Бургас без парно и топла вода две денонощия

Във всички детски градини е осигурено алтернативно отопление
4 яну 2017 19:15,
4
Бургас без парно и топла вода две денонощия
Снимка: bgonair.bg

При минусови температури две денонощия Бургас е без парно заради авария на Топлофикация. Най-засегнати са детските градини в морския град.

Във всички 15 градини в Бургас днес е осигурено алтернативно отопление. В детска градина "Здравец" следят постоянно каква е температурата в стаите, където са децата.

"Още на 30 декември миналата година бяхме предупредени от служители на Топлофикация Бургас, че има авария и след Нова година ще има проблеми", коментира директорката на ОДЗ "Здравец" Николина Янкова.

В детската градина в помещенията на всички групи има климатици. В друга детска градина в морския град са сложили печки, а родителите са подготвили децата с по-топли дрехи.

"Казаха ни вчера, че ще има духалки, не ми е толкова притеснено", коментира майка.

В община Бургас не са получавани сигнали от родители, че сутринта в детските градини е било студено.

"Получихме обратни сигнали, че днес децата в детските градини са повече, отколкото вчера, може би поради факта, че и вкъщи е студено", каза Йорданка Ананиева, зам.-кмет по образование и култура.

От Топлофикация Бургас увериха, че се работи за отстраняването на аварията и се надяват до 48 часа да бъде възстановено топлоподаването към града.

Причината за аварията е изгнила тръба-компенсатор, която е дала теч още по Коледа, но от Топлофикация са решили да не оставят бургазлии без парно и топла вода по празниците.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Бургаспарноавария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.