Борисов: България ще се справи сама със ситуацията в Хитрино

Той благодари на Турция, Унгария и Израел за предложената помощ
Обновена: 11 дек 2016 20:21 | 11 дек 2016 20:18,
198
Борисов: България ще се справи сама със ситуацията в Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов благодари на своите колеги от Турция, Унгария и Държавата Израел във връзка с предложената от тях помощ след трагедията в шуменското село Хитрино на 10 декември, съобщи пресслужбата на кабинета.

Още по темата

Българският министър-председател е уверил колегите си, че България ще се справи с щетите и с последствията от бедствието в шуменското село Хитрино. Той е изтъкнал, че действа националният план при защита при бедствия.

Часове след бедствието бе отпусната еднократна помощ на засегнатите семейства.

"В такива ситуации държавата показва целия си потенциал. Мисля, че всички структури на държавно и общинско ниво реагираха своевременно. Ще продължим да помагаме на хората. За пореден път българите показаха, че са силни, когато са заедно", заявява премиерът в отговор на колегите си.

В кореспонденция до министър-председателя Бойко Борисов Бинали Йълдъръм, Бенямин Нетаняху и Виктор Орбан поднасят своите съболезнования към семействата на загиналите и пожелават бързо възстановяване на пострадалите.

"Използвам възможността от името на турското правителство и турския народ да Ви уверя, че както винаги, и в този момент, Турция изразява своята подкрепа към България по повод трагичния инцидент, както и да потвърдя нашата солидарност спрямо Вас", се казва в телеграмата на турския премиер Бинали Йълдъръм.

В писмото си премиерът на Унгария Виктор Орбан посочва, че Унгария има готовност да предостави помощ за възстановителните работи.

"Моля, позволете от името на унгарците да изразя съпричастността ни към семействата на загиналите и да пожелая бързо оздравяване на ранените" се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
16
 
10
 
! Отговори
ПЕШО ЧУКА преди 7 години
Къде е новия Президент ,бе....?Даде интервю и веднага се скри под полата на любовницата си , на топло...!И тоя не му е лесно --3-фусти го наблюдават и контролират...ха,ха,хаааааааааааа
72
3
 
17
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Като минава колата на Златев GSM ите не бачкат, джипа има антени и блокират джиесема. Бойко хапва само 1-но месечни телета и хапва риба ама само окото на рибата щото имало фосфор.
71
2
 
2
 
! Отговори
До турчин преди 7 години
По кой канал са давали свещенник в Турция?За мен е важно, ако можеш да ми кажеш и как се е казвало предаването. Благодаря предварително.
70
3
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Тая история започна да понамирисва.. евакуираха цялото село и не ги допускат до къщите им, въпреки, че има къщи на повече от безопасно разстояние..и цялото правителство се изсипа все едно ще снимат сапунка..
69
2
 
11
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Абе нали ти каза до 10ина дена там ще е не го търси! С колегите си ще ги успокоява и ще плячкосва хорските пуйки и прасета по дворовете! Оставка=отпуска!
68
4
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ама не цъкайте минуси. Боко е във Венец. Идва си често. Хората го обичат.
67
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво прави два дни,с утрешния ще станат три,премиера на страната,която е оставил на автопилот.Да,трябваше да отиде,да види,да се разпореди за някои неща,но след това да остави компетентните органи да си вършат работа,а не да стои там да дава интервюта и да брои труповете.Същото се отнася и за вътрешната министърка.Тя пък съвсем нищо не свърши,но се изказа.Или смята,че тия,на които им плаща за това,няма да се справят без неговото "мъдро" ръководство.Ако е така,да ги уволнява и да хваща маркуча.
66
5
 
20
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Бая точки натрупа Бойко покрай инцидента. Този район не му е чужд все пак. Всяка седмица е у Паламара с Бейзат Яхя и Златев.
65
3
 
24
 
! Отговори
петолъчка преди 7 години
Минджур се повтори в Хитрино! А за оня случай дето не пуснаха момчетата от нашия офроад клуб да помогнат в с.Бисер щото тоя пуек трябвало първи да е там за ПР! Не ми се помни и говори!
64
12
 
8
 
! Отговори
Я, млък ,бе преди 7 години
Добре че е Боко .....та да ви спасява БДЖ-то *** !Накарая , пак ще се окаже , че релсовия път е дефектен и неподдържан от години .ТОВА Е ДЪРЖАВНОТО----ИМА ГО , ЗА ДА ИМА ОТ КЪДЕ ДА СЕ КРАДЕ И ЦИЦА ЗА СМЕТКА НА ДЪРЖАВАТА!СОЦ-ПРОСТОТИЙ....!!!
63
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов: България ще се справи сама със ситуацията в Хитрино. Бойко иска да каже е, че с SMS ни без евреите ще оберем парите на най-тъпите българите. Честито коледа!
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не би "приятелите" (САЩ, ЕС и Ердоган) на банкянската магнолия да са го отсвирили, че запя тази песен.... тц тц тц, а той толкова свир*и им направи.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората от БДЖ ти писаха да се обърне стрелката на движещасе композиция ставало и друг път. За последните 3-4 години Са изкочили много вагони.
60
1
 
11
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Днес е Неделя и по турски религиозен канал се появи Поп. Учудих се. Не очаквах. Страна с 99% мюсюлмани а тази сутрин в 9 часа имаше предаване за живота на Исус. Появи се православен папаз който говори на турски.
59
4
 
20
 
! Отговори
Су35 преди 7 години
До 'За пиклите и ***' да видях опечаления борисов. Има снимки в фейсбук. Прави си селфита с пожарникари и полицаи на фона на разрушенията и димищите цистерни. Поредната тъпотия. Понякога човек трябва сам да се усети кога е неуместно да се вършат някой неща...
58
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де да беше дрънкане на глупости. Пишеме си чистата истина. Ама на Гербавите не им отърва. Друго си е да блажиш седем години на наш гръб. И щом напишеш, че си зле и положението на държавата е лошо веднага те обявават за платен. Единственото, което искаме е това лице да не го виждаме повече. Да ходи да се цани в Холивуд. Може и някой Оскар да спечели.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 61 Само 29 ли? Малко са, брат! Ако бяха 290 по бих отворил шампснското.
56
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н БорисовПуснете хората да се приберат вкъщии да си спасят животните.И престанете с герберските простотии
55
6
 
30
 
! Отговори
петолъчка преди 7 години
Добрият управник е не тоя дето тича да се фичи по хорските трагедии! А този дето не ги допуска да се случват!При ГРОБ взривовете идват вече в повече! То не бяха складове и заводи а сега и влакове!
54
7
 
5
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Как ще помага Турция? Днес погребаха 29 полицаи.