Сняг вали и навява, от снегорините – следа няма!

Тежък сняг затрупва пътищата, а машините само опесъчават, а не рият
Обновена: 29 ное 2016 08:45 | 29 ное 2016 08:44, Екип на Dnes.bg
198

 Снимка: Dnes.bg

Тежък сняг вали от ранни зори в столицата. Според Столичната община основните пътни артерии са почистени, но само според нея.

Гневни водачи обясниха пред Dnes.bg, че някога, през нощта, пътищата са били опесъчени, но нестихващият сняг отново и отново трупа и е нужно да бъде почистен от платното.

Още по темата

Отделно от това все още има много шофьори, които въпреки солените глоби, са с летни гуми и предизвикват задръствания на пътя.

По възловото "Цариградско шосе"  трафикът е огромен, а движението е бавно. В кварталите "Младост" и "Дружба" машините опесъчават, но пътищата са като парзълка.

От "Московска" 33 се хвалят, че на терен работят общо 115 снегопочистващи машини, но и признават, че не рият снега, а извършват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване.

В момента продължавали обработките по улици и булеварди, по които се движи масовия градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове в всички райони на София. Обработва се трасето на Южната дъга на Столичен околовръстен път.

Започнало е и почистването на подходи към подлези, спирки на градския транспорт, метростанции. В момента градският транспорт се движи по всичките си линии.

Най-голяма снежна покривка е натрупана във Видин – 8 см, съобщиха синоптиците от НИМХ. В Драгоман снежната покривка достига 7 см, във Враца и Разград – 6 см, в София - 5 см.

Сутрешните измерени температури са от минус 2 до плюс 2 градуса.

От КАТ напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По прогноза трябваше само леко да навали затова заповедта е да се хвърля пясък. Сега за нова заповед някой трябва да се сети. Организацията както винаги е на ниво. Хубава работа ама комунистическа.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно това ни трябва в задръстването.......снегорини. Или народа изтъпя или днес.бг (и другите новинарски сайтове в това число) се опитват да си намерят сензация. Иде зима. Или си пригответе колите за зимно каране или не тръгвайте с тях!
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо да натрупа 1-2 м. и после да ринат.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ако беше сега в Гърция направо го водеха извънредно положение, ама ние тука сме свикнали. Тук проблем ще е, ако снегът натрупа толкова, че колите да не могат да го газят и хората ако са блокирани в блоковете и къщите си.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма го Бате Бойко да лови снежинките във въздуха
6
3
 
17
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До до днес-аНикой не иска до асфалт, обаче сутринта си личеше, че никъде не е минал снегорин, поне за моите 17 километра от нас до работа ;)
5
5
 
30
 
! Отговори
ко речи ? преди 7 години
да изринат 1 см сняг ? кое да ринат , асфалта ли? аман от ***
4
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха нещастници купете си джип и зимни гуми и нямате проблеми какви са тия автобуси тролейбуси снегорини хахаха
3
5
 
31
 
! Отговори
AAA преди 7 години
Сутринта в 7.00 от Младост до Орлов мост пътя беше мокър/черен асфалт.Колкото и да псувам компирката, този път прекалявате.
2
6
 
40
 
! Отговори
до днес-а преди 7 години
Вие не сте добре, асфалта ли да загребват тия снегорини, ***?
1
4
 
23
 
! Отговори
ужас преди 7 години
"Тежък сняг"...ае стига глупости, няма за какво да пишете ли ?