Над 200 души са върнати от трасето Карнобат-Айтос-Бургас

МВР зове: Отменете пътуването си по "Тракия" в района
Обновена: 31 дек 2016 09:00 | 31 дек 2016 08:52, Анисия Иванова
28
Над 200 души са върнати от трасето Карнобат-Айтос-Бургас
Снимка: БТА

Над 200 души са върнати от колоната по трасето Карнобат- Айтос-Бургас, съобщиха от МВР. Евакуирани са още 120 човека, на които е осигурен подслон в детска градина в Айтос, храна и напитки.

Пробита е тапата, образувала се на пътя Карнобат-Айтос и е започнало постепенното изтегляне. Продължават действията на спасителните екипи, до приключването на които участъкът от пътя по автомагистрала Тракия ще бъде напълно затворен за движение.

Затворен за движение е участъкът Карнобат-Бургас от автомагистрала Тракия заради верижна катастрофа с 25 автомобила, станала вчера към 18.30 часа. Влошени са и метеорологичните условия в района.

На място са съсредоточени спасителни екипи на пожарната и полицията, техника, включително и верижни машини, влекачи, снегорини. Веднага са започнали действия по евакуация на желаещите хора и те са прибрани на топло, осигурени са им храна и топли напитки.

Още по темата

След съвещание на Кризисния щаб е създадена допълнителна организация. На хората, пожелали да останат на място, е осигурено гориво. Забранено е движението на всички моторни превозни средства по автомагистрала "Тракия" в района на Петолъчката до гр. Карнобат.

От МВР призовават всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване. От полицията призовават шофьорите в никакъв случай да не се движат след снегопочистващите машини. Взети са всички възможни мерки за бързото преодоляване на тежката ситуация, възникнала на автомагистрала „Тракия“ в района Карнобат-Айтос-Бургас.

До приключването на спасителните действия участъкът от пътя остава напълно затворен за движение. Отново призоваваме всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До oт Cиднeй-Aв$тpaля - Добре бееее, разбрахме, че си в Австралия - още няколко пъти го напиши, барем си начешеш егото! Аз да се таг-на ли от Рио, че да съм още по-голям гъзар? Баси комплексарите - под статия за кофти време и пътища седнал *** да обяснява как е в Австралия....
24
0
 
0
 
! Отговори
До Сидней Австралия преди 7 години
ЧНГ! Страхотно е в Сидни, невероятни украси, плаж, настроение! Наздраве. Много ми липсва този град, парковете с барбекютата, простора, климата!
23
1
 
1
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
бе как ще ги еръщат хората. то не е демократично, как ще им ограничават правата....и тва военните, къде ми почиват, да качват децата жената в БТР а и към закъсалите, на магистралата ще празнуват.
22
1
 
9
 
! Отговори
Диана Ръждова преди 7 години
Абе как все държавниците са виновни за лекомислието и безотговортоста на някой хора от дни се тръби че ще има лошо време и съветваха да не се тръгва на път а те като *** помъкнали и бебета ами с фуния и ум ли трябва министър председателя да им налива ,то като *** и без мозък тръгнал въпреки лошите метериологимни условия после си чеши езика и търси вина другимо няма оправия с простия манталитет на някой хора
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е, че сега има банани, а тези затрупани магистрали не ни интересуват. Давайте бананите!
20
2
 
3
 
! Отговори
до Cиднeй-Aв$тpaля преди 7 години
Вземи си оправи из пър дяни те визи за Aв$тpaля бре тогава серииии във бг форума на руските педдерасии от евроазийски кремълски кеннефф , ...........цял свят ни гледа... ? ... я смени си и дилъра на китайски файерверки ... ! ...
19
2
 
10
 
! Отговори
Прагматик преди 7 години
Аз пък си стоя на топло в къщи, със семейството, пия си ичкията и ме боли швепса за ония дето , набарали "прИмоции" на Слънчака за по 60лв., сега мръзнат на майната си.
18
0
 
6
 
! Отговори
манталит като мантра преди 7 години
Пътят Петолъчката-Карнобат-Айтос не е автомагистрала.Новинарската грешка е като грешните пътища и грешните хора, кото се движат по тях.
17
4
 
3
 
! Отговори
МИзия не ИСка магист преди 7 години
Още по остра е реакцията срещу съвсем ненужната магистрала Хемус от Ябланица до ШУменско..Терористи на власт са обезлюдили на практика Северна БЪлгария ..Няма хора,няма превози..Няма заводи няма работа..
16
2
 
0
 
! Отговори
Опасна магистралка преди 7 години
Охраната на региона питаКОИ нагли престъпници са увредили тази Тракия с аутострада..Преди години проучвахме остра реакция срещу тежко увреждане чрез ненужна магистрала на вечни бойни полета пазещи ни от външни агресии...
15
0
 
11
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
От пътя Сливен, Петолъчката, Карнобат, Айтос, Бургас автомагистрала "Тракия" отстои южно от 15 до 8 километра!! И това по-горе е написано не за информация, а за ДЕЗинформация. Няма аутобан от Петолъчката до гр. Карнобат , а също така и от Карнобат през Айтос до Бургас !! Уточнете се, бе джанъм, за кои пътища става реч. Тези пътища имат и републиканска номерация !! А аутобана има "от км.... до км.."
14
7
 
6
 
! Отговори
oт Cиднeй-Aв$тpaля преди 7 години
Eми посрещнете Нова година като мен бе. След малко съм на милсън поинт до харбъра пред операта и ще гледам фоерверките, първо малките в 21 часа и после големите. Ще ни видите по телевизията както всяка година цял свят ни гледа как посрещаме нова година преди всички останали. Тук няма сняг. Вчера се гмурках в рифа доволно, а утре съм в джунглите на севр. Лайф-стайл доволно доходи по високи от американските и германските, свиркам си, гледам си лайфа. Живота е прекрасен Поздрав от Cиднeй Aв$тpaлия
13
3
 
7
 
! Отговори
Шоф преди 7 години
Само ще ви кажа вчера карнобат айтос бургас 50км- 3ч 15мин....
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какви действия искаш да се предприемат, като карат като идиотк в това време, перничаните са го казали, *** да е да ти го набием, а оно акъл
11
9
 
11
 
! Отговори
нЕмам думи преди 7 години
до нЕкъФ az 8Никой не въздиша по комунистите ,но когато не се предприемат елементарни и доказани действия за предотвратяване на такива бедствия е направо безумие и естествено за това си има виновни ,а те са сегашните властници догодина ще са други въпроса е ,че всяка зима е едно и също.
10
4
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Ами то тия магистрали не са толкова проста работа - искат да се построят с акъл, и после имат нужда от поддръжка. Когато се налага, специална техника трябва да ги почиства, за да са безопасни и проходими. По Европата има къде по-лоши условия, но техните пътища се обработват постоянно през зимата..
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам, тука коментират хора, които не са си показали носа от родното село
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудно, че не обвинявате себе си или другите идидиoти на пътя, каращи ненормално в това време, а все другите са ви виновни
7
21
 
17
 
! Отговори
az преди 7 години
До нЕмам думи-------------------------------------Стига с това татово време,бе! Стига въздишки по съветския концлагер! Другите бивши комунистически страни отдавна пратиха комунизма на бунището на историята, дето му се мястото,извършиха лустрация и декомунизация и затова са напред пред нас!Ние избираме десари да ни управляват и се чудим що тъй стана бе!
6
4
 
18
 
! Отговори
Кто гост преди 7 години
Големи лъжи за минаващи и уж "загрижени" полицаи... Кой луд ще раздава горивото? Никой не минава и нищо не се случва!