Бутнаха гето в Пловдив, ромите – с общински жилища

На българите никога не им дават, роптаят местните
16 авг 2016 08:17,
58
Бутнаха гето в Пловдив, ромите – с общински жилища
Снимка: Dnes.bg

Багери влязоха в пловдивската Арман махала и започнаха събарянето на незаконни ромски къщи. Седем постройки бяха бутнати за няколко часа днес, а тежката техника беше охранявана от жандармерия. Акцията премина без напрежение, защото семействата, обитаващи къщите, ще бъдат преместени в ремонтирани общински апартаменти.

"Благодарни сме на общината, в апартамента ще ни бъде по-широко. Ние не искаме да живеем незаконно", коментира една от жените пред Dnes.bg, която днес изнасяше последния багаж от къщата, в която е живеела през последните 5 години.

Ромите обаче вече имат осигурени общински жилища. Предстои да се нанесат в тях. Хора от квартала обаче не са съгласни и смятат, че представителите на етноса се ползват с привилегии в подобни ситуации.

"Българинът в повечето случаи сам се оправя. И е лишен от такива общински жилища. Има много хора, които се нуждаят от тях, но, за съжаление, по някакви точки все отпадат”, твърди жителка на съседния квартал.

"Не е редно, защото на никой българин не дават жилище даром. Всеки трябва да си го закупи със собствени средства. Питате ли ме как изплащам апартамент на кредит... с пенсия? Ама няма как”, жалва се друга.

За разлика от други събаряния, това се размина без напрежение. Обитателите на незаконните къщи са спокойни, именно защото знаят, че ще получат общински апартаменти.

"Дори ключовете взимахме, сега чакаме да поправят, да боядисват, и тука до една седмица, десет дена ще се пренасяме", хвали се ромка с току що съборен имот.

Собствениците на разрушените постройки ще бъдат настанени в Столипиново. А през това време обитателите на други 17 незаконни къщи в Пловдив трябва да се подготвят, защото и техните домове ще бъдат съборени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
27
 
! Отговори
Пак до 21 преди 7 години
Момичето забременя пак и сега, няколко години по-късно, тази неженена млада двойка вече има ТРИ деца - бели българчета. Живеят при майката на момичето.Бащата на тази млада майка почина, появиха се сериозни финансови проблеми. Неколкократно прави опити да получи някакви помощи, но неизменно й отговарят, че това не е възможно, ЗАЩОТО Е БЪЛГАРКА. За капак, един от съседите им - по нашенски, редовно доносничи, че всъщност родителите на трите деца си живеят на семейни начала,та да не им дават помощи
27
1
 
34
 
! Отговори
Продажни политици преди 7 години
Братя от българския етнос, политиците са ни заложили на карта, но нашата карта не е печелившата. Децата на всички в парламента, правителството и няколко преди това живеят много далече оттук. За тези хора тая територия е само средство за източване на ресурс към децата им в чужбина. На никой не му дреме за вас. Спасявайте се докато е време. Спрете да им помагате да източват ресурса. Бягайте и спасявайте себе си и децата си. За българите тук ще бъде фатално до 5-10 години максимум.
26
1
 
24
 
! Отговори
До 21 преди 7 години
Госпожо,Начинът, по който се постъпва с вас и с други като вас, може да бъде окачествен само с една дума - БЕЗОБРАЗИЕ!познавам семейство, чиято дъщеря искаше да се омъжи за ученическата си любов още докато беше студентка в първи курс. Родителите се възпротивиха, изтъкнаха жилищния проблем и т.н. Тогава младата двойка, без да се съветва с никого, наивно реши първо да създаде дете, разчитайки момичето да получи общинско жилище като самотна майка.Не само че не получиха жилище, но момичето .....
25
5
 
6
 
! Отговори
Якамиларов преди 7 години
Бутат къщите не защото са незаконни, а защото по план там трябвало да минава някакъв булевард.
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има едно просто правило - *** не се хранят а се изтребват. Тука това правило е жестоко пренебрегнато и виждаме какви са последствията.
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дедо ГогоДано да се намери журналист на място, който след няколко месеца да ни информира дали тези си плащат нормирания наем и режийните.
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Край няма издевателството над българския народ! Роми, емигранти и т.н. е на гърба ни, а ние опъваме от сутрин до вечер, за да ги издържаме във всяко едно отношение - от здравеопазване до жилища и ток. С останалите ни пари се разплащаме с банките, които ни изцеждат с огромни лихви и, ако ни остане някоя стотинка "живеем"
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познайте на какво ще заприличат жилищата само след месец.
20
0
 
33
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Горкия багерист, трябва противогази да им дават... А иначе - чудесно : Държавата / ние/ осигуряваме пари за храна, за отопление, сега и жилища на паразитиращи създания. Наред е да се осигурят и домашни помощнички, да им почистват кочините. За да могат ромите да се концентрират в размножаването !!! Докога с тоя геноцид с българите, да питам ??? Почтени българи се заробват с ипотеки, а тия ? Избори идат ей, а по-кротко с обгрижването на индобългарите...
19
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо казват ,че българи и роми сме равни.
18
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм самотна майка, но от българския етнос. По тази причина плащам наем, а данъкът ми е по-висок от детските. Защо на мен не ми дават общинско жилище? Още повече, че съм учителка и работя за общината.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идват избори.
16
0
 
41
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ха честито им, а другите да теглят кредити, за да си осигурят жилище! Е нЕма такава държава!
15
0
 
45
 
! Отговори
ЗАЩО в Пловдив?!?! преди 7 години
Има толкова много сгради в изоставените военни обекти, извън населените места!Защо не ги настанят там, за да се занимават със земеделие и животновъдство и така да се издържат?Колко от обитателите на това гето са на трудов договор в Пловдив?Ако не са си намерили работа в този град, защо ще ги настаняват в общински жилища там, след като трудова заетост може да им бъде осигурена в пустеещите държавни земеделски земи?Това, което наблюдаваме е УПРАВЛЕНСКА ДЕГРАДАЦИЯ и престъпление срещу България!
14
0
 
48
 
! Отговори
Общинските жилища преди 7 години
Има логика държавата или общината да настанят в общинско жилище онези семейства, които са си имали собствени, законно построени къщи, но поради някакви важни държавни или общински нужди се е наложило домовете им да бъдат съборени.Или пък ако човекът по законен ред е бил настанен в общинско жилище, съвестно го е поддържал, плащал си е наема и режийните, но се е наложило това жилище да бъде използвано с друга цел.А тези етнически субекти сега получават награда за това, че са нарушили закона!
13
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не искаш да живееш незаконно, защо си строила незаконно върху парцел, който не е твой, *** ромке?
12
0
 
53
 
! Отговори
Това е престъпление! преди 7 години
Дори ключовете взИмахме, сега чакаме да поправят, да боядисат, се хвали ромка!Ама чакайте бе, с чии пари поправяте и боядисвате жилища, които този електорат за един месец ще освини до такава степен, че ремонтираните апартаменти да станат негодни за обитаване от нормални човешки същества?!Не могат ли сами да си ремонтират жилищата, дадени им без да имат каквито и да било заслуги към държавата, която ние със сетни сили крепим, а те я използват като дойна крава и методично я унищожават?
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е то......да чувстваш собствената си майка като мащеха.....
10
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на община Пловдив.
9
17
 
17
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Ромите са бъдещето на България. Правилно решение.