Боян Петров – на командно дишане и в реанимация

Вадят от реанимация днес еколога Андрей Ковачев
Обновена: 24 авг 2016 08:09 | 24 авг 2016 08:08,
8
Боян Петров – на командно дишане и в реанимация
Снимка: архив, Bulphoto

Алпинистът Боян Петров е на командно дишане и остава в реанимация, след като вчера беше блъснат от кола в Кресненското дефиле. Заедно с него пострада и екологът Андрей Ковачев.

Още по темата

И двамата пациенти са в стабилно състояние и Ковачев може би още днес ще бъде изваден от реанимация, посочиха от ВМА, цитирани от Нова тв.

Петров е поставен в медикаментозен сън. Той има комбинирана политравма, като водещи са гръдната и черепно-мозъчната травма.

Инцидентът се случи във вторник. Ковачев и Петров броели прегазените животни на пътя Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на АМ "Струма". Целта на двамата била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК.

Катастрофата е станала в 11:20 ч. в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 м след свлачището, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи.

Двамата бяха докарани в спешния център на благоевградската болница в тежко състояние, но без опасност за живота. Андрей Ковачев е с мозъчен оток, а Боян Петров с фрактури на ребрата и черепа. Малко по-късно и двамата бяха преместени в София.

Колата, която ги е блъснала, е била управлявана от румънска гражданка на 27 години. Предполага се, че тя не успяла да вземе завоя и затова връхлетяла върху двамата мъже.

Андрей Ковачев е природозащитник и от години следи за нуждата от изграждането на тунел в Кресна. Експерт е по защитените територии. Боян Петров е зоолог и алпинист. През последните месеци той успя да покори 3 осемхилядника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
румънката е пратена от мафията да брой дивите зайци.
7
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
В репортажа се вижда една лелка да дърпа носилка ,в нея човек в безсъзнание и главата му така подскачаше ,че дори да не е имал травма на главата вероятно я е придобил преди да вкарат в болницата.Започвайте с минусите.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПуркоПурко, там няма магистрала, а пуркострала. За пуркоинтелекти. Пуркова работа. Напуркана до пълно пуркане...
5
2
 
2
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Дано да се оправят но коментар 2 е много прав.......никой няма право да ходи по магистралата.....а за блъснати те животни хората във цивилизацията слагат предпазни мрежи за да не стават бели по пътя.........ама това е България,не се знае ако сложат мрежа дали след това тази мрежа няма да загражда някъде другаде......
4
0
 
13
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Дано Господ му е писал още дни. Трениран мъж, трябва да издържи и да се оправи. Вярваме и се надяваме. А румънката която ги помете, дали вече е под домашен арест? Предполагам, че вече е успяла да представи на "безпристрастната" ни Темида някой крив договор за наем?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Каква магистрала сънуваш, умниченце?
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята е била добра, но лошо се е изпълнявала.1. Да ходиш по магистралата без да си защитен от техника е неправилно. В закона е казано как се движиш в такъв случай.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се оправиш, момче! Знам!