Отпразнуваха 22 "златни сватби" в Павликени

Едно от семействата отбеляза "каменна сватба"
17 сеп 2016 21:04,
4
Отпразнуваха 22 "златни сватби" в Павликени
Снимка: flickr

В Павликени 22 семейства празнуваха своите "златни сватби", а едно семейство отбеляза "каменна сватба" след 66-годишен брак, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация за БТА.

Тържеството по традиция за четвърта година се организира от Община Павликени и е лична инициатива на кмета Емануил Манолов, който ръководи ритуала по преподписване на гражданските бракове.

Целта на начинанието е да даде положителен пример на младите хора и да ознаменува запасването на християнските ценности и брака като основа на българското общество е посочил кметът.

Съпрузите са се врекли във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1966 година. Георги и Янка Гецови от Бяла черква са изрекли брачните си клетви след венчавката си през 1950 година.

Кметът на общината е подарил по един златен ключодържател с герба на Павликени и колиета с икона на Св. Богородица на семействата. Празникът е продължил с музика и танци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каменна ми звучи много....... особено. Настръхвам от това понятие.
2
5
 
2
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Каменна друг път,..Мека по скоро
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Празникът е продължил с музика и танци."---Добре, де, ами вино, ракия, бира, мръвки, салати ... къде ги забравихте?Празник - само музика и танци! Абе, пишете като хората бе, днесбегето!