Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.

Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения!
10 дек 2016 22:14, Елка Василева
198
Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

„При отварянето на цистерната е най-големият риск. Замерва се първо концентрацията във въздуха. Много сложен експеримент и много рисков, действително много ме е страх за утре“. Това каза пред журналисти в Хитрино премиерът в оставка Бойко Борисов по повод инцидента на гарата в селото, предаде „Фокус“.

„Източването на цистерните е много сложна и бавна технология. Много внимателно трябва да се прави, тъй като се прави цистерна по цистерна“, обясни той. По думите на Бойко Борисов това е проблем в световен мащаб и трябва да се прави бавно, внимателно и без бързане.

Той посочи, че хората, които ще отварят цистерните в Хитрино, вече са правили такова отваряне и това е специалността им.

„Да стискаме палци и да се помолим, който на който Бог си се моли“, коментира премиерът в оставка.

„С риск дори да се забавим с връщането на хората в селото, по-добре да се забавим. Ще видим как да се погрижим за животните им, но животни се купуват“, каза още Бойко Борисов.

На въпрос кога се очаква да започнат действията по източване на цистерните премиерът в оставка каза: „Утре от 7.00 до 9.00 започват процесуално-следствени действия, подготвяне на арматура, технологията е много сложна".

Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения, каза още Борисов.

„ В момента машинисти се разпитват, текат процесуално-следствени действия, с главния прокурор и прокурора на Шумен сме в диалог. Службите на ДАНС и съответно Министерство на транспорта работят, свалят разпечатките от лентите, от тахошайбите, пресмятат скорост, време метър по метър“, обясни той.

На въпрос дали са намерени нови жертви премиерът в оставка посочи, че към този момент няма такава информация. „Червен кръст, с кучета, всички възможности, които имаме сме използвали“, допълни Бойко Борисов.

„От Бургас до Русе в момента навсякъде има експертни групи от прокурори и следователи, главния прокурор ги наблюдава. Той утре ще бъде в Шумен и най-вероятно ще даде някаква информация, ако преценят“, посочи министър-председателят в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Бойко БорисовХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
27
 
! Отговори
Гръдьо преди 7 години
Наистина съдебния процес ще е мн труден...Муха кацнала на релса, ЕООД с капитал от 3 лева, с управител неграмотен или безимотен човек... За такива рискови товари, трябва банкова или застрахователна гаранция за щети на трети лица...
72
3
 
7
 
! Отговори
Ванга от ОТВЪДНОТО! преди 7 години
До BLACK SABBATH Ти ималоумнико ке УМРЕШ!! Не си НУЖЕН на ОБЩЕСТВОТО !!!! Тава са НОРМАЛНИ ХОРА!!!
71
3
 
16
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 7 години
Човешката злоба и омраза не Ви е чужда.Хора не така. Може би завиждате за смъртта на тези , които напуснаха този свят без дори да подозират, че в нещо са сгрешили. Днес е в Хитрино, утре може да бъде у Вас.Не с тази злоба и омраза.От древни времена хората са си помагали в случай на нужда, а при нас - сегашните БЪЛГАРИ злобата и омразата присъстват на всякъде.Не се радвайте на мъката на хората- не е хуманно.Тук не бъркайте политикана с нещастието.
70
6
 
0
 
! Отговори
turk преди 7 години
İmalo e klane v batak.Ako e imalo sepa balgari zasto oste jiveat.
69
21
 
3
 
! Отговори
BLACK SABBATH преди 7 години
Клането в Батак е било милиарди пъти по-страшно....
68
6
 
15
 
! Отговори
развеселен преди 7 години
До inatutМа,ти наистина ли си вЕрваш? :)Свиквай с това, че байхой вече го няма и няма и да го има! Освен ако не му ходиш на свиждане в Пазарджишкия.
67
15
 
