Бутнаха гето в Пловдив, ромите – с общински жилища

На българите никога не им дават, роптаят местните
16 авг 2016 08:17,
58
Бутнаха гето в Пловдив, ромите – с общински жилища
Снимка: Dnes.bg

Багери влязоха в пловдивската Арман махала и започнаха събарянето на незаконни ромски къщи. Седем постройки бяха бутнати за няколко часа днес, а тежката техника беше охранявана от жандармерия. Акцията премина без напрежение, защото семействата, обитаващи къщите, ще бъдат преместени в ремонтирани общински апартаменти.

"Благодарни сме на общината, в апартамента ще ни бъде по-широко. Ние не искаме да живеем незаконно", коментира една от жените пред Dnes.bg, която днес изнасяше последния багаж от къщата, в която е живеела през последните 5 години.

Ромите обаче вече имат осигурени общински жилища. Предстои да се нанесат в тях. Хора от квартала обаче не са съгласни и смятат, че представителите на етноса се ползват с привилегии в подобни ситуации.

"Българинът в повечето случаи сам се оправя. И е лишен от такива общински жилища. Има много хора, които се нуждаят от тях, но, за съжаление, по някакви точки все отпадат”, твърди жителка на съседния квартал.

"Не е редно, защото на никой българин не дават жилище даром. Всеки трябва да си го закупи със собствени средства. Питате ли ме как изплащам апартамент на кредит... с пенсия? Ама няма как”, жалва се друга.

За разлика от други събаряния, това се размина без напрежение. Обитателите на незаконните къщи са спокойни, именно защото знаят, че ще получат общински апартаменти.

"Дори ключовете взимахме, сега чакаме да поправят, да боядисват, и тука до една седмица, десет дена ще се пренасяме", хвали се ромка с току що съборен имот.

Собствениците на разрушените постройки ще бъдат настанени в Столипиново. А през това време обитателите на други 17 незаконни къщи в Пловдив трябва да се подготвят, защото и техните домове ще бъдат съборени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
7
 
! Отговори
нема такава държава преди 7 години
моля ви елате ми бутнете квартирата, много е скъпа и тясна и ми дайте едно от тия безплатните жилища...много ще се зарадвам!п.с.обещавам че няма да му изкъртя паркета и дограмата за подпалки през зимата :)
47
0
 
4
 
! Отговори
“Спокоен“ обяд днес преди 7 години
Щом откажат да купят мърлявия й здравец, шведката започва да опява Айде тугаз да *** черпиш 20 стотинки. Айде дай, за бебиту, айде беее /бебе не носеше/. Казват и да се разкара, тя не ще. Като види, че нахалството й няма да мине, отива на друга маса. Повтаря се същото. Като обиколи всички маси, започна да ги обхожда за втори път. Накрая сервитьорките я накараха да си тръгне. Преди да излезе се обърна и много злобно изсъска нещо на нейния си език - напсува ли ни или ни прокле, не знам.
46
0
 
3
 
! Отговори
Днешна случка преди 7 години
В обедната почивка реших обядът ми да е кафе и паста в една от сладкарничките в центъра на София - хем кокетна, хем много чиста, хем с климатик, та не се налага да седнеш на маса на тротоара и колите да минават на 15 см от теб. Хлад, учтиво обслужване и малко спокойствие в августовската столична лудница.Да, ама не!Влезе една шведка, държи в ръка стрък здравец с не много чисти листенца, обикаля от маса на маса и иска да продаде китката. Никой не ще да я купи. Щом й откажат да купят мърлявия з
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разберете!!!Главата е вмирисана,та вони до смърт!Не се ли премахне главата,нито циг***нски,нито бежански,нито,какъвито и да са проблеми,няма да бъдат решени,а през това време,ние се топим и изчезваме!Разберете,никави призиви,към никакви политици НЯМА ДА РЕШАТ НИТО ЕДИН НАШ ПРОБЛЕМ,освен ние самите.Политическата плява РЕШАВА САМО СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ,а те са,да крадат и бягат извън окрадената ни територия!За цели 26 години,МАЛОUMНИЦИ ТАКИВА,не го ли разбрахте това?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сме хленчили,като стадо оStaдо уфъсе,ами да се вдигнем и премахнем цялата управленска мафия слуга на западните НПО-та!Крайно време е,защото просто си отиваме.Утре тзаи територия ще бъде наречена ис право Sigанария,а ние ще станем пожизнени siгански слуги!Не разбитрате ли,изчезваме,защото се превърнахме в роби!!!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е,булGаристански роби,не разбрахте ли,"собствената" ви държава,за какъв б****** ви третира?!Я кажете,ако вие незаконно си построите някакви колиби, в някакво населено място,какво ще направи управляващата мафия с вас и вашите колиби - колибите бутнати,вие в затвора със солидна глоба!!!А знаете ли,защо?Защото се държите точно като роби,на "собствените" си управляващи и на "собствените" си "малцинства!!После да не обвинявате никого за хала си - вие сами и то най-настоятелно, си го търсите!!!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако са им дали. Ама да пазят чисто. И да дадат на всички нуждаещи се, щото има и българи нуждаещи се.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40 - допринасят намаляват отрицателния прираст на населението, ти да си видял ром без брат ?!?
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БХКСкоро ще направя атентат в сградата ви продажници и всички ще умрете и после ще го обявим за празник
39
0
 
