БАБХ в Троян конфискува и умъртви 6 коня

Животните живеели свободно в землището на село Добродан
21 дек 2016 16:40, Красимир Ангелов
65
БАБХ в Троян конфискува и умъртви 6 коня
Снимка: Булфото

Областна дирекция по безопасност на храните конфискува 6 коня в землището на село Добродан, община Троян, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.

Животните били без надзор и без задължителната индентификация - чипове, с които да се установи здравния им статус и към кой животновъден обект са регистрирани. Освен това конете са нанесли щети върху частни ниви.

С оглед епизоотичната обстановка в страната и с цел недопускането на нерегламентирано придвижване на живи животни и предотвратяване на разпространяването на заразни болести, както и съгласно действащото законодателство в областта на ветеринарната медицина, конете са умъртвени по хуманен начин и насочени за обезвреждане в екарисаж.

Проверка е извършена съвместно със служители на Районно управление на полиция, град Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: ТроянконеБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анти бракониер преди 7 години
А всички знаем кой държи правата (и официални, и мафиотски) върху дърводобива в БГ, нали? Една етническа партия се разпорежда с дърводобива, и законен, и полу- и напълно незаконен, в ЦЯЛАТА страна, включително из села и райони със 100% БГ немалцинствено население. На българите не им е позволено да се набъркват в тоя бизнес, и в собствените им поселища. Затова пък са длъжни да търпят конското нашествие на пришълците от другата страна на Балкана 365 дни в годината върху имотите си.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анти бракониер преди 7 години
В района има много такива безпризорни коне. Пускат ги без никаква грижа да опропастяват чуждите имоти, така наречените им собственици. Когато не бракониерстват ИЗ Балкана, сваляйки незаконно отсечени трупи върху гърбовете на конете, така наречените им собственици ги зарязват да се отглеждат на автопилот и най-вече за сметка на местното население, чиито имоти са изпотъпкани, а фиданките унищожени. Но на така наречените собственици им е през едното място., те са пришълци в района, дошли на плячка!
37
0
 
12
 
! Отговори
Спаска Дюлгеров преди 7 години
Същите тези от БАБХ , за които консумацията на всякакви цветни (и канцерогенни ) прахчета и гелчета от деца и възрастни е нормално и разрешено!!!!,,,,Но конете са заплаха!!! ЗАЩООО
36
3
 
5
 
! Отговори
Защо не се омартвите преди 7 години
Защо обиваме без помошни коне зажто несе обите ваз самите хомано малумници и простаци тв само тук го има в бг толкова сме на прет че позор
35
1
 
21
 
! Отговори
тинейджър преди 7 години
Тия от БАБХ що не грабнат пушките и да тръгнат да гърмят де що птица или сърна,заек или змия срещнат в горите,че не са чипирани!Да сложат по един шнорхел и да набучат с харпуни всички нечипирани риби в морето!Егати БАБХ-а!Да умъртвиш 6 здрави коня,че не са чипирани ми звучи доста нездраво!
34
0
 
20
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 7 години
Каквото и да кажа за тази БАБХ ще е малко!В този си състав сте повече вредни отколкото полезни на планетата!Давайте да избиваме наред здрави същества,сякаш ние сме им дали живота!Слава Богу ,че на света има и разумни ,цивилизовани държави със съвременно мислене и еволюирали граждани,че ако всички са като българската БАБХ опазил Господ живинките по-различни от нас!Убедихме се болшинството от народа,че по-лошо от човек *** на висок пост........няма!Срам!
33
0
 
18
 
! Отговори
Виена преди 7 години
Много са напред в България законите! Тук, в Австрия, няма изискване по закон конете да са с чипове. Камо ли някой да убие здраво животно без да се опита да го задоми - жална му майка.Но така е в Австрия, неразвита работа.
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви кажа аз съм дървар товаче конете са били по пътя не значи че със безстопанствени и че са били из нивите на хората ако някой от вас седнат да прочетат поне малко закона бямаше да плюете то дърварите не защтитавам собственика на конете а просто тези кадето са ги УБИЛИ трябва да си понесат последиците а и във тази статия кадето сая написали с пълни глупости
31
0
 
26
 
! Отговори
ЦВЕТАНКА ЯНКОВА преди 7 години
ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО ПРИ НАС НА ДРУГО МЯСТОБИХА ГИ ПРИБРАЛИ И ДАЛИ НА ДРУГ ПО ОТГОВОРЕН СОБСТВЕНИК
30
1
 
41
 
! Отговори
СВЕТ преди 7 години
Деградацията на нацията и тоталната липса на себеусещане доведе до това да убием 6 животни, което деяние предците ни щяха да счетат за свещен грях а виновните щяха да бъдат наказани със смърт.
29
1
 
36
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Умъртвете по тази логика всичкият дивеч ,де що хвърка и пасе защото и те не са с чипове и по вашата болна логика опасни заразоносители! Българио...
28
3
 
44
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Това е дивашко!И защо са ги убили? Защото нямали чип и били без надзор?Това е нелепо!При това са коне, много умни и благородни животни.Абе да не би да имат заложени и неизпълнени показатели в годишния план?нелогично и отвратително
27
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много тъпо! Защо не са ги обявили за осиновяване? Какво значи това хуманно умъртвяване? Жалко за кончетата. Те за нищо не са виновни. Но мисля ,че държавата трябва да си направи някаква стратегия как да конфискува и да не убива конете, защото тепърва ще трябва да се изземват. Особено ако някой ден най-накрая обявят каруците за незаконни в градовете. Но ще е тъжно всичките тези коне да бъдат убити. Сигурна съм че все някой ще иска да ги купи или вземе.
26
2
 
39
 
! Отговори
Няма значение кой преди 7 години
И вие си мислите че сте най-умните понеже сте умъртвили животните. Всички диви животни ли мислите да умъртвите, за да се приложи закона ? *** ! И рибата в морето ли ще умъртвите понеже няма ушни марки според закона писан за ВАС ?
25
12
 
40
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Конете може, а десетките хиляди кучета не можело !Ама пък хуманност ! ОТВРАТИТЕЛНО
24
8
 
24
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Конете са на дървари, които смъкват с тях трупи от недостъпни за камиони места. В началото на зимата ги пускат в района, а пролетта си ги прибират отново. Така е от много години, опоскват кората на плодните дръвчета в района и са предпоставка за птп-та.
23
3
 
43
 
! Отговори
78204 преди 7 години
Следва изтребване на всичко живо в гората с цел недопускането на нерегламентирано придвижване на живи животни.Къде са тръгнали тея животни живи трябва да са умрели.Ама като са умрели как ще се придвижват.Офф омотах се нещо.
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой мисли, че може лесно да хване чужд кон - много се лъже. Само обучени каубои го могат. Но има ли такива в България? Незнам.
21
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ги набара Анимал Планет ще им скъса трътките на тези. В щатите щяха да вкарат в затвора един, защото убил гарга.
20
4
 
18
 
! Отговори
Джунгла преди 7 години
Ей да не почнат и птичките за операзитяване следващото лято? Малий каквито шумни свадби правят джунгалата ще има да ми се надува глаьта още по вече!