11
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
До софиянецКогато Филип Димитров навремето каза, че няма да продава оръжие на арабите, всички комунисти ревяха, че било предателство.Сега какъв ви е проблема?Плащат си, продаваме им.Освен това имаме и интерес - очистват по някой и друг рузки военен съветник.
66
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do sutrinta ste ponijat naliaganet i izto4at cisternite.taka ste skriat 4e vlakat e bil pre-pretovaren
65
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
92,В нормалните държави, за това какво предстои да бъде направено, как се прави технически, дали е опасно или не, ГОВОРЯТ САМО СПЕЦИАЛИСТИ и хората които пряко са отговорни това да бъде извършено правилно, безопасно и навреме. Нашия може да е пожарникар, но не му е това работата да дава интервюта през час. Прави си ПР върху трупове в момента.
64
28
 
9
 
! Отговори
inatut преди 7 години
Представям си го Ге.я Серге.й в тая ситуация: "лично ще се разпитаме с тримата машинисти..да видим къде крив , къде прав.." и с лицето радев ще е същото.. той поне ще има възможността да е първият президент на България, отишъл си предсрочно.. Будна София ще се погрижи за това.
63
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безхаберието на Боковото управление ще ви донесе още много подобни трагедии.Но каквото сами си направите (да гласувате за Тиква) никой друг не би могъл.Трябва да си платите гяволъка.И не ми говорете за обединение и съчувствие!След 2009-та такъв филм НЯМА и никога повече няма да има.*** която гласува за някой от който се очаква да прецака една част от нациятане заслужава милост!
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До софиянец.Стига се пенясва бе.*** да ти бият инжекция против бяс.Не стига че си неграмотен,ама си и заразен!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До късата памет.БРАВО.Един разумен човек,който в няколко реда казва цялата истина.
60
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУСКИЙ ОККУПАНТ.Ако ти стиска *** и му го отрежи,ама не ти стиска.Мале какви `силни и храбри мъже`има пред компа.
59
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората измряха,селото е взривено.Боко точи газ и командори пред камерите.
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До софиянец.Ти не си `софиянец`а див махленец.Чиста пръчка!Ти си пост,неук,болен,и зъл човечец.Бил работил за чужда компания.Те такива уродливи мозъци не вземат на работа.Дрогата ти идва в повече.И ако я месиш с алкохол и хапчета,се получава `софиянеца`
57
9
 
19
 
! Отговори
Галин преди 7 години
Радев е президент, не министът-председател....това че БОКО Е В ОСТАВКА, не значи нищо....нормално е след толкова кражба да се пробва пак да мине номера...никога повече ГРОБ! Направо да му дадат указания и той заедно с Плевнята да отварят тия варели...и дано гръмне до като го правят!
56
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 69.Напиши и за другите нещо де,преди Бойко,или партията мамка ще те смъмри.Ей ***,ние не сме родени след 1989-ЯСНО!Винаги по управлението на БСП и тройната коалиция е било разсипия.Не видяхме нещо хубаво да се случи на народа.Едно паве не поставиха някъде поне за кадем,да видим,че нещо са построили.А забравих-Знаем кои са продажниците.Цанков камък и Белене-никому не нужни проекти,а крадене до безумие.Мислиш се за много умен,но забравяш,че и другите хора гледат четат и виждат .
55
0
 
6
 
! Отговори
Януари преди 7 години
Хора , защо не пишете правилно , прочитайте какво сте написали и тогава го пращайте !!!
54
5
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Може ли това нещо да е премиер? Страх го било. Страх го е от инциденти, страх го е от пожари, страх го е от Ердоган, страх го е от мигранти, страх го е от терористи, страх го е от атентати, страх го е за кожата му - направо се на.си.ра. Един нормален премиер може наистина да го е страх, но никога няма да го покаже - напротив, той ще да вдъхва увереност у съгражданите си, ще успокоява хората, че всичко ще бъде наред. Безмозъчният кратун точно обратното - уж е ербап, пък само хленчи като детенце