Снежна буря и катастрофа затвориха част от "Тракия"

Трафикът – интензивен, пътната обстановка се усложнява
Обновена: 30 дек 2016 19:10 | 30 дек 2016 17:53, Красимир Ангелов
93
Снежна буря и катастрофа затвориха част от "Тракия"
Снимка: Facebook/Narek Arzoyan

Снежна буря, навявания и сериозна верижна катастрофа затвориха част от автомагистрала "Тракия" на територията на област Бургас, съобщиха от АПИ.

От агенцията посочват, че се спира движението от пътния възел "Зимница" до Бургас поради лошата метеорологична обстановка. Обходният маршрут е: Зимница-Петолъчката-Карнобат-Айтос.

По затворената отсечка този следобед са регистрирани няколко катастрофи заради тежката пътна обстановка. При една от тях се удариха близо 25 автомобила. Към трудните за движение участъци за оказване на помощ на затиснатите в снежния капан са насочени сили и техника на "Жандармерия" и на противопожарната служба. Към момента няма постъпили пострадали хора в УМБАЛ – Бургас. Всички лекарски екипи обаче са в очакване на пострадали от катастрофата.

Ограничава се и движението на камиони с тегло над 12 тона през Ришкия проход. Обходният маршрут е Сунгурларе - Петолъчката – Карнобат.

По-рано през деня заради верижна катастрофа с участието на осем автомобила бе затворен и участъкът от автомагистрала "Хемус" в района между Ветрино и с. Неофит Рилски, съобщиха от пресслужбата на полицията във Варна. Затворено е платното за движение към крайморския град. За автомобилите е определен обходен маршрут през Ветрино. Няма данни за сериозно пострадали хора при произшествието, допълват от полицията. Малко след 18 часа движението бе възстановено.

Сериозно обаче се усложнява пътната обстановка в Източна България заради снеговалеж и силен вятър.

Ограничено e движението и по път I-2 Разград-Шумен поради снегонавяване. Обходен маршрут по път I-4 Търговище-Белокопитово и II-49 Търговище-Разград, съобщиха от АПИ.

Пътната обстановка в Добричкия регион също се усложнява поради продължаващия снеговалеж и силния вятър, който достига 15,4 метра в секунда, съобщават от Областния съвет по сигурност. Снежната покривка е десет сантиметра. Движението на моторни превозни средства е при тежки зимни условия, посочват от Областния съвет по сигурност.

Дежурният в Областното пътно управление информира, че пътят от Добрич към курортния комплекс "Албена" е затворен за почистване. Цялата налична техника е включена в поддържането на пътищата в региона, но вятърът образува снегонавявания особено на завоите и край склонове, казаха от пътното управление.

Силен вятър усложнява движението на хора и автомобили в Сливенско, съобщи инж. Снежана Кънева - началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в община Сливен.

По думите й обстановката е динамична, а движението на автомобилите - рисково, снеговалежът продължава, като в планинската част е обилен. Екипите на пътноподдържащата фирма са в готовност да почистват пътната мрежа след спиране на снеговалежа. От Община Сливен призоваха да не се пътува в планинската част, особено през тъмната част на денонощието.

Същевременно движението в страната е интензивно, като най-натоварено е по магистралите "Хемус", "Струма" и "Тракия". Колона от автомобили с дължина от около 2 км се образувалата на главен път Е-79 след Благоевград, в посока Симитли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"....67,5 млн. за км магистрала у нас, сметна Германия....." , е при тази цена не е ли редно да има и защита против навявания и най малкото автоматична пътна информационна система?! Да не говорим за крайпътни заведения и магазини не само но бензиностанциите!Прочети още на: dnes.bg/stranata/2016/12/30/izvejdat-s-tehnika-hora-ot-udarenite-koli-na-trakiia.327347#comment-newest
57
2
 
1
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Nali kasaha 4e vsi4ko e gotovo sa simata,a kakvo islese kakto vinagi simata pak ni isnenada.Ne se u4udvam,tova se slu4va v bg.Nikoga ne sme bili gotovi sa simata.Da ne hvarliame prah v o4ite ha bg. grajdane.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Магистралата" я минах с нови ЛЕТНИ гуми с 50-60 км/ч Тръгна навреме заради прогнозата за разлика от снегорините който се раздвижиха около!! "магистралата" след първата верижна от 8-10 ПС.Този път трябва да се затваря зимата или да пращат тези който са го пресметнали да хвърлят пясък за наказание.За очастък от 50-60км имаше над 50-60 навявание с заледяване .Най-опасни бяха "безсмърните" с ЗИМНИТЕ гуми.Равносметкста е1 Няма магистрала2 Няма почисване/пясък и т.н.3 Няма култура на каране
55
2
 
