Британци с имоти в Банско не плащат данъци... с години

Нерегламентирано предлагат леглова база на туристи
16 дек 2016 11:07, Елка Василева
36
Британци с имоти в Банско не плащат данъци... с години
Снимка: Dnes.bg

Граждани на Великобритания, които притежават собственост в Банско, с години не са плащали данъците си.

Продължават и случаите на нерегламентирано предлагане от тяхна страна на леглова база за туристите.

Това стана ясно на традиционната среща на местната  власт с представители на британското консулство, съобщи БНР.

Не са малко случаите, в които британските граждани не са плащали данъците за имотите си повече от 7-8 години. Така с лихвите се натрупват трицифрени суми, каза кметът на общината Георги Икономов.

Да се издирват актуалните адреси на собствениците чрез официален сайт във Великобритания – това е било едно от предложенията на вицеконсула на британското посолство Теодора Манева.

Все по-често англичани наемат къщи за настаняване на свои съграждани или използват за това собствената си база, без да регламентират дейността като туристическа услуга, което вреди на имиджа на държавата, сподели агентът на британското консулство в Банско Джеймс Хюс.

Следващата седмица започват масови проверки съвместно с общината, НАП и полиция за извеждането на тази дейност от сивия сектор и нейното легализиране, каза кметът на Банско.

Изключително засилени са полицейските мерки за сигурност. За първи път по време на зимния сезон ще бъдат командировани два пъти повече служители на МВР. 24 от тях са от жандармерията, която ще работи денонощно на трите н-изходни зони на планинския курорт. Ще се проверяват хора и автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12как не викна един архитект от чужбина да ти направи един архитектурен планИ пзащо от чужбина, та то Банско си има план още от соца ама не пасва на олигарсите и крадливите бе.
22
1
 
1
 
! Отговори
Aman преди 7 години
както видяхте от днешни публикации в coutry управлявано от Atina на всеки получаващ под 850 euro дават помощи.. в coutri ограбвано през софия нямаме доходи з а оцеляване ..нaд 2 000 000 важни преродени до Боговете/Rila PIrini rodopi/ получваме НИЩО ...
21
3
 
0
 
! Отговори
дядо Коледа възмутен преди 7 години
Не с а ВИНОВНИ ..БЪлгария е страна в която н е с е плащат данъци с е изучава в СЛънчевата система..Момчетата преродени на островите Откъде д а знаят че софия с е управлява от нагли престъпници ограбващи Важни Преродени .
20
2
 
1
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До nkavrakov При соц беше така, дори по-зле: Не се разрешаваше на простосмъртните да имат два апартамента. По начало данъците за сгради в България са ниски и спокойно могат да се увеличат до 5 пъти. Очаквам скоро тази несправедливост да се поправи. Вероятно ще се оправи и имотният пазар.
19
0
 
1
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен ВиК да на е поделение на НАП?
18
0
 
0
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Алоу, местните, всичките са рентиери и отдавна милионери. Продаваха, строиха и сега въртят синджирчето. А и как кмета според теб би спрял мръсната вълна от "предприемачи? Трябваше да направи типови проекти както при соца ли?
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските граждани плащат ли данъци? Нали се рекламира, как те са основни купувачи на ваканционни имот.Естествено, че ще си дават имота под наем на познати и непознати британци - нали затова са го купили в Бансоко.Да им спират водата, ако не си платят данъка - и готово, но да направят и така, че данъка да се плаща електронно !
16
0
 
12
 
! Отговори
man преди 7 години
То и някои малцинства у нас са така, само на средностатистическия данъкоплатец не му е простено. Eдно е да плямпаш за има-няма 500 англичанина , друго за цели етноси
15
0
 
3
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Не че нещо, ама данъци от преди 7-8 години са несъбирами поради даваност! Да се бяха задействали от общината овреме и да си съберат законно вземанията!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз който не е дошъл тук, той не е станал мошеник! Всичко живо попадне ли веднъж в България, веднага навлиза в мътните води на сивата икономика, където всичко е възможно стига да си платиш. Това го разбраха и малки и големи инвеститори и най - вече търговските вериги, които се облажиха у нас заради изключително благоприятната корупционна среда. Тях пък ако ги разчоплим, КТБ може да ни се стори и като песен!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А руснаците???
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕЛОТО БАНСКО КОЙ ЩИ ПЛАЩА ВЕ !
11
2
 
18
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
И защо не процедирате като при българските граждани? 1. На съдия изпълнител - запов и/или конфискация на имуществото...
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банско е гола вода.Сами се прееббаахха.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краваров, Краваров направи Банско от село обор, като си мислеше, че ще е град! Като почваше бясното строителство как не викна един архитект от чужбина да ти направи един архитектурен план според традициите на възрожденско Банско, а диви и алчни простаци го превърнаха в обор(селище без никакви правила) и сега местните се мъчат да оцелеят!
8
5
 
18
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Какво като са англичани! В едно не за първи път се убеждаваме, че са същите *** и мръс-ни-ци, като нас, когато са извън контрол! Да не говорим за тяхните туристи по морето, които пият и се държат като свинe! А нашите бунаци им се наслаждават като неземни същества и им подражават! Убедени сме всички в това, че в нас има пълно и тотално неспазване на законите, колкото и лоши да са те! Държавата се крепи на стриктното изплащане на налозите от ощетените пенсионери! Истината боде в очите!
7
4
 
16
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До СталинЧиста вредителско-диверсионна дейност - разстрел и конфискация!.
6
21
 
12
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Крайно време е данъците на хората с второ жилище да бъдат поне двойно вдигнати на второ и трето жилище.Само взимат наеми и си държат празни жилищата.По този начин и пазара на имоти ще се регулира.Не може само да притежаваш и да *** наготово без да плащаш.Да не говорим и че не си поддържат и имотите на всичкото отгоре.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не са ли *** ценности? Ми къде е местната власт?
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не плащат,защото може!