Машинист от влака в Хитрино: Не сме се движили много бързо!

"Знам, че имаше скъсване на вагоните", коментира Владимир Петров
Обновена: 11 дек 2016 19:35 | 11 дек 2016 17:21,
61
Машинист от влака в Хитрино: Не сме се движили много бързо!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Влакът, дерайлирал в Хитрино и предизвикал смъртоносната експлозия, не се е движил с превишена скорост, докато е стигнал до гарата. Това разказа Владимир Петров - един от машинистите.

Още по темата

"Все още съм в шок", коментира той пред Нова тв.

"Нямах поглед върху всичко, което се случва. Не съм участвал във взимането на решението за спиране. Знам, че имаше скъсване на вагоните, усетих придърпване", спомня си машинистът.

Според него са минали около 2-3 минути между излизането на композицията от релсите и последвалия взрив.

По-рано стана ясно, че жертвите на експлозията са осем. Жертвата е млад мъж от село Тимарево.

При тежкия инцидент бяха ранени 29 души, като двама от тях, настанени в МБАЛ - Варна, са в мното тежко състояние.

Над 1000 души бяха евакуирани от населеното място. Няколко къщи са напълно разрушени, както и гарата в Хитрино. По всички сгради в селото има нанесени щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: машинистХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
рибаря преди 7 години
бате ви станко го били станковия.той си е платил за сто години напред.трови ни дунава от фабриката за биодизел в гр.сливо поле.мишлетата викат телевизия сочат тръбата риосв махат заплашително с пръст.и винаги установяват че е виновен оператора на пречиствателната станция.че и сега ха да познаем кой е виновен
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не може да нареди на машиниста да нарушава скоростта, идьоте.Машинистът просто е дремал.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еденствено АТАКА в парламента бе против продажбата на БДЖ -Товарни превози.Какво се оказва? Частни превозвачи гонещи единствено печалбата може да нареждат на машинистите да превишават скоростта, а после друг виновен. Имам сестра работеща в една от най-големите тран. фирми. Там шофьорите на тирове масово им се нарежда да превишават скоростта, да пестят почивки , а когато стане авария тирадията виновен. Фирма от 20 години на двойно счетоводство, а на телевизии не се разрешава да казват за инцидент
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Живко Марков БНРПВ кой век живееш ?
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз само едно не разбрах - защо този опасен влак е принуден да влезе в центъра на спящо село? И то за да направи път на друг влак. Извинете, но вие тия разписания на влаковете как ги правите и частните превози въобще съобразени ли са с реалността. Има нещо много гнило във всичко.
46
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Старото име на Хитрино е Шейтанджик, а Шейтан на турски е дявол.Дори и българското му име е символ на хитрост и лукавост, присъщи на дявола.
45
1
 
15
 
! Отговори
няма логика преди 7 години
Машиниста казва, че усетили придърпване в локомотива!? При скъсване на влака, би трябвало да усетят разтоварване и ускоряване, но не и придърпване. Значи влака се къса след като дерайлира, затова и усетили придърпване. А е дерайлирал от рязка смяна на коловоза, трябвало е да даде път на друг влак. Истината я знаят, но шикалкавят!
44
1
 
14
 
! Отговори
Кажете истината преди 7 години
Цистерна с пропан-бутан не може да се взриви. Взривоопасната концентрация пропа-бутан - въздух е от 2 до 9%.В цистерната налягането е около 8-10 атмосфери, спука ли се цистерната, газта ще гори на разстояние от пробойната.Нарича се стоящ пламък. Разлятия газ гори, няма как да се взриви.Втечнения пропан-бутан е по тежък от въздуха и по лек от водата. От течно до газообразно състояние, пропан-бутан увеличава обема си 260 пъти и трябва да се смеси с въздух в съотношение 7% газ и 93% кислород.
43
1
 
13
 
! Отговори
Кажете истината преди 7 години
Този процес изисква време и затворен обем. Времето е студено и изпарението бавно. Как ще се получи взрив при тези условия? - НЯМА КАК!!!Взривната вълна е разместила леглата на хората в Шумен, на 20 километра?? Какво може да предизвика взривна вълна на 20 километра????Хора, не ги слушайте, това не е инцидент, това е атентат.
42
5
 
13
 
! Отговори
BG IZMET преди 7 години
MOSKOVSKI BORISOV I VSICHKITE CHALGARI KOITO DOPYSNAXME DA NI OPREDELIAT SADBATA
41
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Село Хитрино е предимо турско село не случайно са се прицелили точно там , абсолютен Атентат е срещу турското население в България , да се разследва от Международния Съд
40
22
 
3
 
! Отговори
Северазападняков преди 7 години
Ей машинистетеее...СПАЛИ СТЕ БЕ! И като ви е заклатила пръвата срелкъ сте се събудиле и сте набили спирачките. Оно като е праено по време на руско-турската(да не бе войната между Севера и Юга), да не значи, че е магистрала на Лили Пепелината, та да дигате 130(по Бойко).Господ пази такива сатвере, а на народа му зима акъла.Абе русенска "фирма" кажи и у пъкало ги заври...(добре че е офшорка, че ако е 100 % русенска, камик връз камик не щеше да остане от Хитрино).
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 40 Момчето от Технически Университет в Пловдив. Как изфиряся, след като се завърна от студентска бригада. Момчето от Попово, студент Технически университет София. Отива на купон и дим да го няма.
38
1
 
20
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 7 години
Трябва да се сложи видеонаблюдение в Машините на БДЖ .Бас ловя че машиниста на втората машина е спал , иначе трябваше да каже че са изпълнени всички процедури -*не сме се движили много бързо* е приказка от ромската махала .
37
10
 
6
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
Русенската група Петимата от РМС те са атентаторите.Малчика и другите другарчета.
36
0
 
9
 
! Отговори
Един Хор преди 7 години
Мноо политици и *** а ора няма Ора ...
35
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сигурно кратунката Бой...о ще каже че Путин е виновен ,,смард герберска
34
0
 
45
 
! Отговори
не им вярвам преди 7 години
Едно време, когато изчена онова хубаво детет от Перник, шефът на полицията се карал с близките, че сигурно детето е избягало в чужбина и само смелостта на близките му доведе до намирането му. Иначе лъжеха и мажеха и пак това началниците на Институциите, а Ахмед Емин още преди разследването бе обявен за самоубит. Това е. Престъпна държава, пък после що сме бедни, ами как да сме? Разпада винаги тръгва от морала. Това е.
33
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е пердашил чукарите със 120/130км/ч.Оборотите са покачили на 3000.След 70/км.от последната гара.
32
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Придръпване става ел. магнитна завишка при гпн. При високи обороти, ако е загрява. Поради високата температура на горивото. Това е при 120/км.