18
 
! Отговори
Шуко преди 7 години
Те щом бяха успяли да качат кон на 3ет в блока в Ямбол.... Нищо няма да им се опре първо ще изкубят жицата че много бакър има у тока после ще минат с чуковете по арматурата, живот
38
12
 
5
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Ромите са с превилегии защото те са онеправдан етнос,трябва соцялните помоще за ромите да се вдигнат за сметка на пенсиите които вземат пенсионерите.Ромите ток и вода не трябва да плащат,защото те са с предимство пред останалите.
37
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бутнаха гето в Пловдив, ромите с общински жилищаНа българите никога не им дават, роптаят местнитеИнтересно, на какво основание им дават безплатни жилища?!?Нещо да са допринесли за държавата?Случайно да са си платили сметките за тока и водата, някой от тях да е платил данък?А земите, на които са се самонастанили, чия собственост са били? Платили ли са обезщетение?Това е то расова сегрегация и подтискане на коренното население от навлеците.Сега и по една общинска лека кола да им дадат!
36
0
 
28
 
! Отговори
гого преди 7 години
Една *** ражда средно по 4 деца, като няма средства да осигури и едно от тях ,те порастват и се заселват някъде , те нямат собственост и общината трябва да им осигури 4 жилища, каква е аритметиката...?Ние трябвя да платим това, защото простите ни политици ,така им изнася.
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за другите хора кога ще започнат да строят общински жилища.
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сещам се за блок 20 в Ямбол на какво го бяха направили.
33
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ще ми бъде интересно да прочета репортаж със снимки от тези общински жилища след тримесечното им обитаване от тези...наематели! И да прочета коментариите на новите им съседи!
32
0
 
64
 
! Отговори
просто българин преди 7 години
В София - бутнаха им колибите на индийците на околовръстното и им раздадоха обюински жилиюа в Люлин.В Пловдив - бутнаха гетото и им раздадоха обюински жилиюа.А аз изтеглих заем , с вноска 600лв лв от Пощенскабанка, вдигнаха ми я на 800лв. И сега мизерствам и изплащам. Щото съм просто българин. Или най-вероятно съм *** българин.Искам да си сменя етноса на ци-га-нин, за да ми дадът и на мен жилище.
31
0
 
27
 
! Отговори
просто българин преди 7 години
В София - бутнаха им колибите на индийците на околовръстното и им раздадоха обюински жилиюа в Люлин.В Пловдив - бутнаха гетото и им раздадоха обюински жилиюа.юА аз изтеглих заем , с вноска 600лв лв от Пощенскабанка, вдигнаха ми я на 800лв. И сега мизерствам и излаюам. Щото съм просто българин. Или най-вероятно съм *** българин.
30
0
 
26
 
! Отговори
Описах тази история преди 7 години
защото е показателна - по причина, че още в ранната си младост създадоха три деца, те си прецакаха следването. Младата майка още отглежда децата у дома, баба им е млада и работи.Момчето не може и да помисли за следване - работи каквото намери, за да осигури пари за децата си.Двустайното апартаментче отесня.Все по-често ги чувам да си говорят дали не е по-добре да се ориентират към чужбина и дали да заминат всички заедно,или най-напред да отиде само младият татко.На етноса обаче му е добре в Бг
29
2
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ние за жалост сме национални предатели.Няма такава нация.Това ни прави да бъдем расисти,и аз съм такъв,заради сбърканата политика да бъдем толерантни към мързеливите и престъпниците.