Заселват села из Странджа, но не с българи, а с... бежанци

Настаняват мигрантите в изоставени сгради на погранични казарми
Обновена: 27 сеп 2016 08:02 | 27 сеп 2016 07:00,
303
Заселват села из Странджа, но не с българи, а с... бежанци
Бившите казарми в Елховско са в окаяно състояние. Снимка: bTV

Нов бежански център ще има в елховското село Бояново, потвърди кмета на селото Кръстьо Драганов.

Намеренията са той да бъде изграден в едно от трите бивши поделения на селото – на сапьорния батальон. Площта на трите казарми е общо 700 дка, а на сапьорното около 150 дка, обяснява пред "Труд" Драганов.

Той признава, че от съселяните си научил, че миналия петък областният управител на Ямбол заедно със специалисти по ВиК и електрификация огледали терена.

"Никой не ме е търсил, нито е разговарял с мен по темата за бъдещ бежански център", казва Драганов.

Той разказва, че местните обаче знаят за намерението на управляващите да докарат преселници в селото. Засега не било ясно само дали бъдещият център ще е от отворен или от затворен тип.

В Бояново живеят около 730 души. Бившите поделения отдавна са изтърбушени – отнесени са прозорците им, токът и водата са спрени.

Кметът Кръстьо Драганов казва, че подочул, че центърът няма да е в сградите, а на палатки или фургони.

"Хората не искат бежанци тук. Ще направим общоселско събрание и ако решат, ще протестираме", обяснява Драганов.

Очаква се в още странджански села, из изоставените погранични казарми, да бъдат по­­стро­­ени лагери за преселниците.

В годините на социализма военните поделения в Елхово, Грудово (днешен Средец) и Звездец бяха наричани "триъгълникът на смъртта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
5
 
! Отговори
Kiki преди 7 години
abe shto ne zaselim malko germanci ami vse razni nedoubiti.nikoi ne kaza za kolko vreme i kolko naem shte se plashta.izobshto kakva e polzata ot tova zaselvane
99
5
 
18
 
! Отговори
Драги зрители преди 7 години
продължаваме да гледаме поредната серия от епичната сага, наричаща се "Залезът на III-та Българска държава".PS: запасете се с пуканки
98
0
 
0
 
! Отговори
! преди 7 години
До мдааМда, ключовата дума е "задълбоченост". Прочети, помисли и ще разбереш защо ми е репликата. Така ще отхвърлиш и хипотезата си, че не съм бил разбрал какво си бил написал. Пр. ден.
97
2
 
30
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Браво след 50 години ще има още една нова държава на подобие на косово ще се казва странджа и ще е заселена сас месни араби !!
96
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудят са къде да ги скрият.Благодарете на ГЕРБ,АТАКА ВМРО,НФСБ,ехее я колко националистически партии подкрепя ислямизирането на българия
95
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така трябва да се прави.Да се заселват в опустели райони и да им се дават жилища, но също така и РАБОТА.
94
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Про руската помийна яма се превръща в арабско гето.Аз предлагам да ги заселят по черноморието ,на слънчака има достатачно свободна легова база.Така тарамбуките по лесно ще се адаптират и интегрират.
93
1
 
7
 
! Отговори
до 142 Професор преди 7 години
Темата е съвсем друга. Извинете, вие да не сте професор Вучков ?.
92
2
 
22
 
! Отговори
до 135 преди 7 години
Нали позволихте да забранят ритуала "тричане на куче" ?! Защото бил "варварски" ! И защото на кучето му се завива малко "свят" след ритуала. А иначе може да има корида в Испания с убийства на бикове, убийства на делфини в Дания, бележещ "възмъжаването" на местните момчета и пълнещ тамошния залив с кръв ! Също и сафарита в Африка може да има с убийство на животни и жирафи може да се колят пред детските погледи в зоологическите градини в сърцето на Европа !
91
0
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Явно единствения начин да сменим политиката спрямо бежанците е да сменим сегашното управление. За мен тези управници нямат нито капацитет, нито желание да се справят с проблема и да отстояват интересите и исканията на народа си. На тях им е по лесно да са нечии послушковци и да смучат нашите парите. Масови стачки навсякъде докато не чуят думата на народа! Дано само не стане късно....
90
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даваш ли даваш балканджи Йово....
89
2
 
3
 
! Отговори
! преди 7 години
До мдааЗнам че сте съгласен. Въпроса е какво внушение оставяте у публиката. Там е хитростта на завоевателите. Най-повтарящите се мнения ги превръщат в клишета, после след лека модификация им пасват идеално. Нюансите са важни. Не приемайте нещата лично, мислете глобално. Пр. ден.
88
6
 
8
 
! Отговори
мхмм преди 7 години
Варги "навлезе" ли във форума разума напуска...
87
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В сърцето на Странджа, в последното място, където са се запазили и се практикуват тракийски ритуали, тия ще настаняват муджихидини! Последният пирон в ковчега на миналото, последната копка, пресичаща най-стария ни корен. Радвате ли се?
86
5
 
12
 
! Отговори
До 118 преди 7 години
Нашите царе сключиха договор с Османската империя преди 600 години и се предадоха без бой, почети малко.Само Иман Шишман се е бил.Крали Марко се е присъединил с именията си към турците.
85
1
 
26
 
! Отговори
к анал изатор преди 7 години
Великите.Вместо да спрат войната и тези хора да си живеят нормално по родните си места създават съзнателно хаос.Цакат мека европа.Сирия беше богата почти европейска държава.Всичко е за монопола върху петрола,а човешкия живот няма стойност за капитала.ТрябвА да се премахне причината за проблема и то бързо.Но нямА интерес!
84
1
 
0
 
! Отговори
до 122 преди 7 години
Грешиш, не всички, aз- не. Не съм единственaтa от държaвните служители.
83
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така не питат кмета и местните жители на селото. Срамота.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
imigrantite se natrupvat za voina s rusia to e qsno che te shte sa pushechnoto meso koeto shte napadne parvo a karvavite sceni v blizkiq istok ne bqha nishto poveche ot trenirovki suzdadeni ot USA
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, те половината от местните 50-60 годишни са били доброволни отряди към заставите, всеки втори там има ружие ... нищо общо няма да има с протеста с милиционерски КПП-та в Овча купел ...