Плувнаха фекалии в река Хаджийска в Слънчев бряг

Туристи подали сигнал до бургаската екоинспекция
Обновена: 24 авг 2016 16:03 | 24 авг 2016 07:25,
94
Плувнаха фекалии в река Хаджийска в Слънчев бряг
Снимка: Архив, Булфото

Туристи напуснаха плажа до базата на Министерския съвет в Слънчев бряг, след като минаващата наблизо река Хаджийска плувна във фекалии, пише "Стандарт".

Мръсотиите се появили за първи път миналата седмица и от тогава пясъкът около реката, която се влива в морето, е безлюден.

За проблема алармираха туристи, които почиват в станцията на Министерския съвет и съседните й хотели. Според тях от реката и морето, където тя се влива, се носи непоносима миризма на екскременти.

Туристи са подали сигнал още в края на миналата седмица до бургаската екоинспекция и до "Басейнова дирекция", които веднага са извършили проверки, признаха от двете ведомства.

Инспекция са направили и експертите от отдел "Екология" на община Несебър. До момента обаче не е ясно откъде са се появили фекалиите в река Хаджийска.

"Ние извършихме проверка и установихме, че в реката няма заустване, нито канализация, която да се излива. По случая работят колегите от "Басейнова дирекция", които взеха проби за изследване. Предстои да направим и съвместна проверка с тях, за да установим вида на замърсяването и източника. Хората, които ни информираха, смятат, че проблемът се е появил от повреда в помпите на ВиК, но дали това е така, не мога да кажа. Трябва да се направи анализ и задълбочено проучване", коментира шефката на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова.

От "Басейнова дирекция" пък казаха, че резултатите от изследванията на водните проби от реката и морето все още не са готови.

"Има проблем, защото централният плаж граничи с река Хаджийска и с просто око се вижда, че тя е замърсена. Вероятно става въпрос за изпуснати фекалии, доколкото мога да преценя по миризмата. Всички контролни органи са информирани за проблема и очакваме да вземат мерки", коментира концесионерът на централния плаж Венци Левов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
21
 
! Отговори
кольо преди 7 години
тук пълно с балъци които защитават осраното ни черноморие, жалки мишоци
46
13
 
4
 
! Отговори
край преди 7 години
Да то щото до Копакабана не се изливат каналите на 18 млн. град. Там е пълно с пречиствателни станции. Някой чувал ли е къде е пречиствателната станция на Истанбул. Не е щото няма. При нас има проблем от време на време - колкото хейтърите да са живнат. На моретто ууужас уужжас ви казвам.
45
2
 
17
 
! Отговори
аки преди 7 години
Виждала съм безброй много прекрасни майчета си изачкват прекрасните нас*ани бебенца директно в моренцето и в пясъка.
44
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се радвам на такива статии, благодарение на тях тази година по морето е празничко и хубаво, просто рай! Продължавайте да ходите в Гърция, тук е гадно, даже и не си го помисляйте!!!
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеделник 23:30 немско време даваха Документален Филм по немската Das Erste за 4-*** Роми от България убили по непредпазливост от задушаване 71 Бежанци в Камион за превоз на месо , а вие си четете новините за ромката Анита от Варна
42
6
 
22
 
! Отговори
жоре преди 7 години
От 10 години не съм ходил по родното Л.А*.НОМОРИЕ и няма и да отида. Да си пият топлата бира и да си ядат студените кИбапчета
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия Схеми с фекалиите ги има от както има Хотели на морето тоест от 50 години насам , тоест нищо ново
40
1
 
6
 
! Отговори
Predi 5 godini преди 7 години
Predi 5 godini byah v Pomorie.Layna,Fekalii,mrasotiya,Razstroystvo,Lopedium,nepriyatno no fakt.Dano sega e po dobre.
39
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
По морско направете заглавието!! НЕ --Плувнаха фекалии в река Хаджийска в Слънчев бряг-- А ТАКА- Бяха забелязани меки миди в канала на Слънчев Бряг- река Хаджийска
38
1
 
21
 
! Отговори
ГадинНуЧестин преди 7 години
Е тия в слънчака тая година се наср*ха .....
37
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Администрацията на МС да не мрънка - направо са си в свои води.
36
1
 
13
 
! Отговори
елена преди 7 години
Имам само един въпрос,на някой хрумнало ли е /почиващите/ да поискат обещетенията за морален,психически,физически и материален тормоз,и не просто някакви жълти стотинки/както 300 лв за счупени коли,заради дупките по пътища/,а някакви сериозни пари и то не от джоба на държавата,а от джобовете на всичките тези смешници,които пеят,колко ни е добро нашето Черноморието и колко хубави неща са направени !?!?!
35
2
 
25
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 7 години
"Плувнаха" - те не са "плувнали" сега, те си плуват там отдавна, както и на други места по Черноморието. Просто, вие "журналистите" тепърва ги откривате...
34
6
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
До Отпускарза такива като тебе има умни хора са казали:"Защо говориш, без да знаеш нещата?"
33
2
 
25
 
! Отговори
Отпускар преди 7 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРМного сте смешни с това постоянно търсене на оправдания, за това, че съсипахте Черноморието. Хората окончателно се отвратиха от безкрайните простотии, които творите по морето и вече никой нормален не идва при вас.
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най чистото море, това са долни лъжи. Къде е екоминистърката.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МОРЕТО НИ Е ПРЕКРАСНО !!!!!!!!!!1НО НИЕ СЕ ПОЧУДИХМЕ КАК ДА ГО ЗАМЪРСИМ!!!!!!!!!!ВИЖТЕ Я НА ГООГЛЕТО!!! ТАЗИ РЕКА ИДВА ОТ ВОДОЕМ И НЕ МИНАВА НИТО ПРЕЗ СЕЛА НИТО ПРЕЗ ГРАДОВЕ ОСВЕН САМИЯ СЛЪНЧЕВ БРЯГ!!!НЯКОЙ ОТ СЛЪНЧЕВ БРЯГ ПОЛЗВА РЕКАТА ЗА КАНАЛИЗАЦИЯ!!!!
30
1
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Още навремето, преди да застроят всеки квадратен сантиметър имаше проблеми с канализацията в Сл. Бряг. Сега дори не ми се мисли за какво иде реч..
29
2
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
до неразбралитеПостоянно аварират помпите на мръсните води, а останалите помпи не могат да отведат всичко до пречиствателната станция.
28
2
 
37
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Долна лъжа, бате бойко нали ви каза че водата се проверява всяка седмица и е супер чиста! Във всеки един бг курорт има супер модерна пречиствателна която дори и от купчина фекалии прави кристална вода, която на всичкото отгоре лекува рак, спин и паркинсон. Хотелите и обслужването са перфектни и чисти, персонала е усмихнат, а храната супер био от био градинката на хотела.