слънчев бряг хотел холдингс" са изкупени още през февруари-март тази година. Най-голям е ръстът на туристите от Централна и Източна Европа - Полша, Чехия, Унгария, Русия. Хотелите в курорта са предпочитани също от немските и израелски туристи. 

Факт е, че тази година имаше двоен ръст на записванията още през зимните месеци, което предизвика големи очаквания и завишени прогнози за туристическия сезон, но като цяло ръстът на туристите за целия сезон ще е около 10%, съобщи Янко Янов, генерален мениджър на едно от най-големите хотелски дружества в Слънчев бряг.

Ръстът на туристите от Русия не е толкова осезаем в хотелите, понеже голяма част от руските туристи у нас вече идват в собствени или наети апартаменти. Големият печеливш от кризата в Турция тази година е Испания, смята  мениджърът на "Слънчев бряг хотел холдингс".

Близо две-трети от туристите в хотелите са семейни туристи. Между тях има и българи. Свободни места в хотелските комплекси на холдинга все още има за т.нар. "нисък сезон" след  6-7 септември, когато и цените са с 50 процента по-ниски и варират от 31 до 73 лева.

"Безспорните плюсове, с които Слънчев бряг привлича туристите, са морето и модерните хотели. Минусите за туристите са - "скъпият плаж" и нощният шум. Тоест, имаме голям ресурс за развитие на туризма, пречат субективни фактори, които могат да бъдат преодоляни с волята на държавата и в интерес на целия туристически отрасъл", отбелязва мениджърът на хотелския холдинг.

Българският туризъм се развива динамично и предлага все по-добро качество на туристическия продукт. Въпреки че не всички прогнози се оправдаха, тази година туристическият сезон е добър за всички, счита Янов.

Според него на българския туризъм му "липсва усмивката". Търсенето на обучен туристически персонал е по-голямо от предлагането. В бранша има нужда от специализирани агенции на пазара на труда, които да предлагат квалифициран туристически персонал, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
A преди 7 години
За всеки влак си има пътници, дори и за товарния.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли гръцките тролчета са на линия, хи хи хи...
26
0
 
14
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
"В бранша има нужда от специализирани агенции на пазара на труда, които да предлагат квалифициран туристически персонал"Какви агенции, какви пет лева...На никой не му се работи за 550-600 лева, това е жестоката истина и докато хотелиерите не го осъзнаят, персонал няма да си намерят.
25
3
 
1
 
! Отговори
Makedoneca преди 7 години
Trebva da se Strojat Mnogo Povece Precistitelni Stancii po Celoto Cernomorie,ako iskate povece Turisti.sas Mizeria Turizam nese Stvara.
24
7
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 7 години
Много си се объркал - Гърция има 13 000 км плажна ивица, срещу само 218 в България.От тези 13 000 км с фин златист пясък са около 2 800 км.Айде бегай да пасеш кравите на село или да смучеш с говнарката на Свети Влас.
23
4
 
9
 
! Отговори
Някой преди 7 години
ако знаете колко са скъпи, претрупани и с хора и заведения хич не е мн по различно от Сл. Бряг. Само няма такива високи сгради, но то това си е от едно време. И там има липса на сървис и там се опитват да излъжат туристите от Китай и да им продадът Омар за 200 евро. Просто в Халкидики разчитат на повече хора да им оставите пари и да се върнете догодина пак. Мн ме дразни как само се плюе по БГ, но никой не си мърда пръста за нищо!! Пууу, загубена нация.
22
9
 
15
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Не,че Слънчев Бряг е върха на борчето,но мен пък лично ми писна да слушам колко яко е в Гърция в Халкидики и колко ни е зле в България. Там по онези *** къщи, които не са ремонтирани от 1000 год, и едно и също ядене всички припадат. Айде стига с това колко много добре е в Гърция, а пък колко е зле в България. Къде в Гърция има пясък като нашия??? Хората ходят по Карибите за такъв пясък като в Слънчев Бряг, Дюни и т.н. Не казвам, че в Гърция е лошо, но хубавите им курорти(Санторини, Миконос
21
0
 
27
 
! Отговори
Маркъс преди 7 години
Като говорите, че липсва усмивката, се сетите да вдигнете заплатите, а не само да пестите от персонал и заплати и да изкарвате по няколко милиона на сезон чиста печалба от укрити приходи и некачествен алкохол от тубите в мазето...
20
7
 
5
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Това е наистина вижда, коментатори$тролчета всичко правят като по-лошо, колкото е възможно. Цялата седмица беше по българското крайбрежие. Навсякъде хората, всички хотели е заети, водата е чиста. Въпрос - защо? не за пари, нали?)) извинете ми за моят още не хубав български))
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малка, но съществена поправка - на българския туризъм му липсва професионализъм! Професионализмът, неуважаеми хотелиери, се изразява най-вече в това хората да искат пак да се върнат във вашия хотел и с кеф да си оставят парите при вас! А не веднъж да одерете пет кожи на клиента, или да наизливате бетон къде сварите, щото видиш ли е келепир.
18
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, явно още има хора, които не разбират защо ходим в Гърция.Ще им кажа отново - защото там няма мутри, батки, селинджъри, кифли, бетон, мръсотия, простотия и дизентерия.
17
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление на много завистливи българи курорта е наистина пълен . Кой където го влече там да ходи .
16
0
 
16
 
! Отговори
Фръц преди 7 години
А паркинг има ли?
15
2
 
14
 
! Отговори
Би преди 7 години
Всъщност не е досадно само за българското море, изобщо в този сайт е глупаво да има повече от статия на сезон, посветена на лятната почивка, който го интересува - има си специализирани сайтове, също и туристически агенции, поне за претенциите, които имат от днес бг прекаляват с пълнежа.
14
3
 
26
 
! Отговори
Nord преди 7 години
Не знам дали има толкова зле хора да се набутат точно там за "почивка".
13
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ли нормален българин се интересува от Слънчев бряг, а и от останалата част на морето на България?! Те ти Испания, те ти Италия, те ти Гърция, ... поне там знаеш за какво си даваш парите.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И септември да избутаме, и през октомври идват интересните теми ;) Засега само мазнене на " хогелиери " и статистика на гадната жега, скука!
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един ден пишете статия, че много зле било положението по Черноморието, нямало платежоспособни туристи, хотелите били празни, направо трагедия. След няколко дни пък пускате друга, в която всичко е страхотно, туристите се избиват да ходят на морето ни, няма свободни хотели, идилия отвсякъде. Та ще кажете ли накрая кое е вярно?
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След вчерашния рев е ред на усмивката ;)
9
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Лозенец разбрахме, че изсипват л.ната от 1 до 6 през нощта. В Слънчев бряг какъв е графика, да знам кога мога да се къпя.