ЖП мрежата в страната е проходима

Спрени са автобуси от София за Бургас
Обновена: 31 дек 2016 13:19 | 31 дек 2016 13:13, Анисия Иванова
5
ЖП мрежата в страната е проходима
Архив: Булфото

Влаковете в страната се движат със закъснение, но няма блокирани заради метеорологичните условия. Към 11.30 часа железопътната инфраструктура е проходима, въпреки лошите метеорологични условия в страната, съобщават от БДЖ.

Движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия. Обстановката остава усложнена и динамична. Аварийните екипи и техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ разчистват в районите на силен снеговалеж и снегонавявания.

Още по темата

Дежурните екипи са в готовност да реагират своевременно. Към този момент единствено жп участъкът между Добрич-север и Кардам е временно затворен за почистване.

Блокирани за повече от три часа са били пътниците във влака от София за Варна. Причината - повреда в локомотива. От 7 ч. сутринта те престоявали на гара Люляково в очакване на работещ локомотив, с който да продължат пътя си. От БДЖ уверяват, че вагоните се отопляват.

Всички автобуси от София за Бургас са спрени. По график от автобуси от Централната автогара в столицата до Бургас трябваше да има на всеки час след 7 ч.

Заради затворените пътища в Бургаско обаче графикът беше променен и първият автобус, който ще тръгне морето е планиран за 14 ч. В този час се очаква автомагистрала „Тракия” да бъде отворена.

Ако снежната блокада обаче остане, и този автобус може да бъде отменен, информираха от автогарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анчо преди 7 години
Най-големия успех на ГЕРБ е, че спряха влаковете, за да не закъсват! :-)))))
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какъв клин пускат влакове, като няма локомотиви за тях?! Само хората да мръзнат по вагоните из полето. А БДЖ се поддържа и с нашите данъци, нали?