Бой и стрелба от събирачи на дългове за едните 30 лева

Фирма за бързи кредити така прибирала парите си
40
Бой и стрелба от събирачи на дългове за едните 30 лева
Снимка: Кадър bTV

Служители на колекторска фирма се саморазправиха с пистолети и юмруци в поморийското село Бата.
Причината е забавяне на вноска по кредита за сумата от 30 лева, която трябвало да внесе Асен Петков от ромската махала в селото.

Той теглил кредит от 450 лв. Парите му трябвали заради болното му дете: "Трябваха ми, хлапето ми беше болно и ги взех, трябваше да плащам там 30 лева и нямах, казах им в понеделник и те ми казаха да търся парите", каза той пред bTV.

В разправията със събирачите на дългове попаднали и роднини на Асен. Един от тях е Валентин Иванов,който се оплака, че са го били с юмруци, ритали са го докато е паднал на земята, избили са му зъб, имало е и стрелба.
Той твърди, че са стреляли директно по хората.

При полицията версията на биячите е друга.

"Единият от тях с цел да се защити е използвал газов пистолет, стреляйки във въздуха", обясни показанията им говорителят на местната полиция Цветелина Рандева.

Потърпевшите обаче са категорични, че нападателите са стреляли безразборно и дори са изпразнили два пълнителя.

Фирмата за кредити е със седалище в Ямбол, а колекторската в Търговище. Прокуратурата разследва връзката между двете.

От компанията отричат да са пращали хора да се саморазправят и използват колекторска фирма за събиране на вноските. В седалището в Ямбол обещаха, че ще направят вътрешно разследване.

Едно от лицата, изпратени от фирмата в селото, е осъждано за участие в организирана престъпна група. На тримата ще им бъде повдигнато обвинение за хулиганство и лека телесна повреда, съобщиха от Окръжна прокуратура Бургас.

"Големите проблеми възникват основно с представители на малцинствените общности, които вземат пари, но в последствие не могат да обезпечат връщането им в отделни вноски, по простата причина, че нямат постоянен трудов доход", обясни Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
29
 
! Отговори
Недоумяващ преди 7 години
Каква е тази "колекторска фирма", която праща биячи, което струва поне 10-тократно повече от търсените 30 лв.?! В държава ли живеем или в джунгла, че по този начин се търсят пари от длъжници? Би трябвало, който се е захванал да дава кредити да има договор, обезпечения и т.н. с длъжника, ако не си прави вноските - съд, блокиране на сметки, имущество и т.н.... Другото - сплашване, бой и т.н. е безумие! Тук ЕС ли е или централна Африка?
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та това е новина от преди една седмица бе хахахахааа
8
0
 
2
 
! Отговори
beroe ss преди 7 години
Sigorno sa Vega 1
7
1
 
13
 
! Отговори
scott преди 7 години
До Малкия тошкоче кой ти говори за тогава?1990-1996-та се зимаха ОГРОМНИ ЗАЕМИ! Некой почне да те рекетира, пошумиш у медиите и се откаже, или па намали претенциите.Съгъ е като ад! Задлъжнемаш със 2 лева и ти прават дълга на 5 хиляди през коблекторска фирма. А ХУБАВОТО НА ТОВА Е, ЧЕ НЕ ТИ ОСТАВЯТ НИКЪВ ИЗХОД ОСВЕН КАЛАЩНИКА. И В ДОБАВКА ТИ ИЗГАРЯТ ДУШАТА, ЗА ДА СИ СВИРАП, БЕЗПОЩАДЕН И ТОЧЕН.......ХУБАВИ ВРЕМЕНА ПРЕДСТОЯТ.
6
2
 
27
 
! Отговори
офевпиох'9923рп преди 7 години
Само бой за мутрите ,за колекторските фирми , и тези за бързи кредити Кой ги кара да дават пари само срещу лична карта ??????
5
4
 
28
 
! Отговори
Малкия тошко преди 7 години
до 2! Едно време по тошево време, кражбите почти не сьществуваха! Имаше казарма, работа! Даваха се огромни заеми без дас се гледаше какьв е по народност лицето! Хората си строяха кьщи купуваха зи обзавеждане! А сега, дьржавата ние ограбена и окупирана от дебелаци като така наречените мутри!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така се случва, когато нямаш врагове.
3
3
 
19
 
! Отговори
scott преди 7 години
нокои си мислът, че като е за дете, за болест или от нужда - ше им опростът кредита чрез шум в медиите и съчуствие?(ТЕЗ ВРЕМЕНА СВЪРШИХА! СЪГЪ ШЕ ТЕ УБИЯТ И ЗА 2 ЛЕВА. И ПО-ДОБРЕ.
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задава се нова класика в жанра-мутри срещу индийци! :-) :-) Нормалните българи бяха прогонени от Роднината си!
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тази, така наречена мутренска бригада за бьрзи кредити още ли сьществува?