Пожарите погълнали досега гори, колкото през цялата 2015 г.

80% са предизвикани от немарливи фермери с трактори
1
Пожарите погълнали досега гори, колкото през цялата 2015 г.
Снимка: Булфото, архив

От началото на годината от пожари у нас са засегнати толкова горски площи, колкото през цялата 2015 година, както по брой на възникналите огнища, така и по обхванатите от тях територии. Това заяви в Ямбол заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов, цитиран от БТА.

Още по темата

Двата пожара в края на август в района на Харманли са най-мащабните у нас през последните десет години като засегната територия, посочи той.

Около 80 на сто от пожарите са възникнали при почистване на пасища с едрогабаритна техника.

Предвижда се значително да бъдат повишени изискванията за безопасност към стопаните при обработка на пасищата, допълни Костов.

Министерството на земеделието, съвместно с други ведомства, е създало работна група, която ще разработи и предложи редица мерки за предпазване от пожари, както и наказателни действия за причинителите им.

Георги Костов и кметът на Ямбол Георги Славов откриха изложението "Подкрепяме българското", което е част от националната кампания на Министерството на земеделието и храните. Местни производители на плодове и зеленчуци, на яйца, мед и млечни произведения представиха своя продукция на открит базар на площад "Освобождение".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
niakoi iska da stroi pisti i liftove sigurno