Зимна приказка или мизерия със звезди: Хотел "Рила" в Семково

Как един хотел функционира, въпреки че е затворен преди месец?
15 фев 2017 10:50, Боряна Павлова
115

Снимка: Даниела Петрова, Facebook

Кошмар в зимни условия - така може да бъде описан престоят в хотел "Рила" в курорта Семково. Въпреки забраната хотелът продължава да работи... и да прилъгва клиенти.

Пламен е един от тези излъгани. Решил да заведе децата си по време на междусрочната ваканция да карат ски. И така попадат в хотела на ужасите. Още с пристигането проблемите започнали.

"Леглата нямаха чаршафи. Донесоха ни мокри. Вратата на банята нямаше долна панта, държеше се само на долна и децата ми се плашеха да не падне. Наставаше някакъв страшен ад", разказва Пламен пред Нова тв.

Кухнята на хотелът също е в ужасно състояние, а в столовата буквално има локви на пода.

Разминаванията между очаквания и реалност за Пламен и семейството му не спират дотук. Той плаща за карта за ски влек, който не съществува - въжето откраднато преди няколко години, а писта няма.

Здравната инспекция и Комисията за защита на потребителите също се отправят към хотела, но за проверка. Оказва се обаче, че управителят Васил Иванов е неоткриваем и то от месец. Служителите на хотела пък не съдействат на проверяващите.

Оказа се, че в хотела има още недоволни. Понякога няма ток, няма и храна. Според параджията на хотела обаче парното е денонощно. Според Пламен обаче парно и топла вода има сутрин и вечер за по час.

Това не е първият път, в който инспектори проверяват хотелa и установяват нарушения. Още на 4-и януари инспекторите са установили, че хотелът е негоден за работа.

Още при отварянето си двузвездният хотел не е изпълнявасл изискванията. За сметка на това имал басейн... който обаче също трябва да бъде затворен. 

Сега хотелът е спрян за втори път от експлоатация. На собственика ще бъде възложена максимална глоба до 15 000 лева, стига да бъде издирен.


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Д.Д. преди 3 години
Не знам защо българинът все гледа в канчето на другия? Кой колко пари взимал, каква кола карал, жена му каква била, къде почивал?!
Еми изкарал си е парите човека, ще почива където и да е! Не ви ли писна на всички да плюете и да говорите простотии, да обсъждате околните. Казусът тук е защо спрян хотел от експлоатация предлага нощувки, кои институции не си вършат работата и защо въпросният управител на хотел се укрива? Сами си направите извода и престанете да съдите семейството, а оправите себе си
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, ей, само чакате повод да си развявате комплексите! Коментари обсъждащи заплатата и поста на въпросния човек са грозни, а тези, които го обвиняват, че не е предвидил измамата са направо неадекватни! Кой е той и защо е попаднал там не е от значение, въпроса е в това, че съществува подобна измама! Човека застава със името си зад подобен скандал с цел да предупреди хората, които са потенциални потърпевши.
Дори да е „тарикат” или обикновен наивник, е направил нужното за да защити правата си!
97
0
 
3
 
! Отговори
бай Кольо преди 3 години
До Пл.Петров и жена му

Пламене, май ти си от най- неразбралите, щом още не схващаш, че на повечето хора им е ясно, че става въпрос за измама. Обаче не им е ясно колко трябва да си отнесен, меко казано, за да си помислиш, че за 20 лв. наистина ще получиш услуга, която нормално струва над 100 лв. Те хората това и ти казват- понеже гледаш да минеш тънкана, вместо да си платиш като бял човек, колкото струва, затова съществуват и такива менте-хотели, да прибират парите на тарикати като теб и жена ти
96
1
 
3
 
! Отговори
до Пл.Петров и жена преди 3 години
То е ясно, че за тези пари е пълна измама, вие какво очаквахте, а и като отидохте и видяхте какво е положението защо останахте? И защо мислите останалите хора за толкова пр0сти, че да се връзват на подобни „примоции“? То и никой нормален човек не може да очаква , че някой хотелиер ей така, от добри чувства, ще продава нещо струващо 100 лева за 20 лева.Другия път първо проучете къде отивате и отделете нормална сума за изискванията, които имате, вместо да ревете по медиите.
95
4
 
