Пернишка реалност: Роми живеят без прозорци, вода и... WC

Депутат поиска фургони. Ако не - мургавите на палатки пред общината
Обновена: 20 сеп 2016 11:24 | 20 сеп 2016 11:22,
105

Снимка: ДРОМ

Роми в няколко пернишки квартала живеят в нечовешки условия. Домовете им са в посройки без прозорци, в тях няма вода и дори тоалетна, сигнализира лидерът на ДРОМ и депутат от ДПС Илия Илиев.

"В същото време тези хора плащат наем, някои имат, някои нямат адресна регистрация, раждат им се деца, които също са принудени да живеят в тази обстановка и не могат да си позволяват дори да ги изкъпят. В някои от блоковете плуват фекалии. Считаме за абсолютно недопустимо в днешна Европейска България да същестува такъв начин на живот", обяви Илиев в писмо до медиите.

Заради мизерията в кварталите ,"Рудничар", "Куциян", "Васил Левски" и "Хумни Дол" Илиев инициирал среща с кмета на Перник Вяра Церовска. Резултатът от разговорите е, че ще се сформира работна комисия, ще се направи анализ и ще се предприемат необходимите действия.

Илиев и съпартийците му поискали "незабавно да бъдат подсигурени фургони за хората, които живеят в тези тежки условия, докато бъде намерено по-дълготрайно решение на въпроса".

Ако не се намерело решение на жилищния проблем на ромите, те заплашват да се настанят с палатки пред общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох направо ще ме разплачете. Ама веднага да им се дадат жилища на тези редовни данъкоплатци.
23
0
 
34
 
! Отговори
@@@ преди 7 години
Как не го е срам да обвинява другите, за това, което те сами са си направили?
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17А като дойде ред нас кой ли ще ни вземе? Убеден съм че няма да са тези.
21
0
 
16
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Как по 2-3 бе?Направо по 10-20 да вземем!*** дай първо ти!
20
0
 
35
 
! Отговори
bub преди 7 години
А на мен кой ще ми даде фургон, че да го изпотроша, изгоря и да о*ера всичко около него? Тази мръсотия и мизерия, кой им я е направил?
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илийчо, повози ги в Майбаха си.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай ***, взема каруцата поразчиства ***, слага найлон и копае дупка.Прави си го сам малко по уютно, а не стой да мрънка че няма работа.
17
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако всяко семейство вземе по 2-3 роми или 2-3 сирийци в жилището си няма да има неразбирателство и глад за тези хора.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пфу, изтриха 16 и въпросът ми увисна!А аз се интересувах кого праща на бригада авторът на изтрития коментар 16?
15
0
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Редакцията на сайта ли имаш предвид? :|
14
1
 
46
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Я да видим сега? Това ромово дете живее в лоши условия? Кой е отговорен за него, неговите родители! Защо хора, които не могат да подсигурят елементарни битови условия правят по 5-6 деца, отговаря ни се, защото такава е тяхнаат природа! Щом гледаме природата, то там нито един вид, в нашия случай етнос, не се интересува от оцеляването и добруването на друг вид! Това дете носи кръв и ген на своите родители, то ще бъде като тях, децата не се раждат от цветята! Природата е хармония, марксизма е хаос!
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво общо има Перник тук, те така си живеят навсякъде... Манталитет или поновому - "културна особеност"
12
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще повярвам, че ромите имат гражданска съвест, само ако при случаи като този Мешерето изправи на съд родителите на децата от въпросните окаяни жилища и ги обвини1/ Защото създават деца, обричайки ги на съществуване в нечовешки условия;2/ Защото чрез подобни раждания изнудват официалните институции да им решат проблемите за сметка на трудещия се данъкоплатец!Ако бяхме нормална държава, а ДПС - нормална партия, Илия Илиев щеше да бъде изгонен от Парламента, защото става адвокат на изнудвачи!
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"раждат им се деца, които също са принудени да живеят в тази обстановка" Ами компетентните органи да ги изведат от тази среда. Ако ромските деца се възпитават от други хора а не от родители си ще се интегрират, дъртите роми бъркат работата с интеграцията.
10
1
 
49
 
! Отговори
Няма прозорци?! преди 7 години
Ако някаква сграда няма прозорци, значи тя не е строена с цел да бъде жилище, а има някакво друго предназначение!Затова се чудя, дали някой е настанил там роми като временно решение и после ги е забравил или те са се самонастанили и са недоволни от това, че им искат наем?Но има и други въпроси:- Кой да ти оправи запушената канализация? Не е ли редно да вземе мерки онзи, който я ползва?- Като нямаш условия, защо непрекъснато раждаш деца? Създадох проблем с г/за си, хайде сега да ми го решите!
9
1
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алооу дупетата, на мен кой ми е дал жилище бе ахмак. 8 години съм ходил в начално училище, 4 години съм учил в техникум, 3 години съм бил в казарма, 4 години съм учил висше и 25 години работя и плащам заеми. Искам и аз жилище от общината.
8
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пратете ги на меркел да си ги интегрира!
7
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как тази статия трабва да повлиае на всички нас, които работим и плащаме данъци? А с нашите данъци издържаме тези от снимките и децата им! Когато нямаш условия, не създаваш поколение. Елементарно!
6
0
 
19
 
! Отговори
Muxaxaxa преди 7 години
I az sam sam m,a,n,g,o no semeistva To ni ba4ka i vsiko sme postignali s pot na 4eloto ba4kam po 12 shasa na den koi sa teq 4e darjavata da Gi xeantuti i dava besplatni jili6ta zaradi takiva subekri posle si patqt takiva kato men aisiktir
5
1
 
27
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Така се получава, когато на едно място събереш хора с ниска ефективност като ромите и хора с по-висока ефективност като българите. Благата(разбирайте добрия живот) се генерират на базата на ефективност. От тук следва неизменния сблъсък, между тези, които живеят по-добре и нискоефективните, които живеят по-зле. Тъй като Запада е окупиран от либерал-марксисти, за които човешката природа няма значение, а всички сме просто хора, не трябва да се осланяме на елементарните природни закони, а да лъжем!