Властта апелира: Не пътувайте, ситуацията доста се усложни!

Затворени са всички проходи в страната, има и ураганен вятър
Обновена: 11 яну 2017 07:05 | 10 яну 2017 22:35,
101
Властта апелира: Не пътувайте, ситуацията доста се усложни!
Снимка: БТА

Наистина ситуацията в страната се усложни. Това каза на извънреден брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, предаде "Фокус".

Още по темата

"В Централна и Източна България ситуацията не само се влоши от гледна точка на обилните снеговалежи, но поради ураганния вятър се наложи да предприемем драстични мерки. Цялата републиканска пътна мрежа е затворена за тежкотоварния трафик с изключение на магистралите в южната част, а именно "Люлин" и "Струма" в посока Кулата, София-Калотина, "Тракия" до Зимница и "Марица". Абсолютно всички останали пътища от републиканската и общинската пътна мрежа са затворени за движение на тежкотоварни превозни средства", подчерта министърът в оставка.

Тя допълни, че са затворени изцяло за движение всички проходи за тежкотоварния трафик. "За леки автомобили също са затворени всички проходи с изключение на "Петрохан" за леки коли. По отношение на лекотоварния трафик, тежка е метеорологичната обстановка в Източна България. Изцяло затворени за движение за всички превозни средства са всички пътища в областите Бургас, Варна, Добрич, Търговище и Шумен, както и частично в Разград", заяви Павлова.

"Апелираме всички граждани и пътуващи да не предприемат пътуване в тъмните части на деня и в момента да не се предприемат пътувания във всички области, които споменах. Ураганният вятър е много силен. Техниката на гражданска защита също не може да върви и имаме преустановено движение", добави тя. По думите й има пълното съдействие и на място са техниката и на военните, и на ПБЗН.

"Те съдействат в момента в област Добрич. Ситуацията в тази част на страната е много сложна. Пътищата в Централна и Западна България остават отворени за движение за леките превозни средства, с изключение на проходите и автомагистралите, които остават отворени само в западната част на страната. Най-рано в сутрешните часове ще дадем информация къде и кои пътища ще могат да бъдат отворени", добави Павлова. Тя уточни, че Хаинбоаз е затворен изцяло, поради сериозното навяване. "Връзката между севера и юга е затворена, с изключение на Петрохан", каза още Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
31
 
! Отговори
socialen преди 7 години
В банановите, неолиберални републики, "управлявани" от бананов генерал, ситуацията се усложнява.
17
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стана тя една . ГЪРБиците забиха глава като щрауси . Сиреч вдигнаха бялото знаме . Това е. Безсилие ,некадърност .......популизъм ...лъжи и ледът се строши ....
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба да попитам синоптик дава кратък сняг снега е 24 часа баси краткия сняг другата седмица пак так ми ажеба що за. краткос е
15
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберскат пассмина не я интересува положението на народа, с чиито данъци си пълни гушата. Но какво ще обясни на чуждестранните превозвачи, че е затворила страната напълно. И като започнат деля за пропуснати ползи, пак от нашия джоб ще излязат.
14
6
 
45
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Студът показа всичките некадърност, корупция, безхаберие, престъпна немърливост, лъжи, кражби, липса на каквато и да е стратегия, пълен хаос и простотия на Борисов, Павлова и тумбата тиквочи ПП ГЕРП, както и на 13главата олигархична Ламя, незнайно защо наречена от някои "правителство".
13
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пложението е толкова отървано, щом дори вожда не смее да се покаже и изръси поредната тъпотия.
12
0
 
14
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Преди час нямаше абсолютно никакъв вятър. Сега има но все още не е бурен като предния път. То беше ужас просто.
11
20
 
15
 
! Отговори
15 турчина преди 7 години
Ами чистете бе хора, като трябва да се чисти! Кой да ви почисти? Нека всеки почисти пред дома си, и така. Нищо сложно няма.
10
31
 
12
 
! Отговори
12 ALASKA преди 7 години
Вие не сте"обикновенни хора, бла-бла-бла", вие сте едни гнусни т*ъ*п*и ***, на които им се плаща, за да плюят по България и всичко българско.
9
3
 
61
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Аз съм в Шумен. Вали съвсем спокойно и снежинките са дребни. Няма никакув вятър като преди два дни. Просто трябва да се чисти през два часа. Нищо сложно няма. Просто не се чисти. Това е.
8
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видими резултати. Гробарите за втори път загробиха България и избягаха позорно от властта.
7
4
 
47
 
! Отговори
фаЛИТ преди 7 години
ЗАКРИВАЙ *** до март месец!Свинетка в панделата!
6
10
 
55
 
! Отговори
Pilev преди 7 години
В България просто Лошото време е оправдание да не се почистват пътищата. Да вземем за пример Швейцария там винетката е 38 евро пада повече сняг отколкото тук и винаги е чисто. Бил съм декември в Швейцария и въпреки че има един метър сняг асвалтът беше без грам снежец. А особенно при смяна на правителствата както е в момента никой за нищо не го интересува, защото никой за нищо не носи отговорност... каквото и да стане в такъв момент да има стотици починали по вина на пътя виновни няма да има.
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами където е пясъка там са и машините мине ръси с една вода е това е после сложна била ко минават редовно няма да е така не у 5 сутрин
4
5
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Другари гербо-комунисти,скрийте се някъде,където......
3
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина е интересно,къде са специализираните машини за почистване?Има мноого инфо и клипчета как се чисти в други европейски столици,но не и в България,тук само се усвояват едни пари..оооппсс....мнооого пари,а на яве няма нищо,някой се е облагодетелствал и то мноого.
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само източна ми северна плевен ловеч севлиево троян кво е 12 часа сняг а тия снегорини минават по един ба това само в бг го има и само гуми въртят е затова е пак неподготвена зимата
1
8
 
75
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Сефте виждам багер да разчиства сняг, къде са роторните снегорини на фирмите, лапнали милионите за почистване?