1
 
! Отговори
Пл.Петров и жена му преди 3 години
Обещах на жена си да не пиша повече по тази тема. Това е последното, което ще кажа на всички оспамили темата: Мили хора, повечето от вас тук бъркат основната теза на публикацията и на репортажа, а тя не е ние какви сме ( описани с всякакви гнусни епитети), не колко сме стояли и защо сме стояли, не дали съм бил подготвен да отида с въженце и печка, за да си искам парите после......ОСНОВНАТА ТЕЗА ГЛАСИ (за неразбралите) ХОРА< ВНИМАВАЙТЕ, ТОЗИ ХОТЕЛ Е ИЗМАМА!!! Това е! Бъдете щастливи!
94
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Даниела
Не разбирам само едно, защо се връзваш на тъпотиите на безработни ***, които в мъглата от дима на марихуаната, която смучат в самотните си студени нощи се чудят с кого да се заяждат, че да могат да заспят спокойни, че са си изпълнили задълженията да се заяждат с някого??? Я ги остави да си вярват!!!
93
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Планинарска песен

Всичко може да се поправи с чук и тел! Не се заблуждавай! Ай да гледаме мача, вместо да се занимаваме с простотии, а?!?
92
7
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 3 години
До 98 : Може да не е братчед на хотелиера. Просто тук повечето хора които пишат за безработни, шляещи се по цял ден в нета и чудещи по какво и по кой да плюят... За това България няма да се оправи! Докато има бездарни безделници като тези тук....
91
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Планинарска песен
Големи претенции??? Къде ги видя? Че те са отишли на Семково, не в Банско или в Италия???? Не мисля, че някой в Семково може да има големи претенции! Нещо ...дане ти се плаща за постовете от смотаното хотелче???
90
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Планинарска песен
Аааа, г-н психолог, колко вземате на час за очовечаване на скръндзите? Стига бе!!! Да ни се брат'чед на хотелиера???
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Планинарска песен

А бе ти познаваш ли хората, които са били та??? 200-500 човека, доколкото разбрах.Ти самият не си ли си купувал нещо на "промоция"???? Ай сиктир бе, аман от разбирачи и плювачи! Може ли малко уроци по компетентност, да не ме пре...бат и мен, братле някога, а???
88
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Планинарска песен
И туршийката с ракийца! Платени драскачи! Тролове и пр. Замислете се за главния проблем! ИЗМАМА!!!!!! Всичко друго е следствие!
87
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 67
Не, главният проблем е, че има *** като теб, които не могат да видят главния проблем, а той се нарича ИЗМАМА на клиенти!!! И те така, те на, те! Прост народ!!!! Лош материал!!
86
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пътешественик
Приятел, всичко различно от оферираното се нарича ИЗМАМА и е подсъдно!!!! Ракия-водка-узо мен....няма значение как се нарича е в правото да си търси обезщетение, включително и от всички драскачи тук за нанесени морални и психически щети. И може да ги получи, защото е ясно всеки пост от кой компютър е публикуван! (за по-разбиращите е ясно за какво говоря, а за органите на реда е бяло като ден) Бих посъветвал драскачите да внимават, да не им почукат униформени на вратата!!!
85
7
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 3 години
То направо като чета коментарите и се вбесявам.... На тези които дрънкат как за толкова пари толкова им пожелавам да попаднат при следващата си почивка при един такъв "учтив" хотелиер!
84
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мирослав
Браво бе, тук имало един нормално мислещ. Аз вече си мислех, че всички са роднини на хотелиера на х-л Рила!!!!
83
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Планинарска песен
Не разбирам...или тук са само хотелиери, които се възмущават, че колегата им вече не може да ограбва простите хорица или е някаква нагласена история. А измамата на клиентите не е ли забранена????? Разбира се, че хора с малко дете ще се застраховат за топлината в стаята и ще си носят уред за всеки случай. А въженца в колата на уважаващия се шофьор, както и тел и чук всеки трябва да има. Стига сте плюли!!!
82
9
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 3 години
Колко прост народ има еййй... Тук не става въпрос за пари, а за предоставената услуга срещу заплащане! Не може да анализираме една ситуация според това колко било на ден, на седмица, на месец и т.н. След като събира пари този хотелиер трябва да предоставя нормална услуга! Вие сте на принципа за толкова пари толкова... В случая хората са измамени. Ами ако бяхте вие? Всеки гледа по-евтиното. Въпросът е че докато има такива тарикати, ще страдаме ние като потребители!!!
81
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
А бе, ***, стига сте плюли! Четете! Парите, които са искали са за ски картите, за които са излъгани, че могат да ползват!!! Аман от смотани драскачи!
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 306 лв за 4 нощувки. Смятайте колко прави.