След спряното парно – нетърпим студ в Русе

Очакванията са аварията да бъде отстранена още утре
16 яну 2017 19:26,
13
След спряното парно – нетърпим студ в Русе
Снимка: Bulgaria ON AIR

Над 2000 семейства в Русе останаха на студено заради авария на "Топлофикация". Пробив на магистрален топлопровод принуди дружеството да спре парното и топлата вода в няколко големи квартала. Липсата на отопление удължи принудително и ваканцията на учениците в пет училища.

Сред засегнатите е пенсионерката Нелка Иванова, която живее сама и оцелява трудно в минусовите температури.

"Една духалка съм пуснала и с нея се отоплявам, с друго няма какво, защото ние тук отдавна имаме парно и нито за въглища сме пригодени, нито за нещо друго", разказва възрастната жена пред Bulgaria ON AIR.

Сред оцеляващите на минусови температури е и съседката на Нелка - Росица, която дори няма печка и решението й е да се топли в леглото.

"Ще лежим в леглата. То и да лежиш в леглата, нали трябва да станеш, все пак... Внук ми вчера топли на една тенджера вода, той е свикнал всеки ден да трябва да мине да се изкъпе", споделя Росица.

Заради липсата на отопление в училище "Олимпи Панов" дъщерята на Гергана Рангелова днес не е на училище. Семейството има и бебе, което не може да стои на студено.

"Включили сме две печки за отопляваме апартамента. Не е приятно... Имаме си бойлер, той е стандартен, иначе няма как... Доколкото разбрахме вчера от работещите, мъжът ми ходи да пита, чакали днес да получат някаква тръба", признава Рангелова.

От "Топлофикация-Русе" обясниха, че аварията се е оказала по-сериозна от очакваното. Топлопроводът се е спукал на две места, при което са изтекли над 100 тона вода. Тръбата, която трябва да се подмени, вече е поръчана, а очакванията са парното да заработи още утре следобед. Целият репортаж можете да видите във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както БДЖ лъже в превоза, купуваш си билет и почват мъките. Влака закъснява, купето студено, парите невръщат за неизпълнената услуга. Същото е и топлофикация. Нейната цел е да взима пари. Абонатите - клиентите непредставляват интирес.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8 . Шумен прави едни удобни и евтини котли за локолно парно. Такива е пълно в София и оклностите. Така че минаваме и без топлофикация ад във времената на партокрацията и демоКРАТЧИЦАТА. А тръбите в Шумен се полагаха бързо бързо , без откритост към обеството. Само и само крадливите от БСП,ДПС,СДС да усвоят - ПРИСВОЯТ ОТ ЕВРОПА Екю. Знаемеги тия работи не не заблуждавай. Дори една от шефките им ровареше само руски 1994г.
8
3
 
5
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Поредният провал на Борисов и тумбата му тиквочи ПП ГЕРП. Банановата република, както всички такива, в която Борисов превърна страната, работи само лятото.
7
3
 
8
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ИМАХМЕ 40 Г ПАРНО В ШУМЕН,ДНЕС СЕ НАВЪРШВАТ 20 ГОДИНИ ОТ КАКТО ГО СПРЯХА ГОЛЕМИТЕ ДЕМОКРАТИ КМЕТА ОТ СДС,ОТ ТОГАВА ВСЕКИ КАКВОТО МОЖЕ,ДЪРВА,ТОК,ДЪРВА НАПРАВО ХАОС,ВНОСНИ ТРЪБИ ОСТАНАХА В ЗЕМЯТА С КМ,ИЗРЯЗАХА ТРЪБИТЕ В СТОТИЦИ БЛОКОВЕ,ХИЛЯДИ АБОНАТНИ НАРЯЗАНИ И ОКРАДЕНИ,ТОВА Е ДОМКРАЦИЯТА ОТ ПУБАВОТО ГОДИНИ НАРЕД КЪМ ДЪРВАТА И ПЕЧКИТЕ НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА,УРА НА РАЗРУШЕНИЕТ ИСТУДА, О,НЕРАЗУМНИ ДЕМОКРАТИ НА КАКВО ПРЕВЪРНАХМЕ КРАСИВА И ПРОГРЕСИРАЩА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ,ОТГОВОР В ЕДНА КОЛОНИЯ НА ЕС И САЩ.
6
0
 
6
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Въпроса е сега като замръзнат и се спукат външните тръби на блоковете кой ще плаща за разбиването и подмяната?
5
1
 
6
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до до смЕх 3Да му мислят платците ,ама нали на чужд гръб и 100 тояги са малко та казвай колко струват 50 слона.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2 Загубите са на клиента!ПАРИТЕ ЗА ТОПЛОФИКАЦИЯ АД/айдушко дружество/
3
3
 
4
 
! Отговори
До смЕх преди 7 години
Нищо не са 100 тона! Колкото 50 слона.
2
0
 
19
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
100 тона вода ли !!! Мале мила тия кВи сметки ги чакат докато топлофикация си избие загубите бедна им е фантазията .
1
19
 
4
 
! Отговори
Зъбльо преди 7 години
Хайде сега пък Русе! Хората няма какво да ядат, тия тука с някакво Русе ни занимават!