Природозащитници скочиха срещу Закона за концесиите

Излязоха на протест, искат Радев да наложи вето
30 яну 2017 21:31,
23
Природозащитници скочиха срещу Закона за концесиите
Снимка: Булфото

"Първи тест за новия президент Румен Радев". Такава провокация отправят природозащитници към държавния глава.

Още по темата

Екоактивистите се събраха на протест пред президентството около 18 часа. Той продължи и пред сградата на Министерството на околната среда и водите.

Природозащитниците настояват Румен Радев да наложи вето на променения Закон за концесиите. Припомняме, че той беше приет малко преди НС да се разпусне и позволява неограничено време на отдаване на концесии на ключови обекти като например плажа Иракли.

Екозащитниците издигнаха лозунги и плакати с надпис "Граждани срещу мафията".

"Искаме вето на закона на концесиите, да се върне и да се разгледа от следващия парламент с широко публично обсъждане, а не така скришно, както беше гласувано в последния парламент. Предполагаме, че президентът Радев като се върне от Брюксел ще има среща с различните страни и ще може да прецени сам. Мисля, че има достатъчно аргументи и ще бъдат взети предвид", коментира Андрей Ралев от ПП "Зелените" за Bulgaria ON AIR.

Другото важно искане зависи от служебния министър на околната среда и водите, съобщи още Ралев. По думите му то е свързано със застрояването по Черноморието.

"89% от българите са на мнение, че не трябва да се застрояват повече от нашите черноморски плажове и искаме да се обявяват зоните от "Натура 2000", където да има някакви режими", заяви Ралев.

"Ако президентът Радев не реагира, означава, че не живеем в нормална държава", добави природозащитникът от "Зелени Балкани" Андрей Ковачев.

Мерките за сигурност са засилени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната платена клакьорска акция! Нищо от това, което твърдят зелените чавечета не е вярно - или те не разбират, или така им е втълпено! Стига с този "зелен" рекет!!!
19
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Това не са никакви природозащитници, а куклите на конци на Иво Прокопиев, който финансира зелените мошеници в страната!
18
2
 
3
 
! Отговори
Николау преди 7 години
Aма разбира се дайте да обявим цялата държава за "Натура 2000", а още по-добре всички да се изселим на друг континент, само тогава зелените еуглени ще мирясат!
17
1
 
2
 
! Отговори
Стела преди 7 години
Айде, тия пак почнаха с измислените протести...
16
2
 
2
 
! Отговори
Todor R преди 7 години
Първо не е тяхна работа този Закон, ама дай да викаме, че ни плащат!
15
2
 
3
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Абе хора толкова ли сте глупави? На тия им е платено да ходят да протестират, за да се създава предизборен хаос. Сами се сетете, от които партии. Реално няма как служебното правителство или Президентът да отменят закона, защото поправките са изискване на ЕК, което трябваше да бъде въведено. Така че поводът реално е безсмислен.
14
2
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Минах през Президенството точно тогава, ама то беше пародия това бе. Журналистите бяха повече от така наречените екоактивисти. Направо безумие. А исканията им...смехорияяяя
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокооооо, номера вече не минава! Трябва да увеличиш *** на "умните и красивите". Иначе ще се обърнат против теб!
12
3
 
6
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Започва се. Нима служебно правителство може да разреши въпросите с магическа пръчка. Защо не излязоха при законното правителство на Борисов.Това е чиста провокация . Такива ще продължат до изборите. Това са едни от инструментите на Борисов и Цветанов. Целта и България в хаос. След нас потоп само да сме на власт.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най голямата мафия са т.н. природозащитници. Всичко е за пари и нищо друго . Милиони се откраднаха за разни уж защитени видове или природа или каквото си искаш . Хайде другари природозащитнице направете нещо за замърсения въздух в големите градове . Не можете , защото вносителите на стари коли ви плащан да си траете .
10
3
 
5
 
! Отговори
ДОНЧО преди 7 години
ВСИЧКИ ПЛАЖОВЕ ДА СЕ ПРЕДОСТАВЯТ НА СЪОТВЕТНИТЕ ОБЩИНИ И ДА СЕ СПРЕ ДАЛАВЕРАТА НАРЕЧЕНА КОНЦЕСИЯ. ПОНЕЖЕ ТАЗИ ДАЛАВЕРА Е РАЗНОЦВЕТНА ,СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ,ПРЕЗИДЕНТА ДА НАЛОЖИ ВЕТО И СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ВЪРНЕ ПЛАЖОВЕТЕ НА ОБЩИНИТЕ. СЕДЕСАРСКАТА ЛЪЖА ,ЧЕ ОБЩИНИТЕ И ДЪРЖАВАТА СА ЛОШИ СТОПАНИ, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ ОТ СЪЗНАНИЕТО НА ПОВЯРВАЛИТЕ В ТАЗИ ДАЛАВЕРА.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9За толкова имАли, на толкова платили ...
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Граждани срещу мафията" --- Ми, като гледам снимката, то протестиращите са НЕСРАВНИМО по-малко от мафията.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев ще оправи нещата ще видите
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зелените изпълзяха за "зелено", иначе изобщо не ги е грижа! Плащат ли им - протестират. Те са загрижени за природата и околната среда, толкова, колкото лекарите и аптекарите за нашето здраве! Колкото повече - толкова повече! Но, баламите свършват. След 27 години добре знаем кой за какво и защо се бори.
5
7
 
19
 
! Отговори
Умен и красив ;) преди 7 години
Тъй, закона се обсъждаше и гласуваше преди 6 (шест) дни. Явно лютеничката е била достатъчно, та "еколозите" са си мълчали. Сега са закъсали за нови дози от безценната лютеница и сега са излезли да си заслужат доставките. Нека някой от тях да ми обясни - колко време Ви е необходимо да организирате или чакахте кой ще предложи най-добра цена ;)
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги на такива "протести" има 20 протестиращи, 50 полицаи и 100 джурналисти, да отразят поредната простотия.
3
8
 
26
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Кажете ми че тея не са хора на тъпата мутра.Мутрата избяга и протестите започнаха.
2
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко си замина и "Умните" и "красивите" пак изпълзяха.
1
12
 
30
 
! Отговори
rtyui преди 7 години
еко мафията не спи