Д-р Таня Попова – майка или не? Да й върнат ли бебето?

Преди месец, в горещините, тя заключи момченцето си в колата
7 сеп 2016 07:00,
20
Д-р Таня Попова – майка или не? Да й върнат ли бебето?
Кадър: Нова тв

Само след дни, на 10 септември, трябва да приключи проверката на социалните служители в Русе във връзка със случая на оставеното само в автомобил деветмесечно бебе.

Тогава ще стане ясно дали момченцето ще остане при майка си или ще бъде дадено за отглеждане в приемно семейство, съобщиха за "Монитор" от Държавната агенция за закрила на детето.

Случаят нашумя преди месец, когато на паркинг в крайдунавския град полицаи разбиха БМВ, за да извадят заключено вътре плачещо дете.

Още по темата

Майката – общопрактикуващият лекар в Две могили д-р Таня Попова, отишла до Здравната каса да остави документи и се забавила. Граждани сигнализирали в полицията и спешна помощ за ревящото бебе.

Дали заради медийния шум или защото лекарката за втори път оставяла само детето си в автомобила, но социалните служби го взеха от нея и го настаниха в Спешния прием към Комплекса за социални услуги в Русе, докато текат проверките по случая.

Тяхната цел е да се установи има ли майката родителски капацитет да отглежда момченцето си.

Д-р Попова каза, че е сама в живота и не може без детето си.

"Всичко е нагласено от бащата и неговото обкръжение, умишлено са ме проследили и подават сигнал, че има оставено дете без надзор, с цел да бъда набедена в престъпление, че съм безотговорен родител, за мен това е инсценировка", настоя тя.

Лекарката има четири деца. Първите две живеят при баща си, по-малките са от друг мъж, но с него тя води съдебни дела за бащинство. Подозира, че инцидентът е инсценировка, защото бившата съпруга на бащата на последните две деца не иска мъжът й да има каквито и да е контакти с докторката.

Сагата на д-р Попова с мъжа, който е от турски произход, продължава с години. Първото им дете в момента е настанено на седмична детска ясла, също не е признато от баща си и за него също се водят дела, назначени са и ДНК-експертизи. Същата процедура се повтаря и с второто дете - бебето, оставено в колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Чепа преди 7 години
до Онбашията: премери си температурата, мой човек. "...никога до сега в историята деца не са отнемани..." - мухаха, това ВИНАГИ се е случвало. Не става дума за толерастия а за обикновена човещина.
16
4
 
15
 
! Отговори
зорко око преди 7 години
От километри си личи, че жената е бръмчалка ама чак пък да и взимат детето .... Естествено, трябва да има някаква форма на наказание/порицание, че го е оставила само в колата, нещо като последно предупреждение преди отнемане на родителски права.
15
11
 
15
 
! Отговори
Правий сектор преди 7 години
И какво толкова е направила в крайна сметка жената?На големите многознайковци тука - отидете само веднъж в здравната каса, и то не по работа!Само отидете и ПОСТОЙТЕ 1 час вътре!И тогава ръсете мозък, давайте съвети и бъдете съдници!Ясно?
14
8
 
7
 
! Отговори
пациент преди 7 години
А, това е наща хубавица, не е добре с главата тая жена.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно дете разбирам да се съдиш за бащинство ама две.. (освен ако не са близнаци)
12
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не я оневинявам!*** тез от закрила на детето,кво ще се изкажат за децата,които раждат деца на братчедите си!! :-) Кви мерки са предприети,след 10 години членство в европейският съюз?!! :-)
11
31
 
15
 
! Отговори
Kris преди 7 години
Да и върнат ли бебето? Отговор: естествено, че НЕ!
10
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази е за затвор
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ти си с видими личностни и поведенчески признаци!
8
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иванова! Да,й върнат бебето.Заченала е без да иска пари от държавата. Работи,а не иска социални помощи.Нейна работа е дали ще бъде Сюлейман,Самуил или Смит.
7
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая си е кръстила децата с турски имена и драпа да бъдат припознати от човек, който не иска да ги погледне, определено жената не е добре.Моя приятелка роди от турчин, но детето х носи българско име и не дава и дума д се спомене за обрязване.
6
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-фрапиращото е , че тая женица с видими поведенчески и личностни проблеми е лекар и лекува болни
5
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, със сигурност е по-добра майка от хиляди ромки. А турчина да не се ослушва, а да си признае бащинството. С кой акъл тази жена се е хванала с него е друг въпрос.
4
7
 
59
 
! Отговори
перо преди 7 години
И пак е хиляди пъти по-добра от ромките, живеещи в мизерия. Ако БМВ-то е оставено на сянка, оправдавам я. Приемните родители, вземащи деца заради парите, по-добри ли ще бъдат от родната майка?
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя много татуирана тая и по ръката, и по деколтето.
2
25
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Да й го вземат, няма нужда от такива майки
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първите две деца при баща им, това добре, съдът така е решил, явно има причини. А с втория баща-турчин се съдят от години и докато се съдят пак направили дете. Каква е тая работа... Пък бившата съпруга на турчина не му давала да контактува с докторката? Бившата съпруга какво общо има?! Какви са тези каши?