5 години по-късно: Катуница не е простила на Рашкови

Истината бе покрита, каза вуйчото на прегазения Ангел
23 сеп 2016 22:06,
42

Снимка: Dnes.bg

С мирно шествие тази вечер Катуница отбеляза пет години от убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на 17-годишния Павел. Едното момче беше прегазено от бус, пълен с приближени до ромския бизнесмен Кирил Рашков, а другото почина по време на протестно шествие.

Стотици се поклониха в памет на Ангел, извървяха пътя до лобното му място със запалена свещ, която оставиха пред мемориалната плоча. След това запазиха минута мълчание.

Смъртта на двете деца потресе България и страната ни беше залята от протести.

Сблъсъци с полицията, преобърнати автомобили и опожарени къщи – така изглеждаше Катуница точно преди пет години. Яростта на хората се изля върху клана Рашкови.

Днес за трагичния инцидент преди 5 години напомнят паметните плочи на двете деца и опожарените имоти на фамилия Рашкови.

"Голяма болка има по децата, които загинаха и разочарование, защото нищо не беше направено, за да възтържествува някаква справедливост. Няма осъдителни присъди за всичко онова, което се случи", заяви пред Dnes.bg вуйчото на прегазения Ангел – Веселин Христов.

"Много зле се чувстваме – болката е същата и е огромна, времето не я лекува. Болка – най-вече за децата”, споделя майката на починалия Павел – Райна Толева.

Шофьорът, който прегази 19-годишния младеж получи 15 години затвор, а соченият за поръчител Кирил Рашков, излежа присъда от 2 години и половина лишаване от свобода заради закана за убийство към вуйчото на загиналия младеж.

Жителите на населеното място не са доволни от развоя на съдебните процеси. Утре по същото време ще се проведе мирно шествие в памет на 17-годишния Павел Толев, който почина по време на протестите в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: размирициКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купете си оръжие и давайте смело. Обществото ще ви подкрепи.
2
29
 
4
 
! Отговори
стела преди 7 години
Ужас, националисти.....
1
1
 
38
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
"Няма да забравим, няма да простим" амин