"Булмаркет" разглежда няколко работни хипотези за Хитрино

Експерти от чужбина ще работят по случая
11 дек 2016 21:18,
23
"Булмаркет" разглежда няколко работни хипотези за Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Изразяваме най-искрените си съболезнования към пострадалите и близките на загиналите при трагичния инцидент в Хитрино. Разбираем е огромният интерес към случилото се от страна на обществеността. Към настоящия момент разглеждаме няколко работни хипотези. Това заявява ръководството на "Булмаркет Рейл Карго" ЕООД в отворено писмо до медиите.

Още по темата

Експерти на компанията и независими специалисти, които ще бъдат привлечени от чужбина, ще работят за пълното изясняване на случая.

"За нас все още има редица въпроси, на които предстои да бъдат намерени отговори - къде се е случило първоначалното дерайлиране на влаковата композиция и как се е стигнало до фаталния взрив, причинил тази голяма трагедия, изправен ли е бил железният път /стрелките, ж. п.-прелезът и др./, има ли други инциденти, които са се случили на същото място и дали имат сходство със сегашния случай, дали не е възникнал скрит дефект по подвижния състав, независимо от дерайлирането на вагоните, защо се е взривил точно този вагон", се казва в писмото.

От "Булмаркет Рейл Карго" заявяват, че до момента оказват и ще продължат да оказват пълно съдействие на разследващите органи за изясняването на причините за голямата трагедия.

Към настоящия момент е невъзможно да се правят каквито и да е било изводи, тъй като постоянно информацията се обогатява с нови факти, включително и с нови хипотези.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Превозват стоката по кой проект?!
19
1
 
5
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Към настоящия момент изводи не се правят! Районът е отцепен. Наоколо няма жива душа. Докато дойдат "независимите специалисти" от Юж. Корея или там от Австралия, докато помълчим траурно за избитите сиромаси, докато Радан умува за мандата --каквото може да се замаже, ще се замаже, фалшифицира, унищожи..... По нашенски, чрез пълно съдействие по случая. Понеже във фонда, създаден за такива случаи няма пари ,/къде ли са/ Горанов ще се изприщи, докато намери... Голям зор ...160 евро на калпак..Лошо..
18
2
 
13
 
! Отговори
Хех преди 7 години
До Анонимен15Няма как да пият студена вода, тъй като тези товари ВИНАГИ са задължително застраховани. Според мен е виновен Осман паша, тъй като е направил жп линията некачествено. Издържала е "само" 150 години и хайде... Ремонти трябва да и се правят. Лошото в случаят е, че както винаги ще изкарат виновен я машиниста, я чистачката на гарата или продавачката в бюфета. Така и няма да разберем никога какво наистина се е случило. Където играе голямата пара... Така е.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" експерти от чужбина"?Руснаци или кюрди?
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом цистерните са изправни и не могат да се врзивят, щом не се вижда нито една взривена , разкъсана цистерна, щом са дерайлирали...., щом машинистите са живи(слава Богу)мойта работна хипотеза Ече ВЗРИВЪТ НЕ Е ЗАПОЧНАЛ ОТ ВЛАКА!!! Той се е оказал там в точният момент на точното място.Помислете за това. Защо евакуираха хората и къде са най-големите разрушения? Влакът измества центъра на събитието. Има ли разрушения по линията? Взривът е бил на друго място в или около селото.
15
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Помня че преди време имаше подобен случай при който отново дерайлира влак и имаше жертви. Осъдиха машинистите! Според разследващите са карали с висока скорост в което аз не вярвам, никой не би карал с висока скорост защото тове си е самоубийство. В предаването разследване опровергаха и доказаха, че са манипулирали всички доказателства с цел да покрият некачествения и евтин ремонт на жп релсите. Изгледайте го заслужава си. Предаване РАЗСЛЕДВАНЕ по нова, но това видел го има и в ютуб...
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов ще прибере останалия пропан-бутан, ще скрапне вагоните, а румънците и Булмаркет ще пият по една студена вода. За щетите по селото, ще плати народа. Щом може да плаща санирането, ще плати и за селото.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Явно не ти е известно че първата железопътна катастрофа в България се е случила точно на гара Хитрино тогава Шетанджик и по една странна случайност и двата случая са сходни,имам предвид че и тогава се е откачил вагон от товарна композиция който се е блъснал във пътнически влак,жертви няма. И тогава ли според теб е било атентат срещу турското население?
12
2
 
17
 
! Отговори
VIP преди 7 години
Станков "избухна" по времето на борисоФ,беше един от малкото облажили се с червени куфарчета,но апогея му е от както герб са на власт-100% сигурно !!!!!!!!!!!Един от сериозните бизнесмени в България,а живее в Русе и никога,никой не го е виждал да парадира с каквото и да е,за което Браво,но доколкото ми е ясно,няма да направи каквото и да е за хората,жалко !Булмаркет е МНОГО сериозен холдинг...
11
2
 
13
 
! Отговори
До долния преди 7 години
Хапчетата,колега,Хапчетата !!!
10
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Село Хитрино е предимо турско село не случайно са се прицелили точно там , абсолютен Атентат е срещу турското население в България , да се разследва от Международния Съд
9
2
 
23
 
! Отговори
костадин преди 7 години
защо другите цистерни са здрави при взрива требва да гърмат и другите и папер нема да остане нещо крият
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"работни хипотези"? Сериозно?
7
2
 
29
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
Всички са Пилат Понтийски измиха си ръцете с машиниста.А бе добитъци изчадия БКПейски продължавате по старому да се опитвате да баламосате народа.Европейска комисия да разследва инцидента и всички в кауша.Стига пари под масата и шуробаджанаштина.
6
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябват и голееееми обезщетения и възстановяване на селото, но не от държавата . Все пак композицията е частна!!! Само съболезнования не са достатъчни!!!
5
0
 
33
 
! Отговори
люлин преди 7 години
И как, ако се взривила цистерната, съседните на нея са напълно здрави и нямат разрушения?
4
2
 
33
 
! Отговори
PILOT преди 7 години
До кога в БГ големите пари ще се въртят от офшорки ?Ако се окаже.че вина имат собственниците , кои са те и кой носи отговорност! Стига сте баламосвали хората !
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пак неразбрах, имат ли задължителната застраховка, която се изисква при превоз на опасни стоки?
2
1
 
41
 
! Отговори
люлин преди 7 години
Защо на снимките или на видео, не се вижда взривената цистерна или остатъците от нея?
1
2
 
52
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
най добре, външна експертиза, тук е Бг е една тотална шуробсджансщина