Роми оскверниха гроба на Вероника, баща й пише до Радев

Почернените родители смятат, че убиецът ще иска амнистия
24 яну 2017 21:05,
167
Роми оскверниха гроба на Вероника, баща й пише до Радев
Снимка: Facebook

Вандали продължават да оскверняват гроба на убитата преди две години във Велико Търново студентка Вероника Здравкова от Никопол. За това разказа баща й Трайчо Трайков.

Преди Нова година родителите на момичето отишли да почистят и украсят гроба на дъщеря си с цветя и плюшени играчки. Когато няколко дни по-късно, след празниците, те отново се върнали, по гроба имало следи от вандализъм, част от цветята били накъсани и разхвърляни, а играчките разпилени, пише "Монитор".

Още по темата

Това е поредният случай на подобно посегателство над гробното място на загиналото момиче, след като преди година родителите отново алармираха, че хулигани са поругали гроба на момичето. И в двата случая извършителите са установени – местни роми от Никопол, на които не било направено нищо.

Бащата на Вероника Трайчо Трайков разказа, че той и родители и на други убити млади хора възнамеряват да изготвят обръщение с молба до новия президент с молба да не се дава амнистия на закоравели убийци.

"Сега след встъпването в сила на новия държавен глава ние много се притесняваме дали убиецът на дъщеря ни Илиян Здравков няма да поиска амнистия или намаляване на даденото му от съда наказание. Обикновено при подобна смяна на държавен глава има случаи, когато закоравели пандизчии излизат от затвора или получават по-малко наказание. Ние не искаме това да се случи. След като убиецът на нашата дъщеря не можа да получи най-тежкото наказание – доживотната присъда, поне да излежи в пълна мяра дадените му от съда 30 години. Но да ги излежи, като бъде принуден да работи, а не да живее в затвора като в луксозен пансион и ние, родителите на жертвата, да го храним и да му плащаме за престоя там”, възмущава се почернения баща.

Той съобщи също, че на 28 февруари, деня в който 24-годишното момиче изчезна, във Велико Търново ще бъде организирано шествие до нейното лобно място.

Вероника Здравкова изчезна в последния ден на февруари на път от работното се място за дома си в района на търновската жп гара. Три дни по-късно трупът и бе открит в река Янтра. Като пряк физически убиец беше арестуван циганинът Илиян Здравков, който след като направи самопризнания, получи 30 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
12
 
! Отговори
До власт-имащите преди 7 години
Ама да не вземете да им направите нещо, нидейти бе !!!
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пише на Боян Расате. Поне краткотраен ефект ще има.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе някой знае ли как е "роми" на английски?Искам да пиша на 1 приятел
40
1
 
30
 
! Отговори
Спирали на всички преди 7 години
Спирали на всички ромки, безплатно и 50лв на ръка като им ги сложат. Така ще се планува безконтролна ромска раждаемост. Престъпността ще падне на 90%. Това да се предложи в парламента. Не е срамно да се ограничи детската бременност сред ромките. Срамно е 13г. да раждат и си хвърлят децата на улицата.
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да почива в мир момичето!Аз искам обаче да попитам... защо на тия, които пишат статиите им е позволено да използват думата "***", a на нас не ни е позволено и се цензурира, даже понякога ни се трият и коментарите?
38
0
 
22
 
! Отговори
Kiki преди 7 години
В казана такива урроди !
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господ си знае работата.Българите сме Божи народ, защото сме добри и добронамерени, а не сме отмъстителни като турците. Рано или късно Господ ще дойде и ще раздаде справедливост.Лошото е че ние сами се унищожаваме до тогава...
36
1
 
12
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ние тук осквернихме паметта на момичето като пишем за политика и псуваме. Извинете.
35
0
 
27
 
! Отговори
Време е преди 7 години
И в двата случая извършителите са установени местни роми от Никопол, на които не било направено нищо.АМИ НАПРАВЕТЕ ИМ НЕЩО . Те само от това разбират .
34
7
 
0
 
! Отговори
турчина преди 7 години
до ЕрдоганНе съм доволен от някои неща. Ердоган е добър но не трябваше да предава островите на гърците. Не ми харесва това. Дори да са населени с кози. Това е смирение и поклонение и не ми харесва.
33
5
 
1
 
! Отговори
турчина преди 7 години
до 40Ердоган може би не е луд. Русия му строи АЕЦ. Турския аскер трепе терористи като кюрди и идилци под благосклонния поглед на Путин. Но всичко си има цена.Над 20 спорни острова в егейско море вече са под гръцка юрисдикция. Това в бг-медиите няма да го прочетете.Турция ги защитаваше със зъби и нокти. Островчета населени предимно с диви кози, вече там се вее гръцки флаг. Путин го спаси и от ционисткия преврат. Но островчетата са гръцки.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчинаНе е пазенето на децата.В САЩ този щеше да получи смъртна присъда.Или доживотна.В Бг ще го пуснат след 10 години.Обикновените хора в Бг нямат власта да променят нищо.Пишете за наркотици.А алкохол?Той е много по-опасен от наркотиците просто е легален.Не забравяйте това.В София има много малко истински наркомани.Такива дето ако не се надрусат умират.И почти навсякъде развалини зависими от пиенето.Така,че умната с пиенето и по малко бой а повече блага дума и добрина с децата.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трайчо, публикувай тук имената и адресите на никополските ***. После не бери грижа.
30
1
 
7
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Европейците сгрешиха много с толерантността. Малко изместваме темата но...наистина всеки има право да се възползва от общите блага но също така всеки трябва да носи отговорност. Кандидатсвах за зелена карта. Знаете ли, американците ви нищят до 9-то коляно а Европа се разтвори. Буквално разтвори няма да кажа като какво да не ме трият.
29
2
 
10
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Каквото и да пишем едно младо момиче напълно невинно си отиде много рано. Файда няма. Всеки да внимава. Пазете си дъщерите и синовете. Наркотици, глупости само бой. Има една турска поговорка: "Боят произлиза от Рая". Има и българска за първите седем години. Децата са най важното. Те са потомството. Ние вече сме се формирали като личности - добри или лоши. Но трябва да пазим поколението да не повтаря грешките ни. Пазете децата си. Времената са тежки. И в САЩ се случват такива неща. Навсякъде.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ако получи амнистия посрещни го както подобава като няма закони вземи ти нещата в свои ръце.Не трябва да има помилване за такива ***...
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Турчина. Не знам дали Ердоган е луд.Знам само че според повечето леви европолитици европейският бял човек особено ако е християнин трябва да бъде унищожен и на негово място да има хомосексуалисти и афро-араби които да си жияеят жовотът както са го правили в Афганистан,Пакистан,Индия,Африка и тн.Като им бъде осигурена социална помощ в размер на хиляди евро а те да произвеждат деца.И всичко това лустросано захаросано с някакви химерни идеи как тези хора били бъдещето.Защото нямало кой да работи
26
2
 
15
 
! Отговори
Мизантроп преди 7 години
Трябва сега, да се съберат мъжагите от Никопол и да поругаят по най- бруталния начин, ромите, които са поругали гроба на момичето. И след това, да поругаят целия им род- от най- малкото до най- старото. И поругаванията ще спрат.
25
5
 
5
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ердоган е луд. Онези които гласуват за него също. Но пък друга алтернатива няма. Те излъчиха документален филм по ТРТ преди време "Моята борба" на Хитлер. Два часа филм дублиран на турски. Уж да се поучим от грешките в историята.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма начин да не са били турчини