Роми се гаврят с паметник на митрополит

Неприятната случка се разигра в Сливен, прокуратурата се самосезира
21 дек 2016 07:19, Красимир Ангелов
145

Снимка: Facebook

12

Роми поругаха паметника на митрополит Серафим (1819-1896 г.) в Сливен. На кадри, публикувани в социалните мрежи, се вижда как млади мъже показват неприлични жестове, докато са се качили върху самия монумент.

Районна прокуратура - Сливен вече се самосезира от публикации в медиите, като по случая е образувана проверка, която ще извърши местната полиция. Тя се води с оглед установяване на данни за извършено хулиганство.

Неприятната постъпка предизвика и реакцията на Сливенската митрополия. В специално обръщение към миряните сливенският митрополит Йоаникий остро осъди вандалското поругаване на паметника на първия сливенски владика Серафим, съобщава “Монитор”.

Владиката изтъкна, че е истинска гавра с чуствата на православните да гледат в навечерието на Рожедство Христово фотоси, на които се виждат как мургави младежи са яхнали паметника на духовника, спасил някога Сливен от опожаряване през Априлското въстание и станал първи градски кмет след Освобождението.

Дядо Йоаникий припомни, че митрополит Серафим е първи председател на Червения кръст у нас и призова компетентните органи да си свършат работата и открият извършителите на грозния акт.

Паметникът е построен през 2003 г. , когато хората в Сливен почетоха 130-годишнината от учредяването на Сливенската митрополия. Тогава пред нейната сграда беше издигнат монументът на първия митрополит на града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега ще се окаже, че това са германци ...
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та това са брадчедите на оня македонски журналист.
86
2
 
0
 
! Отговори
ХАХАХА преди 7 години
ПОЗИРА КВА ГАВРА ВИ ГОНИ ВАС БЕ
85
0
 
2
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Кендзелския комитет да плати щетите- веднага!
84
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не можеше да се случи по времето на Тодор Живков- тогава ромеите бяха заети да се възпроизвеждат. Тогава никой от тях не оставаше без "работа",понеже всички бяха любимци на "Партията" и за тях се полагаха невиждани дотогава грижи,като им се плащаше дори лежането. Затова между 1944 и 1989 г. броят им в България се удесетори и от 80-90 000 станаха повече от милион.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво очакваш от прости кюнци- да носят цветя и кебапчета на минувачите ли?
82
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova sa *** v bg gerb ne gi osapti naprotiv
81
0
 
16
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Та, самосезиралата се Прокуратура може спокойно да ги прати да превръщат големи камъни в по малки камъни, а тях в камъчета с помощта на чукове, като по този начин се постигнат две цели - възпитание на младите п-а-р-а-з-и-т-и в добро поведение, а и ща поизплатят социалните помощи, които държавата очевидно е хвърлила на вятъра давайки ги на родителите им. Справедливо е, пък и може всеки ден в каменоломната да правят селфита, които в последствие да се разпространят с възпитателна цел.
80
0
 
13
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Пряко следствие от "Декадата на ромската интеграция". Млади ***, които не могат нищо освен да правят чавета, провокиращи българина който плаща техния разплод. Мазна ***, страхлива по природа но нахитряла с насърчаването от всякакви "хуманитарни" бардове. Като онзи ствол от БХК. И не без помощта на нашата политическа каста. Живял съм редом с тях. Биехме ги на почивки и си знаеха мястото. Днес са извън всякакъв контрол. Всичко това е умишлено нагнетяване на напрежение. Ползва някого.
79
1
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Много ми липсва времето от началото на 90-те години, където практикувахме активно спортна дисциплина - "стрелба по ром с въздушна пушка". Имаше също също и силоваци със дисциплина - " метене на улица с ром" и "дрибъл с ром на паваж"...нехуманно ще кажете, ама пък забавно ще ви репликирам аз.... а за постигната превенция с тия методи...ех, замечтах се...
78
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И къде е гаврата? Нещо май търсите под вола теле. Ромите правят къде по-брутални неща, вие за някаква снимка на която са се покатерили. А децата, когато се кътерят къде ли не и ги снимат???
77
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите се гаврят от Аспарухово време до днес , тогава подковавали конете на Хан Аспарух умишлено некачественно та да падне коня и да убие Аспарух
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на Тодор Живков цингаманфук бяха вкарани в релси .Имаше контрол над всички *** и червени барети по улиците .Сега няма контрол нито барети а *** си продават дрогата на децата ни ???Държавата е абдекирала о 1989 година !!!Няма армия,полиция,образование,медицина,култура и само по документи ги има за статистиката . Всичко е номенклатура подкупи и статистика - джурналисти на заплата !Има обаче ДЪРЖАВНИ ЛОТАРИЙ и то много ,а държава няма ?
75
0
 
1
 
! Отговори
Циник до 76 преди 7 години
Мда ....определено не я схващаш! Явно наистина отдавна си умрял! :-)
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е така , защото..или отдавна си умрял.....или си кьорав :-) !!!!+++++А може би живее далеч от роми или ромите които вижда нямат общо с България.
73
0
 
25
 
! Отговори
Мхм преди 7 години
Десетилетието на ромската интеграция приключи с отлични резултати!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може би не ти схващам иронията.///Определено не я схващаш.
71
1
 
12
 
! Отговори
Циник до 44 преди 7 години
Цитат:Наживо никога не съм виждал невъзпитани роми. Явно има и такива, като на снимката и понеже ромите от снимката се откроявят пишат новини за тях. Хората почват да мислят, че всички роми са такива и се ражда омразата.....................................................................................Това е така , защото..или отдавна си умрял.....или си кьорав :-) !!!!
70
0
 
2
 
! Отговори
До 68 преди 7 години
Мислиш,че изброените от теб заслужават паметници?Може би не ти схващам иронията.
69
1
 
30
 
! Отговори
Пенчо преди 7 години
Докато се чувстват безнаказани, така ще е. Ако можеха да се интегрират, щеше отдавна да е факт. Не учат, не работят, паразитстват на гърба на добродушния народ.