Празнични промоции: 150 лева за куверт по морето

Най-предпочитани са СПА хотелите, има ресторанти заети на 100%
29 ное 2016 10:14,
2
Празнични промоции: 150 лева за куверт по морето
Снимка: Reuters, архив

До 150 лева плащат отсега нашенци за Коледни и Новогодишни куверти край морето. Резервациите за празниците във варненските ресторанти и хотели вървят с бързи темпове и очакванията са за един добър зимен туристически сезон, съобщи проф. д-р Стоян Маринов - декан на катедра "Управление" в Икономическия университет и член на УС на Варненската туристическа камара, цитиран от "Монитор".

Кувертите в градските заведения са по около 50-60 до 80 лева и стигат до 150 лева в луксозните хотели по курортите.

В зависимост от броя на нощувките и категорията им, има разнообразие от пакети на различна цена, обясни експертът в туризма.

Повече от половината места в ресторантите на работещите и през зимата хотели на близките до Варна курорти, вече са запазени за предстоящите Коледно-Новогодишни празници. Даже има ресторанти, които са резервирани на 100%.

"До началото на следващата година остава повече от месец, но тези които имат намерение да я посрещат извън дома си, е хубаво отсега да потърсят изгодна оферта, ако искат да празнуват на хубаво място. Резервации в последния момент крият риск да си развалите празника с некачествена услуга", предупреди проф. Маринов.

Хотели със СПА-центрове са сред най-предпочитаните от повечето зимни клиенти, които избират пакети с по няколко нощувки около празниците, за да разпуснат и се насладят на една приятна почивка, посочи той. Гостите обикновено се насочват към места с по-висока категория, където сега лукса е на много изгодни цени, а обслужването - на високо ниво.

През зимата Варна разчита предимно на български туристи, но за Коледа и Нова година се очакват и много румънци, коментира още Маринов. Преди това обаче е студентския празник, но както и през други предходни годин, няма голям наплив от мераклии да празнуват 8 декември в курортите край Варна.

Според проф. Маринов, варненските студенти сменят обстановката, като търсят екзотика, природа и по-ниски цени в планината. Отсега те ангажират малки хотелчета, къщи за гости или квартири в Троянския балкан, Трявна или Елена, където да съберат компаниите си от по 10 до 20 души и да си изкарат весело без големи финасови разходи и в по-скормна обстановка. Бюджетите им обикновено са от 60 до 80 лева на човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова година по морето е като да хващаш кърста на йорданов ден в некоя река в село Константиновци
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сънувайте мутри някой да ви дойде...