Хиляди русенци на студено. Авария спря парното в 3 квартала

Местната Топлофикация отстранява проблема, чак утре вечер
16 яну 2017 10:33,
0
Хиляди русенци на студено. Авария спря парното в 3 квартала
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Около 2000 домакинства в Русе са без парно и топла вода заради голяма авария на "Топлофикация". Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Севдалин Желев, цитиран от БТА. 

Той обясни, че в нощта срещу събота се е получил голям пробив на магистрален тръбопровод. По тази причина е прекъснато топлоснабдяването в жилищните райони "Родина", "ЦЮР" и "Мидия-Енос". Желев обясни, че екипите на дружеството работят, като вероятно аварията ще бъде отстранена утре вечер, след което поетапно ще започне топлоснабдяването.

От общинската управа съобщиха, че заради аварията в основните училища "Олимпи Панов" и "Ангел Кънчев", както и в гимназията "Йордан Йовков" днес няма да има учебни занятия. Детските градини и ясли в района се отопляват на ток или на газ, като те няма да прекъсват работа.

От аварията е засегната и професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване. Началникът на Регионалното управление по образование Димитър Райнов обясни, че днес там има учебни занятия, като часовете са намалени, но вероятно утре няма да се учи.

Той каза още, че от директорите на останалите училища в областта не е постъпвала информация за проблем с отоплението. Не се учи днес в частна гимназия в град Глоджево, като причините тепърва ще се изясняват. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари