Тероризъм в България? Няма данни за такива заплахи!

Изграждаме три площадки за бежанците, може да им сложим и фургони
6 дек 2016 09:00, Екип на Dnes.bg
85
Тероризъм в България? Няма данни за такива заплахи!
Снимка: архив, Булфото

"Няма потвърждение за терористична заплаха в България. Няма доказателства за наличието на такава заплаха. Има лица, които разпространяват такава информация. Службите работят и всяка една информация се проверява", обяви вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

"Имаме информация, че в част от чуждите медии, се разпространява информация, че на територията на България може да се извърши атентат във връзка със събитията в Харманли, но няма доказателства, които потвърждават такава реална опасност", категорична беше тя.

Още по темата

На въпрос къде са местата, където ще бъдат настанявани още бежанци и колко бежански лагера ще бъдат изградени Бъчварова съобщи, че страната ни е поискала средства за изграждането на три площадки, които да се използват в кризисни ситуации и където да се сложат фургони или палатки.

"Това е мярка, която всяка една държава е длъжна да предприеме. Ние не можем да си затворим очите и да не правим нищо приложение, че международната обстановка се усложнява", заяви вътрешният министър в оставка пред Нова тв.

Тя беше категорична, че в бежанските центрове има условия и процедури, които се спазват, за да има контрол над бежанците. Бъчварова заяви, че това е начинът, защото в притивен случай чужденците спокойно ще се разхождат из улиците.

"Искахме да направим такава площадка в Бояново, но бяхме възпрепятствани от протести, водени от депутати на БСП", допълни тя.

"Информацията, че площадките ще са седем, е невярна. Поискали сме средства само за три площадки", категорична беше Бъчварова. Тя уточни, че на всяка една от тях ще има относително малък брой бежанци – 200-300 човека.

Едно от местата е бивша застава на гранична полиция, което не се намира в населено място. То е близо до Лесово, но няма да създаде притеснение за гражданите.

Бъчварова коментира и случая, при който съдът в Атина отказа да върне на Турция трима военни, след като бяха подгонени от Ердоган. Съдът е отказал да ги върне с мотива, че не може да им се гарантира справедлив процес, докато България без съд върна на Турция "гюленисти".

"Това е решение на гръцкия съд не мога да го коментирам. Но процедурите по екстрадация са свързани с други условия, различни от тези, които действахме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най добрите места за тези 3 центъра са Банкя, Бояна и Драгалевци. Там трябва да са!
25
0
 
18
 
! Отговори
преди 7 години
Боже, Боже, тази тетка колкото пъти и задават важни въпроси толкова пъти на отговори. Ясно е защо Боцко ни я трапоса тази префтасала бабка, да изпълнява каквото и каже. Нямало да има лагери а "площадки"?? Границата ни е продънена, политиката към амуджите неопределена, да не разсърдим ЕС. И страда българина. А тази лелка ни бие само успокоителни инжекции. Както община и полиция са неподготвени можем да се молим някой амуджа да не се взриви в метрото. Със кметица Сополанка сме за мустака.
24
0
 
19
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 7 години
Ем убавица, ем Ентелегентна, ем погледа един такъф добъъъъър
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По- голям тероризъм от това да сложиш неграмотна социоложка начело на МВР в тия размирни времена, когато брадатите главорези преминават през разградената ни граница - здраве му кажи.Ама той Баце си ги подбира само такива - 6 волтови, но послушни и раболепни, а народът си трайка, щото си обича Бат Бойко и крадливата му клика.Няма да се пУашите, Баце и Бъчварова ще ви пазят границата с джиповете на горското, ония от по 200 000 лева.....Друг няма как да ви пази, защото те унищожиха МВР..
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази, Куневица и "Дебелата Берта" са язвите на ГЕРБ и на правителството.
21
0
 
25
 
! Отговори
Полицай - каналджия преди 7 години
Да и го го сложа в шуплата на тая убавица. Вчера каза, че има дадни за тероризъм , днес обратното. Едно и също , че Трътлестия от Банкя ми говори, днес така - утре онака.
20
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До FBIБъчвата в категория "***" няма как да влезе!По-скоро "Кугър",да не кажа "Грени".
19
0
 
25
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До а рускитеАко си имахме елит от мъже на място, Путин, Обама/Тръмп,Меркел и Ердоган щяха да ни имат уважение!А сега какво-с тея мек*ерета на власт всеки ни взема на подигравка.....Пълно унижение и от съюзници,и от противници!
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам още колко трябва да стане, за да осъзнаете, че няма държава, на никой не му пука за бъдещето на страната, всеки просто си гледа неговите интереси, фирмички, лапаницата, злоупотребите и народа колко да не пукне от глад, след някой друг месец пак ще ходите да се бутате като овце пред урните и да си изберете поредните лидери които да Ви стрижат и доят, като след всяко правителство положението става все по-критично. Кога ще разберете за какво става въпрос?
17
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ДЛЪЖНИ" БИЛИ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПРИЕМЕМ И НАПРАВИМ ОЩЕ 3 ЛАГЕРА ЗА ТЕРОРИСТИ ! КОЙ НИ ЗАДЪЛЖАВА ? ГЕРБ, РЕФОРМАТОРИТЕ, " ПАТРИОТИТЕ " ДЛЪЖНИ СМЕ ДА ГИ ИЗ.БЕС.. ПО УЛИЦИТЕ.
16
0
 
17
 
! Отговори
Moi преди 7 години
Каква нефелница.
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че тя България си е гетото на Европа през цялото време, никъде другаде няма такива все по-разрастващи се квартали с незаконно строителство извън всякакви правила и регламенти!
14
0
 
31
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Толкова ли нямаше двама истински мъже* в тая държава за вътрешното и военното министерство????Е*ати резила!Ах,забравих-Боко не обича хора,дето са нещо повече от него!Дай му да командва прецъфтели сиви женички-там му е силата!*Ненчев трудно минава за мъж...
13
0
 
33
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Явно са ни продали да ставаме гетото на Европа. Събуждайте се българи!
12
1
 
30
 
! Отговори
да попитам само преди 7 години
Боже-е-е-е-е! Щом тази е министърка на вътрешните работи.......!!!Чудя се каква ли песен ще запее, като ни спретнат някой екшън цветнокожите, които приютяваме!?Тя ли е глупава, или ни мисли нас за такива!?
11
1
 
18
 
! Отговори
Цветен преди 7 години
Цар Боко-Бокаса всичко може продава!
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчва на виш държавнически пост, кой друк освен куха Тиква може да назнчи нещо което по презункция се води кухо?
9
1
 
28
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
ОТ ТАЯ (НА СНИМКАТА) И *** ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА...
8
1
 
35
 
! Отговори
мдааа преди 7 години
Знаем за какво и колко продадохте родината. Вече е ясно за какво са тези пари от ЕС.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не дърпайте Дявола за опашката...