Парапет на тераса падна и затисна крака на мъж

Това е втори подобен инцидент в жилищния блок в Димитровград
18 сеп 2016 17:30,
24
Парапет на тераса падна и затисна крака на мъж
Снимка: Дарик радио

Парапет на тераса падна и рани 46-годишен мъж в Димитровград този следобед.

Откъсналият се бетонен блок е от втория етаж във вход "Б" на жилищен блок на ул. "Хр. Г. Данов" 8, съобщава Дарик радио.

Собственикът на апартамент на първия етаж, където е станал инцидента, започнал ремонт на терасата си, за което предупредил съседите си. При започване на работата обаче парапетът от терасата на горния етаж се откъртил, паднал и затиснал крака на 46-годишен мъж. Той е прегледан в местната болница и е без опасност за живота.

На място са изпратени екипи на полицията и пожарната, които ще установят точната причина за инцидента. Съседи коментират, че има изгнили винкели и метални връзки в бетона.

Това е втори подобен инцидент в жилищния блок. През май миналата година падна парапетът от тераса на шестия етаж.

Жилищният блок е строен в края на 70-те години на миналия век, а първите обитатели са се нанесли през 1980 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Ре: Ами Буе 27 преди 7 години
Колко пъти човешки им обяснявам, че дърва и предмети не се държат в общите части, цигара пожар, гардероби - при хоризонтално земетресение запушват входове към изходи и хора.Аз излязах лошия, че и полиция викаха. Същите, които не плащат. Намо оправия - бягам от тази сграда. Ще става все по-лошо. Един лев не е вкаран от построяването на сградата, мазилки и огради падат, климатици текат в основите на сградата. Скрити течове по 120 кубика на месец студена вода на общия водомер.
17
0
 
4
 
! Отговори
См???х преди 7 години
Имам един познат - "корсата" му направи милион км и е като нова , а на дядо жигулата изгни с 60 хиляди- разликата е в ПОДДРЪЖКАТА. Защо избягах от общата собственост , защото хората не са дораснали за собственици .. Само като им чуеш отговорите: "Нямам нямам нямам". И никой не прави сметка че утре може да останат на пътя заради два лева
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всичко сме си виновни самите ние.Колко от жилищните сгради имат паспорти,кой следи за гаранционните периоди и необходимостта от текущи ремонти,подмяна на елементи,детайли и др.конструктивни елементи?Повечето от собствениците се правят на умрели лисици и се стискат десет лева на месец,за ремонти и подобрения!Бая *** гнусняр,стиснат авантаджия и ***! Много велик по митинги и площади,световната политика оправя,а собствения си кокошарник не се сеща да подреди!Само санкцци за ***!
15
0
 
3
 
! Отговори
Ами Буе 27 преди 7 години
Като им казваме да вземем професионален домоуправител и касиер за 7 лева на месец, скачат, че нямат пари, такса вход им е 5 лева на човек - смешни пари, а държат 1/3 собственост от сградата, блокират всички решения на останалите. Това се нарича престъпно бездействие. Нямаме правилник за вътрешния ред, фонд ремонтни дейности. 15 години лекар им чисти снега, да не падат на входа. Тук е ролята на общината, не да седят зад бюрата и да си бъркат в носа. Като нямат пари, да не живеят в центъра!
14
0
 
2
 
! Отговори
Архитект, Инженер преди 7 години
Архитект и Инженер на Общините са длъжни да знаят състоянието на сградите в съответния район. Пример сграда от 2000 г. София, кв. Красно село, Ами Буе 27. От 15 г. няма домофон, не е правено източване на аботнатна станция, всеки си влиза и излиза в ел. табло, абонатна, телефони. Не искат да дадат 1 лев за профилактика на ВИК и ЕЛ инсталации и асансъор. 2-3 сем. казват няма пари, с най-голям% жил. те решават. Стана пожар, всички плащаме бездействието , няма касиер и домоупр. изтече им мандата.
13
0
 
3
 
! Отговори
Св преди 7 години
Отговорностите за започналото вече падане на панелите се поделя наполовина от качеството на монтажа на панелите и от дейността от действията и по - скоро бездействията на собствениците. И докато качеството така или иначе си е заложено и предвидено още от проектантите на панелните сгради като ниско, с предвиден срок на годност (не се заблуждавайте че тухлена сграда от 1930 г. с подобни издевателства е по - добре), то поне собствениците можеха да се ограничат с действията си, късно е вече...
12
1
 
1
 
! Отговори
duhku4e преди 7 години
Жлищният БЛОК е строен по времето на Бригадирското движение от бригадири...
11
0
 
6
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Като се загледах в снимката - много сме напред с технологиите. Ифата с крана кърти мивки.... по принцип, в нормална държава, тази Ифа отдавна щеше вече да е претопена, но тук? Е как бе, тя може още, ще изкара още десетина години, защо да купуваме нови кранове а да не откраднем парите. Няма смисъл, Ифата работи още, нищо че е стара. Голям смях.
10
2
 
4
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Колко вече такива случая станаха. Прави са хората, има изгнили връзки и винкели. Очаквам вече и панели от самите блокове да започнат да падат, връзките там са същите. Блоковете са повечето стари а както всички знаем - ръждата прояжда желязото и отслабва силата му. Така е очаквам скоро и блокове да почнат да се разпадат.... пази боже
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е виновно качеството.Както е споменал колегата 13,*** е най-големия разбирач на всичко квото се сетите.Туй политика,футбол,пари,жени,образование,техника....бе кво му разправяте вие на него...Забележете,паднал е парапета,а не бетонна плоскост от терасата.Нашия инженер е подпукал наред железата с флекса и газ докато не свърши диска,а туй че има техника на безопасност ,хич такава дума не е чувал!
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако блока беше саниран, панела пак щеше да падне но поне щяха да са усвоени парите!рез усвояване към личен просперитет!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"С ПРОИЗВЕДЕН БРАК СТРАДА ЦЕЛИЯ КОЛЕКТИВ." Лозунг ОТ СОЦА.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като гледам какви дървета растат на терасата лелята много вода е поливала по терасатаи отдолу като са започнали да къртят с машините и бетона е поддал
5
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А точно такива панелки ги облепват със стиропор и го наричат "безплатно саниране от държавата". А основата на истинското саниране е именно това - да се прегледат металните свръзки между панелите, иначе сградата ще си пада, но красиво опакована.
4
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време имаше качество...
3
4
 
17
 
! Отговори
Цоцофил преди 7 години
Еееех, как се строеше едно време... това сега строежи ли са?!?
2
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще почнат да се срутват един по един.
1
1
 
35
 
! Отговори
... преди 7 години
Уви не е първи, няма и да е последен случай. Дори ще стават все повече. Панелките в нашата страна въобще не се поддържат както трябва, връзките са открити, гният.. Я вижте панелите в Германия и други западни страни (в които ги има) - нищо общо с нашите.