"Помощ, убиват ме!" – мъжът на Гинева молел съседи с бележки

Учителката залепила собствения си некролог, за да не плаща парно и вода
27 авг 2016 07:30,
72
"Помощ, убиват ме!" – мъжът на Гинева молел съседи с бележки
Снимка: архив, Булфото

 "Помощ! Убиват ме!" Това пишел на листчета пенсионер и ги хвърлял от апартамента си на осмия етаж малко преди да почине в страшни мъки.

За това разказаха съседи от кооперация в бургаския кв. "Лазур" пред в. "Труд".

За смъртта на Димитър Миразчиев бе арестувана 59-годишната бивша учителка Веселина Гинева. В четвъртък бургаският съд остави жената в ареста.

Още по темата
"Никога не ми е минавала такава мисъл - нито подсъзнателно, нито умишлено, нито съзнателно, да му причиня вреда. Аз го взех, за да го възстановя, да оздравее и да живее", коментира Гинева, цитирана от "24 часа".

По думите й той починал на 1 август 2014 г. сутринта в 7 ч. "Впрочем чак до 12 ч го гледах как диша трудно. И всеки момент очаквах да се оправи, защото до последно ядеше. А пък смятам, че човек, който се храни, няма да умре", обясни тя пред съда.

Разследването, което доведе до повдигане на 4 обвинения срещу Гинева, е извършвано в пълна тайна месеци наред. Така няколко факта, които на пръв поглед нямат връзка помежду си, се оказват елементи от общ пъзел.

На 26 февруари 2015 г. в парк "Езеро" са открити човешки останки - череп и кости. Първоначално бе заключено, че става въпрос за останки на клошар.

В МВР обаче получили анонимен сигнал срещу Гинева. Авторът му обяснил, че дочул разговор между учителката и нейна приятелка, в който Веселина се похвалила, че още получава пенсията на починалия си мъж.

Събраните до момента доказателства сочат, че Гинева е личност с висока обществена опасност, твърдят от прокуратурата.

Държавното обвинение набляга на престъпната упоритост, с която учителката е осъществила 2 от обвиненията - противозаконно лишаване от свобода, което е продължило година и 3 месеца, и получаване на пенсията в продължение на 2 г.

Последната сума, която Гинева е изтеглила от сметката на бившия си мъж, е 900 лв. Това е станало на 8 август т.г. Според последните изчисления пенсията на Миразчиев е била 910 лв. Общо тя е ощетила държавата с над 21 000 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
3
 
! Отговори
Дърт мераклия преди 7 години
На 59 кладенеца още не е пресъхнал съвсем, а мъжа и е бил пречка за редовното вадене на вода оттам. За това си е заминал. Да не дава Господ, но, да не мислите, че след като сте на легло, жена ви ще е вярна до смъртта си чак? Все ще се намери кой да вади вода от кладенеца, освем вас, даже да не сте и на легло.
27
0
 
3
 
! Отговори
Хейтър Тролев до 22 преди 7 години
Имаш частни застрахователни агенти които предлагат наследствени пенсии -*** питай по колко трябва да се внася на месец за да ти плащат 20 години по 900 кинта на месец. Така всичко което внесеш ще е за теб или наследниците ти.
26
0
 
4
 
! Отговори
acca преди 7 години
какво по дяволите е инсекционист!?
25
1
 
49
 
! Отговори
Знаещ преди 7 години
Съседите сигнализираха и полицията и всички възможни институции, включително и омбудсмана на Бургас. В продължение на година и половина полицаите идваха и казваха, че нямат право на никакви действия. Всички други институции вдигнаха рамене без участно. Медиите пишат това, което им е удобно.
24
1
 
9
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Хубаво е поне един път през живота си да имаш имоти и пари за да видиш на кой му пука за теб и на кой не ... кой е *** по природа и кой не .
23
2
 
27
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Както е тръгнало, скоро званието "пенсионер" ще се дава посмъртно! Мизерен живот в мизерна държава!
22
6
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Като гледам колко плюса са ти хакнали,смятай колко е *** народа тука, за да вярва на *** като теб! И кеде се наследява пенсията бе??? Егати ***.
21
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЛГАРИТЕ СА МНОГО АЛЧНИ ЗАТОВА ЖШВЕИЯТ МИЗЕРНО НАИ ДОЛНАТА НАЦИЯ .
20
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искате пример за поведение на плъхове? Ето го - докато убитият е бил жив - никой не се е осмелил да осведоми полицията за бележките, сега много хора си спомнят ясно за тях. Две години никой не е попитал къде е човекът, доносът / анонимен/ е подаден едва след като се е задействала злобата от факта, че престъпницата все още получава пенсията на мъжа си...
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На колко пенсионери правителството отне живота с прикриването на 12 милиона дълг към НАП на фк цска.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До @По цял свят пенсиите се наследявали? Хайде, бе ;)
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До @Те управляващите на това разчитат. Пенсионерите ще си отидат рано (заради мизерията и ужасните здравни грижи) и "държавата" няма да плаща пенсии. Така ще има повечко пари за крадене.
16
7
 
30
 
! Отговори
@ преди 7 години
Как е ощетила държавата, като за тези пари мъжът и работил цял живот и внасял осигуровки.Може да е ощетила мъжа си, но не и държавата.Пенсиите трябва да се наследяват, както е по целия свят.А ощетилите държавата с милиони и милиарди защо не ги съдят?
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Човека" който е намерил и прочел бележките верно ли не е реагирал ??? Той/тя е за съд също. Нямам думи..
14
9
 
5
 
! Отговори
п преди 7 години
такива ли са жените???
13
5
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
До жекоНали знаеш закона ОМЕРТА
12
4
 
16
 
! Отговори
жеко преди 7 години
за кокошка няма прошка, няма доказателства за убийство, няма и доказателства за насилно задържане, човека е можел да ходи , можел в по всяко време да стане и да излезе. КАКВО СТАНА С КИРО ПРИНЦА ОТ НЕСЕБЪР КОЙТО ЗАСТРЕЛЯ ГОТВАЧА СИ????
11
9
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
В България вече съдят по анонимни обаждания за дочут разговор и по слухове за хвърчащи листчета.
10
4
 
21
 
! Отговори
додо преди 7 години
до къде се докарваме за една пенсия... бах ти държавата и хората
9
28
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типична представителка на българския род - алчна, жестока и грозна!