6
 
! Отговори
V преди 7 години
Тези катастрофи стават нали се сещате защо... заради ниската култура на българските граждани-шофьори + не добре оборудван автомобил /износени зимни гуми - 4 мм и по-малко/ + несъобразяване с пътната обстановка. На фона на това, нашите шофери карат с по-висока от нормалната за такава обстановка скорост и се мислят за много добри зад волана. А за времето - най-нормална зима, но журналистите обичат да всяват паника и да предизвикват интерес. Весели празници!
54
1
 
16
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Каква буря ? Пет сантима сняг и и вятър и любителите на летните гуми почнаха да се събират на групички! С ужас установиха ,че като се засилят с 140 на заснежен път ,някак си не могат лесно да спрат ! Чудно защо ли ?!?! Е така е някои от нас установяват елементарни истини по възможно най-трудния начин .
53
5
 
22
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Ако си бяхте стояли на село, а не да пълните София, сега нямаше да драпате през сняг и лед, а щяхте да си пиете греяната до кюмбето. Щяхте само да излизате до нужника.
52
1
 
12
 
! Отговори
Mintcho преди 7 години
Ей няма начин в катастрофа на няма Голф
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
утре и аз потеглям да се включа в шествието :)
50
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма дружа държава в света където този двулентов път с кратери и без осветление да мине за "магистрала". Но при нас разбира се е нещо уникално.
49
0
 
15
 
! Отговори
В преди 7 години
ТЕ НЕ ВИЖДАТ КАКВО СТАВА НАБЛЮДАВАТ РУСИЯ
48
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе къдее свинетка и оня от село банкя да кажат защо магистралите са в това окаяно положение? Да не би и двамата да са заминали за карибите да си правят нагревки на сланините? Не няма да ги видите поне до средата на януари. Те вече са се отдали на едене и пиене. Щото ако се отпуснат ще им спаднат сланинките. А паднат ли им сланинките си *** мамаро. Еденето и пиенето му е майкат а тези по магистралите да го дуат тараторо да се не изгорат езико. Айде овце на изборете избирайте от трите най длъгото
47
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сутринта ХЕМУС, сега ТРАКИЯ ...абе какво правите бе - Мутрата ще вземе да вдигне кръвното по празниците
46
5
 
10
 
! Отговори
казанлък преди 7 години
Бат Бойко ще оправи катастрофите. До всички пострадали не се притеснявайте, нали няма убити.
45
1
 
27
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Кара си българинът магистрално в бурята все едно е сухо време т.е.100-120 км/ч .Отпред в снега светнат стоповете на някой спрял тир или друг *** с изтъркани гуми .Пита се как тогаванашего брат ще успее да спре и ако спре след колко метра пързаляне ще да е ?
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
45 , забравих да ти кажа че двигателят на аудито А6 е дизелов, а той е по-необоротен от бензилов двигател. Май ти си тъпия!
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано всички стигнат по живо по здраво там, за където са тръгнали!Дано са живи и здрави и тези, които им помагат това да се случи!
42
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотна магистрала. Боко да реже лентата на верижната катастрофа.
41
1
 
10
 
! Отговори
мноо са кефя преди 7 години
Индианец строител, не чистач!
40
5
 
18
 
! Отговори
w преди 7 години
Браво докато си чистите Софето със 35-те снегорина, магистралите в БГ оставени на произвола.
39
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега всички изпотрошили си колите заедно да отидат при свинетка и да и целунат слабият зад.ик. Благодарение на повишаването на цените на свинетките пътищата са в това състояние. Чисти лъснати до бляскъв лед. Но тава няма да се случи защата овцете ще си приберат изпотрошените ламаринжаци ще се свият като кучета ще си вкарат муцуните под опашката и ще завият от удоволствие. Въпрос на вкус казало кучето и си облизало зад.ика.