Сняг вали и навява, от снегорините – следа няма!

Тежък сняг затрупва пътищата, а машините само опесъчават, а не рият
Обновена: 29 ное 2016 08:45 | 29 ное 2016 08:44, Екип на Dnes.bg
198

 Снимка: Dnes.bg

Тежък сняг вали от ранни зори в столицата. Според Столичната община основните пътни артерии са почистени, но само според нея.

Гневни водачи обясниха пред Dnes.bg, че някога, през нощта, пътищата са били опесъчени, но нестихващият сняг отново и отново трупа и е нужно да бъде почистен от платното.

Още по темата

Отделно от това все още има много шофьори, които въпреки солените глоби, са с летни гуми и предизвикват задръствания на пътя.

По възловото "Цариградско шосе"  трафикът е огромен, а движението е бавно. В кварталите "Младост" и "Дружба" машините опесъчават, но пътищата са като парзълка.

От "Московска" 33 се хвалят, че на терен работят общо 115 снегопочистващи машини, но и признават, че не рият снега, а извършват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване.

В момента продължавали обработките по улици и булеварди, по които се движи масовия градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове в всички райони на София. Обработва се трасето на Южната дъга на Столичен околовръстен път.

Започнало е и почистването на подходи към подлези, спирки на градския транспорт, метростанции. В момента градският транспорт се движи по всичките си линии.

Най-голяма снежна покривка е натрупана във Видин – 8 см, съобщиха синоптиците от НИМХ. В Драгоман снежната покривка достига 7 см, във Враца и Разград – 6 см, в София - 5 см.

Сутрешните измерени температури са от минус 2 до плюс 2 градуса.

От КАТ напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
16
 
! Отговори
Песничка преди 7 години
Сняг вали, вали, вали,вред е бяла зима.Как е хубаво, налисняг когато има.
130
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом си плащам данъците и таксите имам правото да изисквам
129
7
 
11
 
! Отговори
Оставка преди 7 години
Оставка на фандъка некадърен и избори. Оставка и на поставения от будата архитект на София. Да си ходи на село.
128
10
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Споко, Корнелчето и патриотите ше почистят, е преди малко го мернах Сайдеренко с лопата и едно от ония триъгълните метални за трошене на лед
127
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нови шАфьорчета, летни гуми, българин.
126
0
 
4
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Ама са на ТЕРЕН.Некои хора да не кажа повечето като лапнат една дума и ела да видиш за кво иде реч.
125
2
 
8
 
! Отговори
Снегоринчо преди 7 години
Не е вярно преди 10 мин. видях Лиляна Павлова с лопата в ръка ,чистеше снега във факултето
124
2
 
11
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Абе, Баце закво ви направи това метро?Който шофира за първа зима, да слезе от колата и да ползва градския транспорт....а не да се прави на баровец!!!
123
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
паднаха 2 санта сняг и булгaрoпитeкa замрънка до небесата... жалка нация
122
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие какво искате бе неблагодарници, естествено че при постоянен валеж ще се натрупа моментално след почистеното
121
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положението е ужас!!! Пак усвоиха едни пари.Снегорините не чистят, а всичко в сняг!!
120
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чисти се като спре, проблемът бил, че караме с летни гуми... а аз какво зимните крака ли да си извадя, че да не се претрепя по стълбите на подлеза?! Щото видиш ли на, нямало смисъл да го чистят докато не спре снега. Добре, че в Норвегия или Швеция, не мислят като вас, че представям си какво ще стане ако чакат снега да спре за да почнат да го изчистват.
119
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема на България е, при всяко управление, поставянето на Наши хора, прости но верни, на места където трябва тесни специалисти. Идва ГЕРБ и се започна смяна на всички нива с "Наши хора", верни та верни, но прости и некадърни. И държавата се срива бързо но сигурно. Повтаря се формулата на БКП преди 10.11.89. И начело с един незаменим неграмотен и неук индивид който се обожествява и започва да мисли, че властта му е даденост. Картофка е точно продукт на това, учителка по Руски и..кмет? Наис, а?
118
3
 
13
 
! Отговори
ДА преди 7 години
Чета и се чудя на тия дето защитават Фандъкова! "Чисти се като спре да вали"!!!Кой го каза това!?Закон ли е?В другите северни държави-напролет ли чистят?!Посипва се пътя със специална смес и изобщо не задържа сняг!!!Ясно!?Тук у нас се правят икономии от това и ефекта е виден!"Видях как карат с летни гуми"!!Ти слезе да измериш мм на грайфера ли !?Платени драскачи!
117
0
 
2
 
! Отговори
Сийка преди 7 години
"парзълка" ?!!? да ви имам правописа...
116
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 120 ако всички мислеха ка теб нямаше да сме на това дередже,логично е при снеговалеж да има сня по пътя.проблема е че маса народ кара с летни гуми.
115
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мн прости хора ей... Не разбраха че се чисти след като спре. А и лично аз видях 2 да чистят за 5 мин на спирката на ГМ-то.
114
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце е виновен! Той спря санирането и пусна снега. Утре ще има грамотевици. Вдруги ден, град като орехи. Еееех, де Баце да имаше тази сила, за да покаже, че без него загиваме, ще източи морето, ще спре Слънцето, ще обърне полюсите, ще, ще но за щастие няма тази сила. И добре, че няма защото ще затрие всичко за да е само Той и никой друг. Народа се събуди и му отпра един шут ама от воле и го праща в нищото. Бацеееее, доеижданееее. Вземи със себе си и Картофка, добро ще направиш на софиянци.
113
0
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Като чета написаното, започвам да се съмнявам, че Фандъкова е наела някой, който постоянно да пише коментари от рода на "истината е" a общинарите са задължени да им щракат плюсове. Дано наистина да почистват, защото иначе само с писане на коментари няма да се размине работата.
112
1
 
19
 
! Отговори
Бг, работник. преди 7 години
Политиците в отставка държат парите и отмъщават на народа. Трьбваше на място да ги арестуват и затворят, Разстрел за тези лъжци. Борисол лъжеше народа че започва антикорупционна борба,Той не иска и никога не е искал да води антикорупционна политика,Със сладки приказки на народен език, успя да зяблуди бабичките и лелките да го изберат отново, Народе глупав, дадохте на вълка да пази агнетата. Да се забранят платената преса и телевизии на Борисов! Тук бил Борисов, там бил Борисов! МАНИПУЛАТОРИ