Плувнаха фекалии в река Хаджийска в Слънчев бряг

Туристи подали сигнал до бургаската екоинспекция
Обновена: 24 авг 2016 16:03 | 24 авг 2016 07:25,
94
Плувнаха фекалии в река Хаджийска в Слънчев бряг
Снимка: Архив, Булфото

Туристи напуснаха плажа до базата на Министерския съвет в Слънчев бряг, след като минаващата наблизо река Хаджийска плувна във фекалии, пише "Стандарт".

Мръсотиите се появили за първи път миналата седмица и от тогава пясъкът около реката, която се влива в морето, е безлюден.

За проблема алармираха туристи, които почиват в станцията на Министерския съвет и съседните й хотели. Според тях от реката и морето, където тя се влива, се носи непоносима миризма на екскременти.

Туристи са подали сигнал още в края на миналата седмица до бургаската екоинспекция и до "Басейнова дирекция", които веднага са извършили проверки, признаха от двете ведомства.

Инспекция са направили и експертите от отдел "Екология" на община Несебър. До момента обаче не е ясно откъде са се появили фекалиите в река Хаджийска.

"Ние извършихме проверка и установихме, че в реката няма заустване, нито канализация, която да се излива. По случая работят колегите от "Басейнова дирекция", които взеха проби за изследване. Предстои да направим и съвместна проверка с тях, за да установим вида на замърсяването и източника. Хората, които ни информираха, смятат, че проблемът се е появил от повреда в помпите на ВиК, но дали това е така, не мога да кажа. Трябва да се направи анализ и задълбочено проучване", коментира шефката на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова.

От "Басейнова дирекция" пък казаха, че резултатите от изследванията на водните проби от реката и морето все още не са готови.

"Има проблем, защото централният плаж граничи с река Хаджийска и с просто око се вижда, че тя е замърсена. Вероятно става въпрос за изпуснати фекалии, доколкото мога да преценя по миризмата. Всички контролни органи са информирани за проблема и очакваме да вземат мерки", коментира концесионерът на централния плаж Венци Левов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
49
 
! Отговори
no more BG more преди 7 години
В момента съм на нашето море и познайте какво правя - стоя в стаята, детето дриска и драйфа а аз чета тази статия, пиша коментари, псувам и се надявам и мен да не ме прокара че парите няма да ми стигнат за паркинги, чедъри, шезлонги, глоби и т.н. До преди 5 години тук където съм нямаше аптека а сега има 2 - денонощни. И нали не трябваше да се плаща за плажа на Силистар, спираш някъде а то се оказва частен имот и започват да ти тероризират колата. Постоянно се спъваш в полупълни 10 литвори туби.
26
2
 
19
 
! Отговори
не почиващ преди 7 години
плувайте,плувайте риба е не се притеснявайте зимата е дълга ще се излекувате ,кожните лекари са гладни и ви чакат да ви лекува по патеки към здравната каса
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези всичките, дето се дразнят толкоз от Слънчев бряг, дали не са изгорели поне едно на 2-3 пъти с грешни пари и калпаво обслужване там, дали не им се е лепнало някое л***о на лицето ахахаххахаха :D
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
* За сравнение в Гърция - към предходния коментар.
23
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като минах Кулата и когато по Е79 започнаха да се лепят хора със светкащи фарове зад мен с двойна на позволената скорост, разбрах, че си идвам у нас. За сравнение: при ограничение с 90, ако един кара със 70, всички карат с толкова.Впечатление от Слънчев бряг тази година: студена вода; мръсни плажове, 65 лв за два чадъра и шезлонг в "Конст. и Елена"; пияни туристи; татуирани мутри; проблеми с паркирането, трафик; ужасно обслужване.Благодаря: )
22
2
 
26
 
! Отговори
кольо преди 7 години
да ви такова и гнусните курорти, и златните и слънчака миришат яко на фекалии и това ми било КУРорт
21
1
 
22
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
има Гътция и Турция
20
2
 
12
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Хората, които ни информираха, смятат, че проблемът се е появил от повреда в помпите на ВиК, но дали това е така, не мога да кажа......................................................................................................................................Така става по това време през изминалите нЕколко Лета.
19
2
 
14
 
! Отговори
Ут къдя нъ къдя преди 7 години
Че тя Хаджийска от време оно си е фекална...! Само на няколко стотин метра от пътя,/ моста/ има свинарник, а и *** на стада я понаобикалят...
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един друг - ти за тва ли пътуваш с кемпер, за да мое да си *е.ш спокойно у него. брао! сложи си зелено знаме на фургона, а може да го ползваш за тоалетна с такса, и посе ..... у реката. друг си, не си като нас!
17
4
 
32
 
! Отговори
ПОЧИВАЩ преди 7 години
А В АХЕЛОЙ ВОНЯТА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН Е ОТВРАТИТЕЛНА И НЕПОНОСИМА.ХОРА НЕ ХОДЕТЕ В АХЕЛОЙ НА ПОЧИВКА. ТАМ И ДУШАТА ЩЕ ВИ СЕ ВМИРИШЕ ...
16
2
 
40
 
! Отговори
Интелектуалец преди 7 години
И фекалиите имат право да плуват. Няма да плувате само вие я!
15
5
 
30
 
! Отговори
* преди 7 години
'плувнаха', 'слезнаха', 'влезнаха'... г-жо Пейчева, това НЕ СА думи от книжовния български език. :( Това е грозен диалект на малка група хора от централната част на западна България (т.нар. Софийско поле).Ако искате да бъдете сериозна информационна медия, моля да не ни ги натрапвате, защото е дразнещо.Благодаря Ви, г-жо Пейчева! :)
14
2
 
44
 
! Отговори
Фекален бряг преди 7 години
Добре дошли на нашето черноморие- носите ли си бронирани жилетки и имодиум? Друго няма да ви трябва. Ако не ви гръмнат ще се нacepeтe.
13
5
 
10
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Какво има да се чудят и да разследват. Няколко караванаджии или кемперджии са си изляли резервоарите за мръсната вода в реката.
12
3
 
21
 
! Отговори
Това преди 7 години
са инсинуации.Стига сте хейтвали *** такива!Сигурно става въпрос за Гърция,при нас всичкото море все е Син Флаг!Ама ха!
11
2
 
28
 
! Отговори
Фики преди 7 години
Фекалии викат дръжте фекалиите
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Krajno wreme be6e.
9
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Има проблем, защото централният плаж граничи с река Хаджийска и с просто око се вижда, че тя е замърсена. Вероятно става въпрос за изпуснати фекалии, доколкото мога да преценя по миризмата." ----А на вкус как са? Има ли депутатски кюфтета или пържоли?
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма заустване на канализация никъде, те просто си извират, ей така- с дни... Сигурно са извънземни!